Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Összevesztünk a lakótársammal...

Összevesztünk a lakótársammal a melegházasság/örökbefogadás témán. Nem nagyon tudtam már mit mondani az érveire, ti tudnátok?

Figyelt kérdés

A házasságnál ott vagyunk megakadva hogy neki ez a véleménye: Ha két felnőtt,cselekvőképes ember úgy dönt,hogy szeretik egymást,és szeretnének ezentúl házastársak lenni,és élni azokkal a jogokkal amikkel ugyanebben a helyzetben lévő hetero embertársaik élhetnek,az konkrétan miért és kinek rossz? Milyen negatív hatása van az átlag polgár életére, ha Peti és Zoli szépen elmennek a hivatalba és nyilatkoznak arról hogy ők házasságban kívánnak élni?

Én erre próbáltam azzal érvelni hogy a házasság hagyományosan ugye egy szentség férfi és nő között,és hogy ott van a melegeknek az élettársi viszony,de erre ez volt a válasz:

Ha a hagyományos házassági értékeket akarjuk képviselni,rendben.Akkor ezentúl nincs válás.Nincs 2 hónap múlva meggondoltam magam,nincs 3-4 férj/feleség egy élet során.Vagy ha annyira ragaszkodunk ahhoz hogy másképp hívjuk a melegek házasságát,legyen inkább élettársi kapcsolat,az is oké,de akkor járjanak hozzá pontosan ugyanazok a jogok.

Ez a vita kb. itt állt meg.Aztán az örökbefogadás:

Én azt mondom hogy egy gyereknek hogy egészséges legyen mentálisan kell apuka,anyuka,szerető család,minta.

Erre a válasz: És ha anya/apa meghal/elhagyja a családot/stb.?Vegyék el a gyereket az egyedül maradt szülőtől?Plusz a gyerekek nem csak otthon látnak mintákat/példaképeket, vannak rokonok,barátok,tanárok is az életükben akikre felnézhetnek,néha jobban is mint a saját szüleikre.Plusz, ugye mi a garancia arra,hogy csak mert a gyerek egy hetero párnál van jó élete lesz?Becsúszott gyerekek akiket inkább a nagyi nevel,ha tudja,bántalmazott gyerekek ezrei,stb stb.És a gyerekek akik eleve az árvaházban kötöttek ki,kiknek is a gyerekei?Hetero pároké többnyire.Ha nem lenne ilyen lehetőség hogy árvaház,vajon hány út szélén hagyott/vízbe fojtott áldozat került volna ki az árvaházak lakói közül?A mentális egészség,pedig nem garantált csupán azért mert anya meg apa nevel egy gyereket,lásd az imént említett elhanyagolt/bántalmazott gyerekeket.

Durván így állunk,igyekeztem pontosan leírni az érveit amire nem tudok mit mondani.Nem akarom hogy megromoljon a viszonyunk (én amúgy hetero fiú vagyok,ő biszexuális lány),mert amúgy nagyon rendes,az eddigi legnormálisabb lakótársam (ezt a részét leszámítva),és szeretném észérvekkel meggyőzni hogy nem jól látja a dolgokat.Lassan 10 hónapja lakunk együtt,neki azóta barátnője van (gondolom előtte is már együtt voltak),de fiatalok vagyunk,úgyhogy még bőven rájöhet hogy nem ez az egészséges.Eddig nem nagyon tettem szóvá semmit a barátnővel kapcsolatban,vagy az életmódjával kapcsolatban,ez a vita a Kövér Lászlós megjegyzés után alakult ki,mert épp együtt néztük a hírekben,és ez jött ki belőle.Azóta baromi rossz a hangulat,nem beszélgetünk,csak köszön,és eléggé elkerül.Most nyilván úgy érzi győztesként jött ki a vitából,de ez nem így van,csak nekem fogytak el az érveim.Remélem itt kapok pár ötletet amivel ráterelhetném a jó megoldásra.

