Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Összevesztünk a lakótársammal...

Összevesztünk a lakótársammal a melegházasság/örökbefogadás témán. Nem nagyon tudtam már mit mondani az érveire, ti tudnátok?

Figyelt kérdés

A házasságnál ott vagyunk megakadva hogy neki ez a véleménye: Ha két felnőtt,cselekvőképes ember úgy dönt,hogy szeretik egymást,és szeretnének ezentúl házastársak lenni,és élni azokkal a jogokkal amikkel ugyanebben a helyzetben lévő hetero embertársaik élhetnek,az konkrétan miért és kinek rossz? Milyen negatív hatása van az átlag polgár életére, ha Peti és Zoli szépen elmennek a hivatalba és nyilatkoznak arról hogy ők házasságban kívánnak élni?

Én erre próbáltam azzal érvelni hogy a házasság hagyományosan ugye egy szentség férfi és nő között,és hogy ott van a melegeknek az élettársi viszony,de erre ez volt a válasz:

Ha a hagyományos házassági értékeket akarjuk képviselni,rendben.Akkor ezentúl nincs válás.Nincs 2 hónap múlva meggondoltam magam,nincs 3-4 férj/feleség egy élet során.Vagy ha annyira ragaszkodunk ahhoz hogy másképp hívjuk a melegek házasságát,legyen inkább élettársi kapcsolat,az is oké,de akkor járjanak hozzá pontosan ugyanazok a jogok.

Ez a vita kb. itt állt meg.Aztán az örökbefogadás:

Én azt mondom hogy egy gyereknek hogy egészséges legyen mentálisan kell apuka,anyuka,szerető család,minta.

Erre a válasz: És ha anya/apa meghal/elhagyja a családot/stb.?Vegyék el a gyereket az egyedül maradt szülőtől?Plusz a gyerekek nem csak otthon látnak mintákat/példaképeket, vannak rokonok,barátok,tanárok is az életükben akikre felnézhetnek,néha jobban is mint a saját szüleikre.Plusz, ugye mi a garancia arra,hogy csak mert a gyerek egy hetero párnál van jó élete lesz?Becsúszott gyerekek akiket inkább a nagyi nevel,ha tudja,bántalmazott gyerekek ezrei,stb stb.És a gyerekek akik eleve az árvaházban kötöttek ki,kiknek is a gyerekei?Hetero pároké többnyire.Ha nem lenne ilyen lehetőség hogy árvaház,vajon hány út szélén hagyott/vízbe fojtott áldozat került volna ki az árvaházak lakói közül?A mentális egészség,pedig nem garantált csupán azért mert anya meg apa nevel egy gyereket,lásd az imént említett elhanyagolt/bántalmazott gyerekeket.

Durván így állunk,igyekeztem pontosan leírni az érveit amire nem tudok mit mondani.Nem akarom hogy megromoljon a viszonyunk (én amúgy hetero fiú vagyok,ő biszexuális lány),mert amúgy nagyon rendes,az eddigi legnormálisabb lakótársam (ezt a részét leszámítva),és szeretném észérvekkel meggyőzni hogy nem jól látja a dolgokat.Lassan 10 hónapja lakunk együtt,neki azóta barátnője van (gondolom előtte is már együtt voltak),de fiatalok vagyunk,úgyhogy még bőven rájöhet hogy nem ez az egészséges.Eddig nem nagyon tettem szóvá semmit a barátnővel kapcsolatban,vagy az életmódjával kapcsolatban,ez a vita a Kövér Lászlós megjegyzés után alakult ki,mert épp együtt néztük a hírekben,és ez jött ki belőle.Azóta baromi rossz a hangulat,nem beszélgetünk,csak köszön,és eléggé elkerül.Most nyilván úgy érzi győztesként jött ki a vitából,de ez nem így van,csak nekem fogytak el az érveim.Remélem itt kapok pár ötletet amivel ráterelhetném a jó megoldásra.

2019. máj. 25. 13:38
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
85%

A nemzeti haszonelvűséggel kapcsolatban csak annyit, hogy egy 5%-os kisebbséget vádolni egy olyan problémával amit a társadalom egészét érinti semmi más csak bűnbakkeresés. Nem azért fogy a nemzet, mert van 500e homoszexuális, hanem azért mert a heteroszexuálisok SEM vállalnak gyermeket illetve a gyermekvállalók életkora kitolódott. Ha minden heteró vállalna gyermeket a homoszexuálisok semmin sem változtatnának statisztikailag. Ez tény.

