Miért szálkák rengeteg ember szemében a kövér nők?
A kövérség esztétikailag nem szép, egészségtelen életmódra utall.
A betegség miatti hízás és fogyás külön kategóriát képvisel.
Bár a szépség mindenkinél mást jelent, sose tudtam megérteni, hogy mi szép van egy rezgő hájkupacban, mikor már az első emeletnél kifullad az illető, oltári nagy ruhamérete van és össze-vissza zabál mindent mértéktelenül, mint egy disznó.
Hazánk a 4. legelhízottabb ország a világon.
Az, hogy nem tetszik egy túlsúlyos ember (mindegy, hogy férfi vagy nő) genetikailag van kódolva bennünk, az állatvilágból hoztuk magunkkal. Gondolj bele, hogy évezredekig, évtízezredekig a túlsúly valamilyen betegség jele volt, tehát az ilyen ember kisebb eséllyel hozott a világra vagy tudott egészséges utódot nemzeni.
Ha megnézel pár természetfilmet, ahol dél-amerikai, afrikai, ázsiai törzsek még háborítatlanul élnek, nem látsz kövér embereket. Az ember alap egészséges állapota nem az, és ezt valahol mélyen mindenki tudja.
Én kövér vagyok és minden nap beszól egy két idegen az utcán. Gyűlölet van sokakban a kövérek iránt. Elég furcsának tartom. Pl a koszos, büdös kéregető is kiköpött az utcán rám, meg a közmunkások, ha elmegyek mellettük. Vagy a padon felest iszogató csövik. Tegnap egy autóból kiabáltak ki fiatalok.
Mindenkinek joga van a véleményéhez, és a gondolataihoz. Persze ahhoz már nem lenne joguk, hogy megalázzanak, ugyanis ember vagyok én is.
Olyasmi ez, mint az, hogy az emberek nagy része irtózik a csúszómászóktól és pókoktól. Egy kollektív undor van az emberekben. Egy - két kivétel akad, akik pókot tartanak háziállatnak, de őket sem nézik 100-asnak.
Amíg egy embert nem lehetséges párként kell néznem, és a buszon sem ül rám, nem érdekel különösebben, mekkora méretekkel rendelkezik. Bár azért nem látni a nemi szervünket a hasunktól elég kellemetlen élmény lehet. Be azonban nem szólok, minden embert egyformán utálok.
Viszont azok, akik már járni se tudnak? Na AZ gáz. Az nagyon gáz. Nem kéne Amerikát ennyire majmolni.
A kövérség egyébként sokszor társul igénytelenséggel is. Nem mindig, nyilván. De akkor sem egészséges se a belső szerveknek a sok zsír, de a vázrendszernek a plusz súly. Aki beteg, azt nem kéne bántani, tény. De aki tehetne ellene, legalább olyan molett, kissé telt szinte letornázhatná. Neki lenne ettől jobb, nem a környezetének.
De persze az elhízott (nem a molett) emberek inkább érzik magukat sértve és csak a bántást érzékelik/veszik figyelembe, a saját egészségükre irányuló, amúgy burkoltan inkább segítő szándékú megszólalásokat meg vagy meg se hallják, vagy abban is csak a bántást látják. Hát. Lelkük rajta. Nekem mindegy, engem meg azért bántanak és társadalmilag tök elfogadottan, hogy nem tudok hízni, és kicsi, vézna vagyok. De ezért bárki nyugodtan beszólhat, kigúnyolhat, ezt szabad. :) (irony/off)
"A történelemben többnyire a telt nő volt az ideál."
Nem mindig. Pl. a 19.században Erzsébet királyné (Sissi) volt a kor szépségideálja.
Kleopátra se a kövérségéről volt híres.
A görögöknél is az arányos női test volt a szép, nem a lógó háj.
A 18. században ismét a karcsúság a divat.
Max, ha az őskort, a reneszánszt, meg a 20. század elejét nézzük, max csak akkor volt divat a teltség.
Az oké, hogy nem tetszik, na de ilyen gyűlölettel beszélni róla, az kemény. Nekem sem tetszik, de nincs bennem ennyi lenézés. Na meg nem adom elő, hogy idegenek egészségéért aggódom.
Nekem volt egy barátnőm, aki kövér volt, basszus, állandóan beszóltak neki. Szegénynek annyira nem volt már önbizalma. De nem bántott senkit, elvolt, aztán odaszóltak neki... Nem értem, miért nehéz a másikat simán békén hagyni. Nem kell szeretni, csak hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!