2019. máj. 25. 13:38
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
36%
Aztán neked azt javaslom (én veled értek egyet), hogy hanyagold a témát. Mivel egyikőtök sem fog engedni, ezért jobban jártok, ha erről többet nem beszéltek. Max annyit, hogy neked is van egy véleményed, meg nekem is, maradjunk ennyiben.
2019. máj. 25. 13:47
 2/34 anonim ***** válasza:
59%
Segítsek összefoglalni a hosszú és értelmetlen kérdést :) A kérdező a tanév kezdetén talált magának egy női lakótársat /mázlista/,akinek esze ágában sincs lefeküdni vele és ez bosszantja.Valszeg gólya vagy másodéves egyetemisták vagytok,te még nyilván szűz is vagy,és ezért b**sza a csőröd,hogy nem hogy nem jut neked otthoni ingyen punci,de még ennek a puncinak jut még egy!Amúgy amit a lány mond az kb. az igazság,tehát azért nincsenek ellenérveid,mert nincsenek erre nagyon értelmes ellenérvek.De nesze dobok egy csontot: még nincs elegendő információ arról,hogy miként hat egy gyerekre ha melegek nevelik,és hát ne csináljunk kísérleti nyuszit ezekből a kölykökből..
 3/34 anonim ***** válasza:
89%
azert fogytak el az erveid, mert neki van igaza. az egyeduli amin realisan el lehet gondolkodni az az, hogy mennyire egeszseges egy gyereknek meleg szulokkel elnie. persze ha en gyerekkent valaszthattam volna, hogy az elmebeteg bantalmazo szuleimmel eljek akik heterok es homofobok, vagy egy rendes meleg par neveljen fel, akkor a meleg part valasztottam volna. az nem hiszem, h problema egy gyereknek, h nem lat ellenkezo vagy ahonos nemu mintat a kozeli csaladban, inkabb az atrocitasokkal lesz nehezebb megkuzdenie, amit majd a suliba kap. az meg, h a melegek ne hazasodjanak... most oszinten, miert ne? tortenik valakivel barmi rossz is? ha megkapjak azokat a jogokat amiket egy hazas ember, valaki belehal? nem. barmennyire is szeretnek a meleg hazassag ellen ervelni, semmi nem jut eszembe. lehet konzervativ elveket vallani, de mi ertelme? azon kivul, h ez nem helyes, nem tud mit felhozni egy konzervativ ember sem. arra a kerdesre meg sosincs valasz, h miert nem helyes. mert regen ez volt a hagyomany? regen szekereken vittek a gyereket suliba, ma miert nem akkor? ahogy en latom, nem sok erv szokott lenni a homofobia mogott, inkabb csak a szulok nevelik ezt bele a gyerekekbe. amig nem art senkinek azzal egy meleg par, h egyutt vannak es osszehazasodnak, tegyek.
 4/34 anonim ***** válasza:
87%

Miért fáj neked ha más boldog?

Miért érzed magad felsőbbrendűnek (Kövér Lászlós eset? Csak mert heteroszexuális vagy? Hát akkor költözz össze a hasonlóan kirekesztő barátnőddel ehelyett a kedves biszex lány helyett. Ja hogy nincs. Akkor sajnos te is alacsonyabb rendű polgár vagy, hiszen a rendes magyar ember házasságban él, gyerekekkel, nem mindenfajta neoliberális, baráti alapú hippi lakóközösségben.

2019. máj. 25. 13:48
 5/34 anonim ***** válasza:
86%

Igen majd ők eldöntik d remélem hogy észreveszik hogy csak provokáció. Röviden azt próbálja a kérdező nekünk beadni hogy segítsünk neki érveket találni arra hogy a meleg házasság undorító és elítélendő, nem járnak nekik ilyen jogok, gyereket ne nevelhessenek, és konkrétan betegnek nevezi a lakótársát mert biszexuális. :)

Ez nooooormális?

2019. máj. 25. 13:49
 6/34 anonim ***** válasza:
83%

"Átterlni a jó megoldásra."

Magyarul azt akarod h azt gondolja amit te? A lakótársad teljesen normálisan érvelt, te meg nem tudod elfogadni h ebben a vitában alul maradtál.

Ezek nehéz és összetett témák, ahány ember annyi vélemény. Nem tudom, nekem úgy tűnik h te nem nagyon kedveled a melegeket. Azt írtad h ő meg biszexuális, lehet h pont emiatt a nézőpontod miatt tartja a távolságot.

Én most nem fogom azt mondani hogy igazad van, vagy hogy nincs igazad, mert Nem akarlak befolyásolni/megváltoztatni a véleményedet. Te se próbáld az övét, mert valószínűleg nem fog jól reagálni.

2019. máj. 25. 13:50
 7/34 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem az ilyen dolgokon, ha nem ért valaki egyet a másikkal, felesleges beszélgetni, mert csak feszültséget szül.

A kérdéseddel semmi baj, mert itt pont az a lényeg, hogy anonim véleményeket lehet egymással megosztani, de élőben azért jobb kerülni, mert nagy hülyeség egy ilyen, egyikőtöket sem érintő dolog miatt összeveszni. Én így gondolom.

2019. máj. 25. 13:50
 8/34 A kérdező kommentje:
Nem provokálok,és nem állt szándékomban senkit megsérteni!Nekem (és szerintem az emberek nagyobbik részének) ez a véleményem,és ehhez jogom van.
2019. máj. 25. 13:51
 9/34 anonim ***** válasza:
92%

És miért is volna a te véleményed a jó megoldás? Hiszen nem is tudod megcáfolni az érveit.

Én szeretek vitázni, sokszor összeülünk a barátaimmal, és a beszélgetés vitába torkollik. Persze, hogy valahol az a vita célja, hogy bizonyítsuk az igazunkat. De az is benne van, hogy elfogadjuk a másik véleményét. Nem feltétlenül kell győztesnek kijönni belőle valakinek. Nem verseny. Vélemények ütköztetése, amiből jó esetben mind tanulunk.

2019. máj. 25. 13:52
 10/34 anonim ***** válasza:
81%
Mindketten megvagytok győződve az igazatokról, senkit sem lehet áttéríteni. Ne hozzátok fel a témát, ez miatt hülyeség lenne feszültséget generálni.
2019. máj. 25. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!