Lányok/nők, férfiasnak tartjátok, ha egy férfi udvarias?
Akkor legyen udvarias, ha tétje van, egyébként csak üres jópofizás, önfényezés.
Egy példa: Sokat ingázok busszal, elég tipikus, hogy ha kevesen vagyunk, akkor a fiúk/férfiak széles gesztussal előreengednek felszálláskor. Azonban ha tömeg van, és nem mindenkinek juthat ülőhely, akkor pofátlanul elémdurakodnak. Erre mondom én, hogy öcsém, menj már a pic.sába! Nem várom el, hogy előreengedj, de ha igen, akkor csináld következetesen. Mert egyébként nem udvariasság, csak ripacskodás.
pont mindig - "tétlenül"- ellenszolgáltatást nem várva, kellene MINDENKIVEL figyelmesnek, udvariasnak lenni.
Mert így jó élni. Nekem jó így élni, és másnak is jó szerintem.
Egyszerű és nagyszerű morális alapállás, mit Goethe ír 'Das Göttliche' versében:
Edel sei der Mensch, Hilfreich und gut!
Nemes legyen az ember, segítőkész, és jó.
Ha indokolt az udvariasság,akkor az vagyok,de ezt egy férfival is megteszem.Nem értek egyet azzal,hogy mindig mindenkivel udvariasnak kell lenni,helyzete válogatja.Szerintem ebben a kérdésben fontos az őszinteség,márpedig olyan férfi nem létezik,aki mindig őszintén udvarias,még ha úgy is viselkedik,ez csak egy felvett szerep.
Bocs,hogy beleszóltam.
Egy férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!