Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent a nőiesség/férfiass...

Mit jelent a nőiesség/férfiasság? Miért baj ha egy nő nem nőies, illetve egy férfi nem férfias?

Figyelt kérdés

2019. júl. 1. 13:40
 1/5 anonim ***** válasza:
13%
Nem baj, csak egyszerüen nem vonzó az ellenkezö nem olyan 98%-nak, sajnos.
2019. júl. 1. 13:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Mit értesz ez alatt?
2019. júl. 1. 13:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Pl én semmi pénzért nem dugnék egy férfias növel, még milliókért sem. Érted?
2019. júl. 1. 13:47
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Én például nem vagyok nőies nő a klasszikus értelemben, a férfi ismerőseim, barátaim szerint sem. Nem vagyok aranyos, bájos, gondoskodó vagy túlságosan ragaszkodó, nem érdekelnek a "nőiesnek" tartott témák, és még csak nem is hordok nőies ruhákat. Borzasztóan független típus vagyok, határozott, talpraesett (nem főnökösködő, nem irányítgatok másokat, de nem is hagyom, hogy bárki irányítson) nem szorulok más ember védelmére vagy segítségére, nem is vágyom rá. Nem vagyok családcentrikus sem, gyereket sem akarok, ráadásul minden téren megállok a lábamon egyedül, amit a legtöbben túl férfiasnak tartanak. Általában én voltam mindig a tökéletes havercsaj, akivel bármilyen programot lehet szervezni, akivel bármiről lehet beszélgetni, csak épp nem vagyok "elég nőies" a legtöbb férfi számára. Engem ez nem zavar, aki a klasszikus nőies vonásokat keresi egy nőben, azzal amúgy sem jönnénk ki egymással hosszútávon. Így is voltak kapcsolataim, még ha nem is sok, ráadásul a férjem pont azokat a tulajdonságokat szereti bennem, amit mások kifogásoltak. Senki kedvéért nem erőszakoltam volna meg a személyiségem, másnak sem ajánlom.
2019. júl. 1. 14:01
 5/5 anonim ***** válasza:
53%

Le fognak pontozni de pont nem érdekel, kimondom amit gondolok.

Nőies, illetve férfias tulajdonságok azok:

1. amelyeket a másik nem általában véve vonzónak ítél (és itt valódi szexuális vonzalomról beszélek, nem arról hogy "össszejöttem a Bélával mert jobb nem akadt a horogra". Arról beszélek amikor tűz van férfi és nő között). Értelemszerűen ezeknek a szexuálisan vonzó tulajdonságoknak nagyobb esélyük van öröklődni, még akkor is ha utána a Bélával "kell" összejönni, aki remek pótapja a gyereknek, de a közös gyerek mégse akar jönni...

2. továbbá azok a tulajdonságok amelyek az adott társadalomban az egyént feljebb tudják vinni a ranglétrán, ezzel növelve annak az esélyét hogy egy esetleges utódról megfelelően tudjon gondoskodni.

"Miért baj ha egy nő nem nőies, illetve egy férfi nem férfias?"

Nekem nem baj, csak drasztikusan lecsökkennek az esélyei párkeresésnél.

Ott kezdődnek a bajok ha másoknak is meg akarja mondani hogy ne legyenek férfiasak/nőiesek, mert hogy a másik nem "így akar elnyomni titeket", stb.

2019. júl. 1. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!