Aki kövérebb, az kevésbé kedveli a nyarat? Nem csak a fürdőruhára vetkőzés miatt, hanem az izzadás miatt is, és hogy a meleget nehezebben viseli, akinek súlyfeleslege van?
Inkább talán fittség.
Van vékony, normál ismerősöm is, aki utálja.
Határozottan jobban bírják a soványak a nyarat, hőséget. Egyrészt azért, mert nem melegíti őket a háj, másrészt azért, mert a többség kevesebbet eszik, főleg szénhidrátból, zsíros dolgokból (persze vannak kivételek, akiknek alkati dolog, de ez a kevesebb) és az étel nem melegíti úgy belülről őket. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy miket eszünk.
A korral általában kevésbé bírja az ember a meleget, mert nem izzad úgy, nem tudja szabályozni annyira a test a hőmérsékletét, na és nőknél a hormonok is teljesen bezavarnak.
Én enyhén teltebb vagyok, de izzadós - mindig is az voltam.
A nyarat/meleget sokkal jobban szeretem, mint a telet! Télen is izzadok, de akkor a ruhám is átveszi, van, hogy naponta többször át kell öltöznöm. Nyáron egy ujjatlan felsőben sokkal jobban párologtatok, nem leszek tőle büdös, vagy ha érzem, hogy kezdek izzadni, akkor egyszerűen áttörlöm magam nedves törlőkendővel. Szóval nekem kellemesebb. (Jártam már extrém meleg, sivatagos helyeken életemben és azt imádtam a legjobban.)
Tudod, nagyon sok függ attól, hogy az ember miket visz be a szervezetébe. Vannak hűtő ( [link] és fűtő ( [link] ételek. És az a baj, hogy az emberek többsége egész évben ugyanúgy táplálkozik és nem veszi figyelembe az időjárást. Pl. a hagyma, vagy a bors, piros paprika fűtő hatású, attól melegünk lesz. Aki nyáron eszik ilyeneket, utána ne csodálkozzon, hogy melege lesz.
Hűtő hatásúak pl. görögdinnye, citrom, sárgarépa, paradicsom..stb.
Aki kövérebb nyilván sokkal nehezebben viseli a 40 fokos meleget, mint aki vékonyabb.
Bár hazánk a 4. legelhízottabb ország a világon, ezért egyre kevesebben gátlásosak, ha strandon fürdőruhára kell vetkőzni.
A szervezetet elve megterheli a hőség. Plusz, ha még rengeteg súlyfelesleg is van az adott személyen, akkor még jobban igénybe veszi ez a szervezetet.
Vékony vagyok, én is izzadok mikor hőség van, de nem szakad rólam a víz, és jól bírom a meleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!