Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy a mostani...

Miért van az, hogy a mostani fiatal férfiak nagy része már nem tud semmi otthon megszerelni?

Figyelt kérdés

Barátnőimtől is szoktam többször hallani, hogyha valami elromlik, akkor milyen nehéz jó szerelőt találni, sok idő mire kijön, drágán dolgozik stb. Mindig kérdezem, hogy a párjuk nem tudná megcsinálni? Ááá, ő nem ért hozzá, szét sem tudná szedni.

Nekem ez egy kicsit furcsa. Ha visszaemlékszem a gyerekkoromra, nálunk soha nem járt szinte semmilyen szerelő, mert apukám mindig mindent megjavított. Legyen az elektromos készülék pl mosógép, bojler, kenyérpirító stb (egyedül a tv-vel és a számítógéppel nem tudott mit kezdeni), vagy akár eldugult a lefolyó, vagy egy konnektor nem működött, kitört az asztal lába, új ól kellett a kutyának, hegeszteni, forrasztani, fúrni kellett valamit, ő mindent ilyesmit megcsinált. Sőt a biciklimet, később robogómat sem kellett soha szervízbe vinni, mert azt is meg tudta javítani. Most már elmúlt 60, de amire még az erejéből képes, azt mind megoldja otthon. Hozzáteszem ezek közül egyik sem a szakmája, szimplán ilyen "ezermester".

Szerencsére apósom is ilyen, emiatt pedig a párom is, hiszen őt az apja mindenre megtanította.

Viszont ismerek olyan 30-as férfit, aki kb. azt sem tudja, hogy milyen villanykörte való az otthoni csillárba, és akkor is szerelőt hív, ha a wc eldugul.

Miért lett a mai férfiak nagy része ilyen? Miért nem értenek már az otthoni barkácsoláshoz, szereléshez?

(Kötekedések elkerülése végett: tisztelet a kivételnek, természetesen vannak ma is ezermester férfiak, és ez becsülendő, csak sajnos jóval kevesebben. Kérem a kötekedő hozzászólások mellőzését.)

2019. jún. 13. 14:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

14: Értem, de te meg azt értsd meg, hogy ez a te családodon belüli jelenség.

Én és a 13-as válaszoló nem találkozott vele, mert nálunk a családban tök másképp van.

Nálunk a férfiak színész, grafikus, újságíró, hivatalnok, és nem szerelnek.

2019. jún. 14. 06:42
 22/24 anonim ***** válasza:
31%
Teljesen más világot élünk, más elvárásokkal és életkörülményekkel. Manapság olyan csili-vili finoman összerakott elektromos eszközöket/otthoni kiegészítőket/egyéb high-tech ketyeréket vásárolnak a fiatal értelmiségi házaspárok az IKEA-ból meg hasonló helyekről, amelyeket nem lehet csak úgy suttyomban megszerelgetni és tök értelmetlen lenne hozzányúlni ezért inkább azonnal szerelőt hívnak vagy egyből vesznek másikat....mert megtehetik. A mai pasik 80%-a diplomás informatikus/mérnök/közgazdász stb. szóval a sokszázezres fizujuk tudatában hülyék lennének vacakolni olyan dolgokkal, amelyek legtöbbször már teljesen integrálva vannak egy méregdrága lakásban (okosotthon) és csak egy telefonhívásba kerül, hogy a melóst füttyszóra kihívják, amikor csak igényük van rá.
2019. jún. 15. 16:15
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felesleges. Vegyük akkor a bojlert példának, ha egyszer elromlik, hívok szerelőt, megcsinálja. Ha minden hónapban elromlik, mert szarul csinálom, annak is szerelő a vége.

Na meg én nem laktam eddig bojleres lakásban. De minden egyes használati eszközről mindent tudni... ha valakinek a hobbija, csinálja, de csak azért megtanulni, mert hátha elromlik... Szerintem akkor is inkább főzni tudjon, azt gyakrabban kell, mint bojlert javítani, és sokkal jobban számít, legalábbis nekem.

Nálam 10 év alatt a tévé romlott el, azt apukámra bíztam, ő mindent megcsinál, és ha ő beszél szerelőkkel, nem röhögik ki. Abba kellet egy olyan alkatrész, amit akkor már nem gyártottak, úgyhogy új tévé.

Egy vízóra is elromlott, ekkor kiröhögött az ember, mikor felhívtam, hogy nem pörög az óra ("miért akarja, hogy pörögjön?"), ezt ugye szintén szakembernek kellett csinálnia.

És egyszer kattogott a mosógép, ekkor gondoltam, hogy elolvasom a használatit, hátha, és ki tudtam tisztítani a szűrőt, de ez egy csimpánznak is menne.

Lehet, máshogy gondolkoznék, ha vágynék házba, de lehet talán pont ezért inkább maradok a lakásoknál, nem vagyok az, aki a konyhában tüsténkedik, míg a pasas a garázsban játszik.

2019. jún. 16. 14:42
 24/24 anonim ***** válasza:

Nekem nem igazán tanítottak meg semmit.

Az apám elhagyott minket, ő valószínűleg csomót tudott volna az autókról oktatni, de nem.

Anyám még azt sem mutatta meg, hogy kéne egy rántottát csinálni, aztán hüledezik, hogy "de hát ez olyan könnyűűű...!"

Nagyanyám próbál ezt-azt mutatni, férfias(abb) dolgokat is, mint pl járda javítása, betonozás, satu használata, kétütemű keverék előállítása.

Még a vízforraló használatát is ő mutatta meg. Ha ott vagyok és ebédet csinálok, beszállok főzni/sütni.

Sajnos sok nem marad meg...

2020. febr. 5. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!