Mitől utálhatja egy ember a gyerekeket?
Nem azt mondom, hogy a késöbbiekben nem akarok gyereket, szerintem ezen még ráérek gondolkozni. Valamiért nem tudom elviselni a gyerekeket. Anyum barátnője kitalálta, hogy nyári munkaképp vigyázhatnék a gyerekére. Az elmúlt 3 évben minden júliusban kukoricázni voltam, de most a gyerekre kell vigyáznom. Nem a pénzzel van a gond, mert a csaj bevállalta, hogy fizet majdnem annyit amennyit a kukoricás (bár ezen is cimcoghatnék), de számomra sokkal leterhelőbb egy 2-3 évesre 5-6 órát vigyázni, mint 8-9 órát kukoricázni. Most a kérdésem nem arról szól, hogy panaszkodjak, hogy a nyaramat egy taknyos kölökkel kell töltenem, hanem, hogy stresszelek tőle. Egyszerűen nem birom a gyerekeket és már stresszelek a jövő héttől, hogy hozzák a gyereket. Azt se tudom, hogy hogyan foglaljam le. Ha meg valami olyan helyen vagyok, próbálom kerülni a gyerekeket.
Szerintetek mitől lehet ez? Mit csináljak, hogy elviseljem őket?
Szerintem én pl csak azért “utálom” a kisgyerekeket, mert a társadalom nagy része elvárja, h imádjam őket. Ugye ha meglátsz egy babát, és nem ül ki a földöntúli, meghatott vigyor az arcodra, mindenki érzéketlen, kőszívű tuskónak tart...
Szal a lényeg, hogy nálam nem maguk a gyerekek, hanem a felnőttek tehetnek róla - nem lehet, h nálad is ilyesmi van a háttérben?
Kb. két éve egy közeli barátnőmnek gyereke született, és legnagyobb meglepetésemre tök normális maradt! Szal nem kellett elolvadnom a gyerek fingjától/kakijától/nyálától, nem tukmált napi 50 ugyanolyan fényképet az arcomba a gyerekről stb., és ha nem akartam megfogni, nem kellett! A lényeg, amit mondani akarok, h onnantól, h nem volt kvázi rámerőszakolva a babaimádat, én is máshogy kezdtem hozzáállni; egy idő után megfogtam, olvastam/mondókáztam neki, és ebben a normális, szal nem babafétises környezetben, ahol nem kellett csillogó, fátyolos tekintetű emberektől hallgatnom, h meeeennyire jól áll nekem a gyerek (kinek nem...? xD), stb... teljesen jól elvoltam/vagyok a gyerekkel.
Ezt most csak azért írtam, mert nálam ilyesmi a helyzet - ha akarsz, gondolkozz el ezen, mmint h nem lehet-e, h nálad is inkább a gyerekfétises környezet az “utálat” kiváltó oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!