Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mindenki "rugalmasan" ítéli...

Mindenki "rugalmasan" ítéli meg az emberek korát ahogy idősödik?

Figyelt kérdés

Beszélgettem erről már 1-2 barátommal, de mindenki tök hülyének néz, szóval megpróbálom így anonim is, hátha valaki felvállalja.

Régen, tini koromban kb. a 25 és 45 év közötti embereket nem tudtam behatárolni és kollektíven öregnek láttam őket. Az 50 környékieket meg már aztán végképp idősnek.

Most, 32 évesen már általában 4-5 év pontossággal be tudom saccolni ki mennyi idős, viszont a korombelieket, de még a 40 környékieket is fiatalnak látom. A 18-20 év körülieket meg konkrétan gyereknek. Sőt, férfiasan bevallom, hogy még egy 5 éve nagyon meg tudtuk nézni a 18-20 éves lányokat, most már inkább azt nézem, hogy Te jó ég, ha nekem egyszer gyerekem lesz és így jön el itthonról akkor agyonverem.

Van még más aki így érez, így éli meg a dolgokat?

2019. jún. 14. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:
19%

Hát az oke h jobban meg tudod saccolni az emberek korát, de egy 20 évest gyereknek nézel az fura szerintem. Az idősebb (50 felett) emberekre jellemző ez. Te is csak 12 évvel vagy idősebb, igazából nem vagy öreg. Szerintem koravénnek érzed magad, nem kéne még így viselkedni nem vagy te fél lábbal a koporsóban!! Élvezd ki h 32 vagy, nem 42!! Nem csodálom h a barátaid furán néztek rád.

(Ha meg úgyis agyonvered a gyereked, akkor ne legyen gyereked XD)

2019. jún. 14. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez valamilyen mértékben általános. Emlékszem anno 11-12 évesen alig vártam, hogy 18 és felnőtt legyek. Majd rájöttem, hogy minimális a változás. Gondolom a korral és a megtapasztalt dolgokkal jár, visszamenőleg nem olyan érdekes és nagy szám az amiről fiatalabbként csak ábrándozunk és át is értékelődnek a dolgok.
2019. jún. 14. 14:24
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Minden életkorban úgy van, hogy a nálam fiatalabbak taknyos kölykök, a nálam idősebbek szenilis vén majmok.
2019. jún. 14. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:
dettó ugyanez,ami a leírásban szerepel, az agyonverés nélkül (nálam inkább az: úristen csak nehogy igy öltözzön a gyerekem szokott végigfutni az agyamban :D) - 33N :)
2019. jún. 14. 15:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam fordítva van, én fiatalon is megmondtam, valaki kb mennyi (kivéve, ha nagyon öregnek v fiatalnak nézett ki), én a 10 év alattiakat nem tudom belőni. Nem tudom, mi a különbség egy 2 és egy 4 éves közt.

A fiatalokat más ok miatt nem tudom belőni. Ezt lehet érteni fogod, ha ez a kérdés megfogalmazódott benned.

Mikor kicsi voltam, és ment a Buffy, akkor is 20-on évesek játszották a tiniket, és őket öregebbnek láttam, mint azokat a 20-on éveseket, akik ma játszanak pl. a Riverdale-ben. (Most mindenki helyettesítsen be filmet, sorozatot, kedvenc sztárt.)

Vagy Julia Roberts a Pretty Woman-ben 23 éves, és tiszta nőnek néz ki, Emma Roberts meg 23 évesen kislánynak tűnt. Ez szerintem ilyen "point of view", hogy Julia Roberts öregnek tűnt nekem 32 évesen, mert akkor 12 voltam, de Blake Lively, aki egyidős velem, nem tűnik öregnek, és lehet 50 évesen sem fog. 😃

2019. jún. 14. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!