Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Más szerint nem nagyon gáz,...

Más szerint nem nagyon gáz, hogy falun mindenkinek köszönni kell?

Figyelt kérdés

Budapesten körülbelül hülyének néznének, ha mindenkinek köszönnél. De itt, azt sem tudtam ki, de mondtam neki, hogy csókolom, mert ha ismer esetleg, visszamondja, hogy nem köszöntem, aztán akkor kaptam. De még 18 évesen is, hogy "köszönj", meg kiabálás, ha nem köszöntél és nem restek visszamondani. Az nem számított, hogy azt sem tudtad ki, meg nem vetted észre.

Undorító. Akit ismersz, annak persze köszönsz. De nekem gyerekként az volt a taktikám, mert rengetegen ismertek, akik nem, hogy mindenkinek odaszóltam. A turisták kicsit hülyének néztek.

2019. nov. 15. 10:34
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

#4 Pont így... De ha nem köszönsz, nálunk még felrója anyádnak is. De vissza sem köszön, utána, ha nem köszönsz neki, akkor beszól.

Ne haragudj, de 18 felett, nem érzem magam "kisgyereknek", sem fogyinak, hogy ne tudnám eldönteni.

Úgy úgy első!! Gyerekkorom óta menekülni akarok. Erre születni kell és csak az a fontos, hogy "mit mondanak a faluban". Sajnos el is vannak maradva, meg a petyka az életük, a zaklatás mindennapos és nem értik, mi vele a probléma.

A kedvenc mikor előzőleg a néni tőlem 1 méterre kiröhög, vagy kibeszél. Másnap meg elvárj a csókolomját, meg mi az, hogy nem köszönsz...

2019. nov. 15. 11:06
 12/31 anonim ***** válasza:
47%

Nincs olyan hogy kell

Akit nem ismerek annak nem köszönök, minek? Ha estleg ő ismer engem attól én még őt nem, ha köszön visszaköszönök, de magamtól nem

2019. nov. 15. 11:06
 13/31 A kérdező kommentje:

Mert falu és megy beköpni... Meg a szülőnek is ez a minden, képes hónapokig felhánytorgatni, meg kiabálni. Az nem indok, hogy te azt sem tudod, ki.

A legjobb az volt, hogy egy öreg bácsi bemószerolt, mert, hogy nem k{szönök neki hazafelé. Mimden nap köszönömtem, de süket. Akkoe meg az volt a baj, hogy "nem csak motyogni te szemét kölök, hanem remdesen, meg legközelebb ne kelljen rászólni, az a baj, hogy nem nyitpdnki a szádat".

A legjobb, hogy 22 éves koromban is ezt csinálják, és ugyanezt megkapom érte.

Agyilag aimcseneknrendben az ilyenek szerintem. Akit ismerek, meg visszaköszon, természetesen mindig köszonök neki.

2019. nov. 15. 11:16
 14/31 anonim ***** válasza:

HA vadidegennek nem köszönünk, annak semmiféle következménye nem lesz.

Van egy ilyen mondás, hogy "nem az a baj, ha elbazsod, hanem hogyha zavar, hogy elbazstad".

Ilyesmi ez a köszöngetősdi is. Ha nem akarok köszönni, akkor bizonyára nem fog zavarni az sem, hogyha az ilyen szokásjogok be nem tartása miatt pletyiznek, meg szúrósan néznek. Ingyen van nekik, nincs jobb dolguk.

Én amúgy ezt a témát úgy szoktam kezelni, hogy ahogy közeledem valaki felé, egyből levágom, hogy összenézni és köszönni szeretne és ezt várja, azzal összenézek, köszönünk, de sokszor inkább biccentek a fejemmel. De totál vadidegennek, akivel életemben nem találkoztam, nem szoktam én sem köszönni.

2019. nov. 15. 11:16
 15/31 anonim ***** válasza:

10-es válaszom kicsit javításra szorul, mert kaptam privátot, és tényleg nem jól fogalmaztam: "Mi is laktunk falun, a két lányom ott született. Mármint városban, de ezres lélekszámú kis faluban."

Helyesen: Mi is laktunk faluban, a két lányommal ott éltünk, de Győrben születtek. Nem gondoltam, hogy ez valakinek szemet szúr, de elvileg igaza van.:)

2019. nov. 15. 11:34
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező felnő még 1-2generáció és nem lesz ez az agyonköszöngetés.Látom már,falun nőttem fel és az iskolások fele már nem köszön,még az én időmben szoltak anyámnak ha nem köszöntem(36éves vagyok).

Mondjuk engem nem zavar az tuti ha egyszer köszönök és nem köszön vissza na az tőlem várhassa hogy ujra köszönök neki.

2019. nov. 15. 11:40
 17/31 anonim ***** válasza:

És akkor mi van ha "beköp"? Az a dedós, nem aki nem köszön egy idegennek!

Engem is ismer mindenki, jobban mondva a szüleimet (üzleteink voltak) és így tudják hogy ki vagyok - nekem is sokszor mondták a szüleim hogy xy mondta, hogy nem is köszöntem, én meg azt sem tudtam ki a bánatról volt szó! És tudod mit? Marhára nem érdekel!

2019. nov. 15. 11:47
 18/31 pelgrim ***** válasza:

Nem gáz, ez természetes dolog, falun ez a szokás. De ha úgy érzed köszönni KELL, akkor valami baj van.

Helytelen az ha valaki elvárja hogy köszönj, vagy ha valaki köszön és nem viszonozzák, és az is nagyon helytelen ha akár sok millió lakósu nagyvárosban valaki köszön és amiatt bolondnak tartják.

Nekem mindig jólesik, ha valaki köszön, legyen az akár vadidegen a nagyvárosban.

2019. nov. 15. 12:36
 19/31 A kérdező kommentje:

Utolsó... Mi a helytelen? Városon is nyilván, ha odamész valakihez, bemész valahova, eladónak, ismerősöknke stb. köszönsz stb.,de egy vadidegennek?

Igenis hetekig tartó felhányzorgatás van a mai napig, mert valakit nem vettem észre valahol. Igen, szerintem is ezzel van a baj, hogy egy már felnőtt anyjának odamennek árulkodni. Meg "vett orrcseppet a gyógyszertárban, tudsz róla?". Hát itt ez a módi.

2019. nov. 15. 15:57
 20/31 anonim ***** válasza:
56%

Igaza van a kérdezőnek.

És nem csak a köszönéssel van a baj.

Ez az egész mentalitás gusztustalan.

Nálunk még azért is megszólnak a faluba,ha háromszor indulok útnak egy nap.

Kint áll a három grácia, és már dumál.

Mondjuk én vigyorogva oda köszönök nekik, de tényleg mintha vissza mentek volna az időbe 3 évszázadot.

De mükorom az fityeg a mama kezén.

Kérdező,gondold el, Pestről költöztem ide.

2019. nov. 15. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!