A hagyományok védelmével kapcsolatban megjegyezném, hogy azok akik a kérdezőhöz hasonlóan védik a hagyományainkat a melegek ellen abba kellene, hogy belegondoljanak, hogy hány ponton módosultak a hagyományok az évek során. A nők egyenjogúsága, a rabszolgaság eltörlése, a szexuális forradalom, a válás intézménye, stbstb. Ezek az elvek mára már szinte teljesen beépültek a mindennapokba. Nem feltűnő, ha egy nő hivatalt vállal vagy magas pozícióba dolgozik. Mit éreznétek, ha valaki a hagyományokra hivatkozva megvonná pl a nőktől a fenti jogokat?

Ezen jogok elfogadása azért történhetett meg, mert társadalmi érdek fűződött hozzá vagy humanista eszmék mentén követelték ki. A homoszexuálisok jogaival kapcsolatban ugyan ez a helyzet. Csak itt egy relatív kis közösség kér magának azonos jogokat. És akkor a társadalom egy része erre a hagyományok védelmével jön. Jön azért mert nem érintett. Hisz azokban az esetekben amikor érintett volt a hagyományok védelme már annyira nem volt fontos.

Végül tökéletesen egyetértek azzal, hogy "nem lehet azért megerőszakolni a természet rendjét". Csak azt kellene észrevenni, hogy a homoszexualitás TAGADÁSA ÉS ELNYOMÁSA erőszakolja meg a természet rendjét. Hisz az állatvilágban számtalan faj esetében kimutatható a homoszexualitás. Ha a természet rendje ellen való volna akkor a természet kivetné magából az ilyen egyedeket és a homoszexualitás megszűnne. Hisz így működik az evolúció. Mégis létezik amióta világ a világ. És létezik az ember esetében is. Volt az ősember esetében, az ókori Egyiptomban, Kínában, az Ókori Görög városállamokban és Rómában. De létezett a keresztény világban is, a középkorban is, és létezik ma is. Csak bűnnek, betegségnek, torzulásnak van pecsételve. Mert van aki még ma is úgy gondolja, hogy van joga beleszólni más ember intim életébe, párválasztásába, szerelmi életébe annak ellenére, hogy az orvostudomány és a jog sem tesz különbséget egy homoszexuális és egy heteroszexuális ember közt. Ti mégis ezt teszitek. De mi jogon?

2019. máj. 27. 12:38
 32/34 anonim ***** válasza:
84%

"Egyszerűen nem hiszem el hogy egy nő képtelen vonzalmat/szerelmet érezni egy férfi iránt,és inkább egy másik nőt választ."

Hát ez már a te egyéni problemád. Mindenki azt hisz, amit akar. Én azért a saját szememnek szoktam hinni. És már előfordult, hogy felülbíráltam a saját meggyőzödésemet, mert azt megcáfolta a valóság. Talán neked is azt kellene tenned.

2019. máj. 27. 14:27
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
A nemzeti "haszonelvűségről" annyit, hogy a folyamatos médiabeli "családtámogatás reklám" is képes lehet a normális embereket is egymás ellen hangolni. Különösebben azok ellen akiknek "még nem lesz" vagy idősebbek és "már nem várható" gyerekük, de pl. egy munkahelyen dolgoznak. Szóval könnyen még egoistábbak/önzőbbek lesznek az un. családosok, amikor azt hallják az Ő részükre még több juttatás, szolgáltatás lesz elérhető "alanyi" szinten ...
2019. jún. 5. 19:32
 34/34 anonim ***** válasza:
Miért nem lehet úgy élni, hogy "én a töltöttkáposztát szeretem, te a tökfőzeléket, én elfogadom a tényt, hogy te a töltöttkáposztát szereted, de attól még én nem akarom azt enni, te is elfogadod, hogy én meg nem akarlak tökfőzelékkel megetetni, de attól még én azt szeretem"...???!!! Ez nem menne? Kölcsönösen tudomásul vesszük, hogy másnak más a véleménye, meglátása, értékrendje. Nem akarjuk megváltoztatni a másikét, a magunkéhoz is ragaszkodunk, de tudomásul vesszük, ahány személyiség, annyi értékrend.
2021. okt. 4. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!