Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mesélik be maguknak a...

Miért mesélik be maguknak a kövér emberek, hogy ők így tökéletesek?

Figyelt kérdés

Nagyon fel tud húzni, ez a "fogadd el magad" téma. Szerintem aki jól érzi magát kövéren, az szimplán hazudik magának. Vagy világ életében túlsúlyos volt és nem tudja milyen jó normál testalkatúnak lenni. Szinte mindegyik akaratgyenge és "hormonbeteg".

A fizika törvényeit nem lehet becsapni. Ha többet égetsz el, mint amennyit beviszel akkor fogyni fogsz. Csak elhatározás kérdése.

És most elsősorban azokra értem, akiken rengeteg felesleg van. Ezek az emberek sose voltak sportos testalkatúak, ezért állítják azt, hogy jobb kövérnek lenni.

Igazuk van, borzasztó lehet úgy megmászni 2 emeletet, hogy nem köpi ki az ember a tüdejét.

Nincs is rosszabb az egészséges ízületeknél, a térdfájdalmak nélküli életnél.

Olyan jó a cukorbetegség és a magas vérnyomás.

Nyáron meg a legjobb amikor a zsírredők beizzadnak, valamint már 15 fokban verejtékezni mint a disznók.

Nem kell drága és csinos ruhákra költeni, mert nem megy bele az amorf testünk...sorolhatnám.

2019. jún. 20. 03:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell neked másokkal foglalkozni.
2019. jún. 20. 06:48
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Ők eleve pozitív életszemléletűek, nem görcsölnek annyit dolgokon.
2019. jún. 20. 07:13
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudhatod, hogy ki hogyan érzi jól magát.

Egyébként meg nem kéne ítélkezni anélkül, hogy belelátnánk másnak az életébe. Soha nem tudhatod, hogy milyen okok állnak az elhízás hátterében.

2019. jún. 20. 08:11
 14/27 anonim ***** válasza:
32%

nagyjából mindennel egyetértek, amit írtál.

igen, ez egyszerű önáltatás, a kövérek legszívesebben vékonyak lennének, de egyszerűen lusták, akaratgyengék (kivéve a pár %-nyi hormonbajost).

és azt se felejtsd el, hogy a magyarok világbajnokok kifogáskeresésben, viszont amikor tenni kéne vmiért, már lusták megmozdulni.

azt még hozzátenném, hogy nem csak arról van szó, hogy hogyan érzik magukat, hanem egyszerűen nem egészséges túlsúlyosnak lenni, tehát ezek a "fogadd el magad" állatságok elég sokat ártanak, sőt egyszer láttam vmi stylist-os műsort, amiben kövér nőknek mutatták meg, hogyan kell ruhával elfedni a hájukat, miközben egy szót nem szóltak mondjuk normális kajálásról, sporttól.

na az már tényleg a legalja.

2019. jún. 20. 08:15
 15/27 anonim ***** válasza:
76%

"Miért mesélik be maguknak a kövér emberek, hogy ők így tökéletesek?"

Amikor kövér voltam sokáig nem éreztem magamat kövérnek ... Tükörbe nézve nem láttam rettenetesen rossznak magamat. Mindig voltak kedvezőbb oldalaim és nyílván azokra öszpontosítottam.

Közérzetet szintén nem tudtam, mert nem volt referencia pontom, addig még csak kövér voltam.

Csak azt éreztem, hogy a combjaim járás közben összehorzsolódnak, plusz leizzadok ami annyira nem kellemes és jó lenne nélküle élni.

Igazából csak az emberek reakciója rám indikálta, hogy valami baj van. Hogy változtatnom kéne valamit. Pl.: Soha sem tetszettem egyetlen egy lánynak sem, aki nekem tetszett.

Szerintem amíg nem élted át milyen egész életedben kövér lenni ne mondj véleményt arról milyen lehet megélni.

Csak zárásként a történethez, de ez már annyira nem releváns. 15 évesen hírtelen lefogytam 30kgot és azóta folyamatosan már lassan 7 éve kondizok, lassan testépítő kinézetem van, de ez csak egy hobbi.

