Összevesztünk a lakótársammal a melegházasság/örökbefogadás témán. Nem nagyon tudtam már mit mondani az érveire, ti tudnátok?
A házasságnál ott vagyunk megakadva hogy neki ez a véleménye: Ha két felnőtt,cselekvőképes ember úgy dönt,hogy szeretik egymást,és szeretnének ezentúl házastársak lenni,és élni azokkal a jogokkal amikkel ugyanebben a helyzetben lévő hetero embertársaik élhetnek,az konkrétan miért és kinek rossz? Milyen negatív hatása van az átlag polgár életére, ha Peti és Zoli szépen elmennek a hivatalba és nyilatkoznak arról hogy ők házasságban kívánnak élni?
Én erre próbáltam azzal érvelni hogy a házasság hagyományosan ugye egy szentség férfi és nő között,és hogy ott van a melegeknek az élettársi viszony,de erre ez volt a válasz:
Ha a hagyományos házassági értékeket akarjuk képviselni,rendben.Akkor ezentúl nincs válás.Nincs 2 hónap múlva meggondoltam magam,nincs 3-4 férj/feleség egy élet során.Vagy ha annyira ragaszkodunk ahhoz hogy másképp hívjuk a melegek házasságát,legyen inkább élettársi kapcsolat,az is oké,de akkor járjanak hozzá pontosan ugyanazok a jogok.
Ez a vita kb. itt állt meg.Aztán az örökbefogadás:
Én azt mondom hogy egy gyereknek hogy egészséges legyen mentálisan kell apuka,anyuka,szerető család,minta.
Erre a válasz: És ha anya/apa meghal/elhagyja a családot/stb.?Vegyék el a gyereket az egyedül maradt szülőtől?Plusz a gyerekek nem csak otthon látnak mintákat/példaképeket, vannak rokonok,barátok,tanárok is az életükben akikre felnézhetnek,néha jobban is mint a saját szüleikre.Plusz, ugye mi a garancia arra,hogy csak mert a gyerek egy hetero párnál van jó élete lesz?Becsúszott gyerekek akiket inkább a nagyi nevel,ha tudja,bántalmazott gyerekek ezrei,stb stb.És a gyerekek akik eleve az árvaházban kötöttek ki,kiknek is a gyerekei?Hetero pároké többnyire.Ha nem lenne ilyen lehetőség hogy árvaház,vajon hány út szélén hagyott/vízbe fojtott áldozat került volna ki az árvaházak lakói közül?A mentális egészség,pedig nem garantált csupán azért mert anya meg apa nevel egy gyereket,lásd az imént említett elhanyagolt/bántalmazott gyerekeket.
Durván így állunk,igyekeztem pontosan leírni az érveit amire nem tudok mit mondani.Nem akarom hogy megromoljon a viszonyunk (én amúgy hetero fiú vagyok,ő biszexuális lány),mert amúgy nagyon rendes,az eddigi legnormálisabb lakótársam (ezt a részét leszámítva),és szeretném észérvekkel meggyőzni hogy nem jól látja a dolgokat.Lassan 10 hónapja lakunk együtt,neki azóta barátnője van (gondolom előtte is már együtt voltak),de fiatalok vagyunk,úgyhogy még bőven rájöhet hogy nem ez az egészséges.Eddig nem nagyon tettem szóvá semmit a barátnővel kapcsolatban,vagy az életmódjával kapcsolatban,ez a vita a Kövér Lászlós megjegyzés után alakult ki,mert épp együtt néztük a hírekben,és ez jött ki belőle.Azóta baromi rossz a hangulat,nem beszélgetünk,csak köszön,és eléggé elkerül.Most nyilván úgy érzi győztesként jött ki a vitából,de ez nem így van,csak nekem fogytak el az érveim.Remélem itt kapok pár ötletet amivel ráterelhetném a jó megoldásra.
Miért fáj neked ha más boldog?
Miért érzed magad felsőbbrendűnek (Kövér Lászlós eset? Csak mert heteroszexuális vagy? Hát akkor költözz össze a hasonlóan kirekesztő barátnőddel ehelyett a kedves biszex lány helyett. Ja hogy nincs. Akkor sajnos te is alacsonyabb rendű polgár vagy, hiszen a rendes magyar ember házasságban él, gyerekekkel, nem mindenfajta neoliberális, baráti alapú hippi lakóközösségben.
Igen majd ők eldöntik d remélem hogy észreveszik hogy csak provokáció. Röviden azt próbálja a kérdező nekünk beadni hogy segítsünk neki érveket találni arra hogy a meleg házasság undorító és elítélendő, nem járnak nekik ilyen jogok, gyereket ne nevelhessenek, és konkrétan betegnek nevezi a lakótársát mert biszexuális. :)
Ez nooooormális?
"Átterlni a jó megoldásra."
Magyarul azt akarod h azt gondolja amit te? A lakótársad teljesen normálisan érvelt, te meg nem tudod elfogadni h ebben a vitában alul maradtál.
Ezek nehéz és összetett témák, ahány ember annyi vélemény. Nem tudom, nekem úgy tűnik h te nem nagyon kedveled a melegeket. Azt írtad h ő meg biszexuális, lehet h pont emiatt a nézőpontod miatt tartja a távolságot.
Én most nem fogom azt mondani hogy igazad van, vagy hogy nincs igazad, mert Nem akarlak befolyásolni/megváltoztatni a véleményedet. Te se próbáld az övét, mert valószínűleg nem fog jól reagálni.
Szerintem az ilyen dolgokon, ha nem ért valaki egyet a másikkal, felesleges beszélgetni, mert csak feszültséget szül.
A kérdéseddel semmi baj, mert itt pont az a lényeg, hogy anonim véleményeket lehet egymással megosztani, de élőben azért jobb kerülni, mert nagy hülyeség egy ilyen, egyikőtöket sem érintő dolog miatt összeveszni. Én így gondolom.
És miért is volna a te véleményed a jó megoldás? Hiszen nem is tudod megcáfolni az érveit.
Én szeretek vitázni, sokszor összeülünk a barátaimmal, és a beszélgetés vitába torkollik. Persze, hogy valahol az a vita célja, hogy bizonyítsuk az igazunkat. De az is benne van, hogy elfogadjuk a másik véleményét. Nem feltétlenül kell győztesnek kijönni belőle valakinek. Nem verseny. Vélemények ütköztetése, amiből jó esetben mind tanulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!