Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi idős korig normális,...

Mennyi idős korig normális, ha az ember "lázadó" természetű?

Figyelt kérdés

Konkrétan magamról beszélek.

Huszonéves vagyok, diplomás, az a tipikus "fehérgalléros" munkahelyem van.

Viszont, amiben eltérek a kotrásaimtól (huszonévesek),hogy még mindig nagyon lázadó természetű vagyok.

Ez a lázadó jelleg egészen az érettségiig erős volt,dohányzás a WC-ben, piercingek, lógás, amit csak ellehet képzelni...stb.

Egyetemista koromban elkezdett sorvadni, viszont teljesen sohasem tűnt el.

A mai napig szeretek autóval gyorsan hajtani az autópályákon olykor "rossz oldalról" előzni.Vagy, amikor átértek a német határon, az első boltban veszek egy sört és vezetés közben megiszom.

De a munkámban is, először mindig azt keresem, hogy mit,hogyan lehet kritizálni.Nagyon kritikus vagyok, a főnököm ezért egyszerre szeret is és utál.

Munkahelyen, ugyebár rugalmas a munkaidő, de a kollégák mindegyike fél 8-kor már ott van.Én viszont 9 előtt sohasem megy be.Miért?Csak.

2019. júl. 21. 20:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

A szövegkép és fogalmazás alapján: Manapság már tényleg mindenkihez hozzávágnak egy diplomát?

Te nem lázadó vagy, hanem simán csak gyerekes és valamit nagyon próbálsz kompenzálni azzal, hogy kiakarsz tűnni a tömegből. Ez csak feltűnési viszketegség szintjén lázadás, nem komolyan.

2019. júl. 21. 22:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, amit a vezetési szokásaidról írtál, az nem lázadás, hanem felelőtlenség, mások életének, testi épségének tudatos kockáztatása.

130 km/h körüli sebességnél sajnos egy apró figyelmetlenségnek is lehet tragikus következménye, nemhogy a rossz oldalról előzgetésnek és társainak.

Én 7 évesen két családtagomat veszítettem el egy autóbalesetben.

A 3 éves öcsém még kicsi volt ahhoz, hogy megértse, hogy ez végleges, visszafordíthatatlan.

Nem fogta fel, hogy mi a halál, ő még hónapokig várta őket vissza, és nap mint nap kérdezgette anyutól, hogy hol vannak, miért nem jönnek haza, mikor jönnek már vissza ....

Nekem több, mint 30 év, hogy feldolgozzam azt, hogy elveszítettük őket. Édesanyámnak sajnos a mai napig nem sikerült.

Egy ideje már nem gyűlölöm azokat, akik az utakon száguldoznak, szabálytalankodnak, eszetlenül előznek, ittasan vezetnek, telefonálnak vezetés közben, de megérteni soha nem tudom, soha nem fogom őket.

Te gondolkoztál valaha azon, hogy azzal, hogy nem tartod be a sebességhatárt, sört iszol vezetés közben - ami bizonyos mennyiségben legális egyes országokban, de bizonyítottan növeli a reakcióidőt, - vagy éppen jobbról előzöl az autópályán annak a tudatában, hogy nem csak nagy vezetési rutinnal és kiváló reflexekkel rendelkező, egy vészhelyzetben a legjobb döntés meghozására képes emberek vannak körülötted, mit nyersz, és potenciálisan mit veszíthetsz?

Mérlegre tetted valaha a kettőt?

Évekkel ezelőtt én vezettem hazafele egy hétvégén, amikor egy minket is záróvonalon szabálytalanul megelőző autó előttünk haladó autókat tovább előzgetve úgy tudott elkerülni egy frontális ütközést, hogy elgázolt egy szabályosan közlekedő biciklis fiatalembert.

Nyilván megálltuk, a Párom odarohant, ő hívott mentőt, mert aki elgázolta, és a három utasa is sokkos állapotban volt.

Pár perc múlva visszarohant hozzám, mikor látta, hogy a kocsi mellett állok, és rám kiabált, hogy nehogy odamenjek.

Nem is akartam, mert tudtam, hogy nem tudok többet segíteni ott, ahol már van három-négy férfi, csak tudni akartam, hogy mi van a biciklissel.

A Párom azt mondta, hogy sajnos olyan sérülései vannak, hogy szerinte percei vannak hátra.

Sajnos igaza lett. A hívástól számított 10 perc alatt ott volt egy rohammentő a közeli megyeszékhelyről, de rajta már nem tudtak segíteni, csak a balesetet okozó sofőrrel tudtak foglalkozni, akinek nyugtató injekciót kellett adni, miután felfogta, hogy meghalt, akit elgázolt.

Mint kiderült, másodéves orvosi egyetemista volt a srác, aki a balesetet okozta, meg az utasai is - barátok, egy közös nyaralásról jöttek hazafele.

Öt év eltelt azóta, de a mai napig nem tudok úgy elmenni azon az útszakaszon, hogy ne jusson eszembe, hogy vajon hogy tudta ezt lelkileg feldolgozni, hogy tud majd egy életen keresztül együtt élni a tettének a következményével, azzal a tudattal, hogy egy emberi élet veszett oda egy felelőtlen döntésnek a következtében.

Én nem csak azt a szerencsétlen elgázolt fiatalembert sajnálom, aki annak idején ott haldoklott összetört testtel az útpadkán, meg a családját, akik átélték, amit annak idején mi, hanem azt is, aki úgy gondolta fiatalon, felelőtlenül és meggondolatlanul, hogy többet nyer azzal a szabálytalan előzéssel, mint amit veszíthet.

2019. júl. 21. 22:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem lázadó vagy hanem felelőtlen és nagy arcú , utóbbival nincs gond, én is ilyen voltam, aztán már nem kritizálok semmit mert sokan bántásnak veszik, az viszont, hogy gyorsan mész az arra utal, hogy te nem vagy tisztába az esetleges következményekkel, nem kívánom ,hogy baleset árán tanuld meg ( ha egyáltalán megtanulnád ) milyen érzés egy baleset, egy síró ember hangja...

Nézd meg ezt a videót, úgy, hogy gondol el, nem te okoztad a balesetet, majd úgy, hogy igen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=eIwL_kTNXNI

Amúgy eme papolás után nekem meg megmondhatod, hogy ,hogyan mersz gyorsan menni, én városba mindig 48-al hajtok független kisautót, vagy teherautót és mindenhol máshol 2-5km/h-val kevesebbel, ( gps szerint ) mégis, hogyan merjek gyorsan menni, mindig kapom az íveket, hogy lassú csiga vagyok... szívem szakad meg ha 30-as táblánál 40-re tudok csak fékezni...

21/F

2019. júl. 21. 23:03
 14/16 anonim ***** válasza:
60ig.
2019. júl. 21. 23:18
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekem csak úgy tűnik, hogy anyu apu elkényesztetett kis fiacskája vagy.

Gondolom protekcióval kerülhettél be a munkahelyre, ha ilyeneket elnéznek neked.

2019. júl. 22. 16:41
 16/16 anonim válasza:
Ne is haragudjal meg! De ez nem lázadás. Egyszerűen hülye vagy.
2019. júl. 23. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!