Szóval tudom milyen mindkét oldalon lenni és milyen motivációt, energiát és megfelelő hátteret igényel, hogy valaki ilyen szintű transzformáción és életstílus váltáson essen át.

2019. jún. 20. 08:38
 16/27 anonim ***** válasza:
19%

A legrosszabb ez a "sosem tudhatod, miért van elhízva" duma. Észre kéne már végre venni, hogy az elhízott emberek minimum 99%-a önhibájából van elhízva.

Töménytelen fehér liszt, cukor, édesség, szénhidrátbevitel, napi max 500 lépésnyi mozgás (el az autóig, el a wc-ig, el a hűtőig aztán ennyi) és hajnali nassolások.. így nem csoda.

2019. jún. 20. 09:31
 17/27 anonim ***** válasza:
86%

Hm...én egyébként nem vagyok kövér, sőt!

Viszont nagyon felhúzott a kérdésed. Mi a frászért foglalkozol te másokkal? Gondolom te tökéletes vagy. Kockahas, tökéletes izomzat, fejforma, fogak, fülek. Véletlenül sincsenek elálló füleid, kis p.csöd, nagy orrod vagy csak simán hülye fejed.

Az a baj, hogy az emberek folyamatosan másokkal foglalkoznak ahelyett, hogy magukkal foglalkoznának.

Neked pl.hajnali 3-kor mi dolgog volt a Gyakorin? Nincs munkád, ami miatt fel kellett kelni másnap? Nincs párod, aki mellett tudtál volna aludni? ;)

2019. jún. 20. 10:58
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem másokkal foglalkozom, hanem ezzel a jelenséggel. De elég vegyes válaszok jöttek.

Az, hogy megmondom az igazságot, attól még nem leszek rossz ember. De azt sem mondom, hogy jó vagyok. Azt döntsék el azok akik ismernek.

De hangsúlyoztam a kérdésben, hogy a sulyosan elhízottakra gondolok. Pár kilót már baromi nehéz leadni, meg azzal tulajdonképpen nincs is semmi baj.

Nálam ezek az instagramon és itt-ott fellelhető "influencerek" verik ki a biztosítékot, akik reklámozzák, hogy ők milyen boldogok.

Egyébként 39 fokos lázzal fekszem itthon és nem tudtam aludni, amikor a neten böngészve találtam egy cikket erről és gondoltam tartok egy kis eszmecserét. Csodálkozom amúgy, hogy nem jött még elő az, hogy irigy vagyok :D

2019. jún. 20. 12:21
 19/27 anonim ***** válasza:
79%

Oké, ez szép és jó és értem én a gondolatmenetet, a saját szemszögödből igazad is lehet, de:

A minap strandon voltam, ahol az ajtóban álló biztonsági őrök épp egy csajt fikáztak, hogy mekkora segge van. Épp mellettem álltak a kasszánál, amikor hallottam, úgyhogy szóltam nekik, hogy én ekkora orral, fogatlanul és ilyen fejjel inkább kussolnék. Aztán érdekes módon be is fogták. És jeleztem a vezetésnek is, hogy nem feltétlenül kellene a biztonságiaknak megjegyzést tenni a fizető vendégekre.

Amúgy igen, nem volt kis segge a csajnak, de ki a francot érdekel? Normális ember azért megy strandra, hogy pihenjen, ne pusztuljon meg a melegben és jól érezze magát.

És még egyszer mondom: mindenkinek joga van a véleményéhez, nem vagyok álszent, én is sok (számomra) csúnya embert látok, mégsem kezdek el másokat bökdösni, hogy "figyu mán, annak mekkora fülei vannak!".

Egyrészt bunkóság, primitívség másokat megalázni, pláne akkor, ha mi sem vagyunk tökéletesek.

2019. jún. 20. 13:07
 20/27 Andizsuzsi ***** válasza:
79%

Teszem hozzá, hogy a vékonyak jelentős része is elhízott, bármennyire is nem látszik.

Szerintem jó páran meglepődnének, ha a testzsír-százalékukat megmérnék. Most nyilván nem a nagyon súlyosan elhízottakra gondolok.

2019. jún. 20. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!