Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Más szerint nem nagyon gáz,...

Más szerint nem nagyon gáz, hogy falun mindenkinek köszönni kell?

Figyelt kérdés

Budapesten körülbelül hülyének néznének, ha mindenkinek köszönnél. De itt, azt sem tudtam ki, de mondtam neki, hogy csókolom, mert ha ismer esetleg, visszamondja, hogy nem köszöntem, aztán akkor kaptam. De még 18 évesen is, hogy "köszönj", meg kiabálás, ha nem köszöntél és nem restek visszamondani. Az nem számított, hogy azt sem tudtad ki, meg nem vetted észre.

Undorító. Akit ismersz, annak persze köszönsz. De nekem gyerekként az volt a taktikám, mert rengetegen ismertek, akik nem, hogy mindenkinek odaszóltam. A turisták kicsit hülyének néztek.

2019. nov. 15. 10:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
56%

Előző vagyok.

Azt nem is írtam, hogy nekem is volt hasonló kérdésem, állandóan leskelodnek.

Már ott tartok, letolom a nadrágom és bepucsitok a venasszonynak.

Igen, gusztustalan dolog Nő létemre, de ami itt van...

2019. nov. 15. 18:14
 22/31 A kérdező kommentje:
Elhiszem, de aki ide született, ez a normális, meg áll az eszem, hogy ilyen korombelieknek is ez az értelmi szintje, nem is zavarja... Komolyan erre születni, ezt másképp nem lehet elviselni. Engem már általános iskolásként is zavart ez, nem tudom hogyan alakult ki, pedig a szüleim is tősgyökeres ilyemek. A gyerekük élete felett áll, hogy mit mondanak a faluban az IQ bajnokom. Meg hogy megvettél valamint a boltban, az beszélték után a faluban. Nekem még a levelemet is felbontották már, meg a rendőrség is haveri alapon működik.
2019. nov. 15. 18:21
 23/31 anonim ***** válasza:
89%
Régen, amikor a mamám élt, ott is ez volt a szokás. Nemrég voltam egy faluban, ott egy ismeretlen rám köszönt, visszaköszöntem. Fura volt, hogy még tartják ezt a szokást, de legalább találkozhattam rendesebb, hagyománykövető emberel is.
2019. nov. 15. 19:35
 24/31 anonim ***** válasza:
Pesten 31 évet laktam panelban, 4 évet kertesben, most falura költöztem. A panelban olyan szintű pletykálás folyt (3 lépcsőház, többszáz ember, kb. mint egy kisebb falu), mintha falun lennénk, a kertesben meg a közvetlen szomszédom jobban tudta a napirendemet, mint én magam, amit persze ki is tárgyalt a többi szomszéddal. A tesómék most is Pesten laknak panelban, mikor rendszeresen jártam hozzájuk, az öregasszonyok folyton kérdezgették, hogy mit csinálok, hova megyek, honnan jövök stb. Ennyit a falusi mentalitásról!
2019. nov. 15. 20:09
 25/31 A kérdező kommentje:

Hagyománykövető? Te se éltél falun, max. nyaralni. Itt nem csak. hagyományokról,hae rosszindulat... Kösz nés hiánya miatt kikészítenek, ha nem veszed észre őket, anyámék ölni tudnának és mimtha gyilkos lennél, mert nem vettél észre valakit... Vagy megy panaszolni nekik. De az ő gyereke meg nem köszön, az nem baj...

Itt tartanak

2019. nov. 15. 20:38
 26/31 pelgrim ***** válasza:
89%

# 19/

Helytelen a köszönés elvárása, más a dolog ha odamész valakihez. A falvakban, ahol szokás, hogy mindenkinek köszönünk, bizony könnyen megsértődik valaki, ha nem veszük észre, de hát ez már az ő baja.

Más a helyzet, ha szándékosan mellőzzük, de a jóindulatú bölcs ember ezt is csak egy jelentéktelen incidensnek tekinti és azonnal tullép rajta és nem panaszolja el a szomszédasszonynak, hogy őt észre sem vették.

A rosszindulatú pletykák folynak a városban is, vannak akik mindent tudnak a környék majdnem minden lakójáról, masokat nem nagyon érdekel, azokat gyakran aszociálisnak bélyegzik.

De talán az egész nem olyan általlános, mint gondolnánk.

2019. nov. 16. 00:49
 27/31 anonim ***** válasza:
89%

En falun nottem fel, nekem az volt a megszokott hogy mindenki koszon mindenkinek. Ha teged nem is ismernek de a szuleidet biztosan. En csak a korombelieket ismeretem mert egy iskolaba jartunk meg akik az utcaban laktak.

Rolam nem voltak pletykak. Arrol pletykalnak aki kivivja maganak a viselkedesevel pl.

2019. nov. 17. 04:28
 28/31 A kérdező kommentje:

Persze, persze...

Nwm kell oda indok, de ha mégis akkor olyanok, hogy a járásod miatt stb.,amiről nem tehetsz....

2019. nov. 17. 06:17
 29/31 A kérdező kommentje:
Já és az a legrosszabb, hogy téged meg sem k~rdeznek, meg el sem mondhatod mi van, csak a hátad mögött pletykálják a sületlenségeket. Engem zaklatptt egy srác, pluszban meg próblát befeketíteni és 3ngem pletykálnak. Akkor hogy is kellett volna viselkedni? Meg olyanhoz is, amihez semmi közük, meg fogalmuk sincs. Azon lepődöm meg, hogy ilyen korombelinek is ez a szintje...
2019. nov. 17. 10:38
 30/31 anonim ***** válasza:
52%

Kell? Hol van ez leírva?

AKit nem ismerek, ahhoz mi közöm? Had döntsem már el, kit tartok kedvesnek, és kinek köszönök....!

2019. nov. 20. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!