Mikor és mi okból történt a szomszédoddal a G-nap?
Előre bocsájtom, hogy a kérdés megítélésében nem mindegy, hogy falu vagy város.
Falun nem túl jó dolog összeveszni a szomszéddal, mert nagy az egymásrautaltság és hamarabb tud segíteni egy szomszéd, mint egy távol élő rokon. Nincs nyitva 4 után gyógyszertár, nincs kocsid és karácsony éjjel kell menni az ügyeletre, -10 fokban elesel az udvaron és ha a szomszéd nem vesz észre ott fagysz meg, kigyullad a házad, kéményed, elönt a víz és menteni kell a holmid, stb.
Ezek a személyes példáim, nem légből kapottak, mind velem, vagy a környezetemben estek meg.
De amúgy sem szeretem a békétlenséget, sem Budapesten, sem vidéken nem volt konfliktusunk szomszéddal, holott lehetett volna.
Persze igazi elmebeteget nem fogtunk ki ...és ezt most lekopogom!
Magyarázd már el, miért G-nap? G/ci szomszéd nap, vagy mi?
Egyébként nincs ilyen, alap illemet tanultam. Senkivel sem vagyok kifejezetten jóban vagy rosszban. Mindenkinek köszönök, még a lassan megbolonduló öregasszonynak is, aki egy beszélgetés alatt háromszor kérdezi meg mikor nősülök, miközben a nálam 10 évvel idősebb életképtelen fia vele él...
Amikor egy haláleset után meglopott minket. (Tűzifát, gyümölcsöt, diót vitt el, de egy bizonyos dologgal lebuktatta magát.)
Ekkor még a kamrára is kulcs került, illetve a kerítést megerősítettük. Na, ettől kezdve még ők váltak távolságtartóbbá, mint aki megsértődik amiatt, hogy elejét vesszük a további lopásoknak.
Köszönünk egymásnak, megvannak a small talkok is néha, de azért érezhető a hűvösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!