Nektek mi a véleményetek a rasszista emberekről?
Szerintem a rasszizmus bizonyos szinten mindenkiben benne van. A fekete ugyanúgy elítéli a fehért, mint a fehér a feketét. Az, hogy ki milyen szinten rasszista, és milyen szinten mutatja ki, függ attól, hogy a családban milyen nevelést kapott, illetve mit látott az őt körülvevő emberektől. Pl ha egy gyerek úgy nő fel, hogy a szülei folyton mocskos cigányoznak, akkor valószínűleg ő is abban a hitben lesz, hogy a cigányok csak mocskosak lehetnek. Függ a személyes tapasztalattól is. Tehát ha valakit folyamatosan zaklattak suliban a cigányok, jobban felerősödik benne a rasszizmus. A mai világban pedig sajnos a médiának is nagy szerepe van a dologban. (lásd például migránsozás)Az emberek többsége úgy ítél el egy népcsoportot, hogy a médiából hallott róluk.
Saját véleményem szerint, a rasszizmus tényleg nagy probléma a világban. Szerintem minden népcsoportban vannak jó és rossz emberek is. A cigány, a magyar, az arab, az etióp ugyanolyanok, csak a bőrszínük különböző. Ugyanolyan jogaik vannak, ugyanolyan érzelmeket élnek meg, ugyanolyan problémáik vannak az életben, stb
Most látom itt csak a cigányságról van szó úgyhogy az alapján válaszolok én is.
Én nem úgy születtem, hogy egyből utáltam őket mint ahogy senki más sem. Mindannyian az évek során a velük kapcsolatos tapasztalataink alapján utáltuk meg a többségüket. Óvodában, általános iskolában, középiskolában, utcán, szórakozóhelyen, stb, legtöbb esetben csak negatív tapasztalataim voltak velük és szerintem ezzel rengeteg ember így van.
Jelentős többségük aluliskolázott, primitív, agresszív, magyarul alig tudnak de azt a kis tudásukat is csak a beszólogatásra alkalmazzák. Természetesen vannak kivételek, nem sok, de vannak. Vannak cigány barátaim is de ettől függetlenül mindig úgy megyek el egy csapatnyi cigány mellett akiket nem ismerek, hogy egyből a legrosszabbra számítok, mivel a velük kapcsolatos tapasztalatim miatt ez már ösztönössé vált.
Azok után, hogy volt már abban részem, hogy késsel fenyegettek meg, egyik ismerősömet megkéselték, többet is agyonvertek és havonta többször megyek el olyan cigányok mellett akik csak azért léteznek, hogy tahók lehessenek a magyarokkal akikkel összefutnak miközben mennek a segélyért... hát ne haragudj de nem fogom se magam se másokat soha butának tartani amiért az első gondolatom/gondolatunk mindig negatív velük kapcsolatban.
Nyugodtan elhiheted, hogyha a cigányok úgy élnének, viselkednének, tanulnának, dolgoznának mint a magyarok az ingyenélés és bűnözés helyett (aminek köszönhetően tele vannak velük a börtöneink), akkor az ország nagy része nem utálná őket.
Ha azt írom, hogy ki kellene írtani a rasszistákat akkor tulajdonképpen én meg szélsőséges elfogadáspárti liberális vagyok? Na ez merűlt fel bennem, akkor amikor azt hallottam, hogy állítólag!!!44444!! Nem csak a fehérek a rasszisták. Amúgy meg, 94 az iq-m és én nem vagyok rasszista, pedig cigány iskolába jártam és vertek is mert én voltam a hypó fejű..
Amúgy oldalakat tudnék erről írni, de úgy sem érdekelne senkit, lepontoznátok meg megint fenyegetnének a baloldali gondolkodásu embertársaim. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!