Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Összevesztünk a lakótársammal...

Összevesztünk a lakótársammal a melegházasság/örökbefogadás témán. Nem nagyon tudtam már mit mondani az érveire, ti tudnátok?

Figyelt kérdés

A házasságnál ott vagyunk megakadva hogy neki ez a véleménye: Ha két felnőtt,cselekvőképes ember úgy dönt,hogy szeretik egymást,és szeretnének ezentúl házastársak lenni,és élni azokkal a jogokkal amikkel ugyanebben a helyzetben lévő hetero embertársaik élhetnek,az konkrétan miért és kinek rossz? Milyen negatív hatása van az átlag polgár életére, ha Peti és Zoli szépen elmennek a hivatalba és nyilatkoznak arról hogy ők házasságban kívánnak élni?

Én erre próbáltam azzal érvelni hogy a házasság hagyományosan ugye egy szentség férfi és nő között,és hogy ott van a melegeknek az élettársi viszony,de erre ez volt a válasz:

Ha a hagyományos házassági értékeket akarjuk képviselni,rendben.Akkor ezentúl nincs válás.Nincs 2 hónap múlva meggondoltam magam,nincs 3-4 férj/feleség egy élet során.Vagy ha annyira ragaszkodunk ahhoz hogy másképp hívjuk a melegek házasságát,legyen inkább élettársi kapcsolat,az is oké,de akkor járjanak hozzá pontosan ugyanazok a jogok.

Ez a vita kb. itt állt meg.Aztán az örökbefogadás:

Én azt mondom hogy egy gyereknek hogy egészséges legyen mentálisan kell apuka,anyuka,szerető család,minta.

Erre a válasz: És ha anya/apa meghal/elhagyja a családot/stb.?Vegyék el a gyereket az egyedül maradt szülőtől?Plusz a gyerekek nem csak otthon látnak mintákat/példaképeket, vannak rokonok,barátok,tanárok is az életükben akikre felnézhetnek,néha jobban is mint a saját szüleikre.Plusz, ugye mi a garancia arra,hogy csak mert a gyerek egy hetero párnál van jó élete lesz?Becsúszott gyerekek akiket inkább a nagyi nevel,ha tudja,bántalmazott gyerekek ezrei,stb stb.És a gyerekek akik eleve az árvaházban kötöttek ki,kiknek is a gyerekei?Hetero pároké többnyire.Ha nem lenne ilyen lehetőség hogy árvaház,vajon hány út szélén hagyott/vízbe fojtott áldozat került volna ki az árvaházak lakói közül?A mentális egészség,pedig nem garantált csupán azért mert anya meg apa nevel egy gyereket,lásd az imént említett elhanyagolt/bántalmazott gyerekeket.

Durván így állunk,igyekeztem pontosan leírni az érveit amire nem tudok mit mondani.Nem akarom hogy megromoljon a viszonyunk (én amúgy hetero fiú vagyok,ő biszexuális lány),mert amúgy nagyon rendes,az eddigi legnormálisabb lakótársam (ezt a részét leszámítva),és szeretném észérvekkel meggyőzni hogy nem jól látja a dolgokat.Lassan 10 hónapja lakunk együtt,neki azóta barátnője van (gondolom előtte is már együtt voltak),de fiatalok vagyunk,úgyhogy még bőven rájöhet hogy nem ez az egészséges.Eddig nem nagyon tettem szóvá semmit a barátnővel kapcsolatban,vagy az életmódjával kapcsolatban,ez a vita a Kövér Lászlós megjegyzés után alakult ki,mert épp együtt néztük a hírekben,és ez jött ki belőle.Azóta baromi rossz a hangulat,nem beszélgetünk,csak köszön,és eléggé elkerül.Most nyilván úgy érzi győztesként jött ki a vitából,de ez nem így van,csak nekem fogytak el az érveim.Remélem itt kapok pár ötletet amivel ráterelhetném a jó megoldásra.

2019. máj. 25. 13:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
93%
Kövér Lászlónak pedig lenne egy javaslatom, mielőtt véleményt mond bármiről is:" Vegyen egy kalapácsot, szöget és egy kötelet, menjen le az alagsorba és a szögre, vagy ha talált jó gerendát akkor arra kösse fel magát."
2019. máj. 25. 14:41
 22/34 anonim ***** válasza:
61%

"Én azt mondom hogy egy gyereknek hogy egészséges legyen mentálisan kell apuka,anyuka,szerető család,minta."

Miért csak akkor vizionáljátok az ideális, szerető családot, amikor a melegekről van szó? Miért nem háborogtok akkor, amikor apu elhagyja a családot. Néha már akkor mielött megszületett volna a gyerek. Be kellene tiltani! A válást is! Sőt azt is, hogy az egyik szülő meghaljon.

Mint az én esetemben. Apám meghalt kisgyerek koromban, anyám és nagyanyám nevelt fel. Hol volt nálam a minta? Aztán mégis rendes ember lett belőlem. Mentálisan is.

2019. máj. 25. 14:57
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Az volna a jó ha sokat vitatkoznánk de keveset veszekednénk. Bármi is a véleményünk összedolgoznánk, egy világért ami enged minket béklyó nélkül élni. Szabadon szeretni.
2019. máj. 25. 21:47
 24/34 anonim ***** válasza:
82%

(Ez a kérdés már-már gyanús,de lehet képzelődöm...

Mármint mire számítasz,majd hirtelen megtéríted vagy mi? )

Szerintem az egyedüli kérdéses terület tényleg az,hogy hogyan hat a gyerekekre az egész,de ezt nem igazán tudják vizsgálni, amíg nem engedik az örökbefogadást.

Mindenesetre nem hiszem, hogy árvaházban annyival jobb.

2019. máj. 26. 00:45
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

"Most nyilván úgy érzi győztesként jött ki a vitából,de ez nem így van,csak nekem fogytak el az érveim."

Pedig ez pont így szokott működni, az "nyer" a vitában, aki olyan érveket tud felhozni, amit a másik nem tud cáfolni. Miért nem merül fel benned hogy elgondolkodj az ő érvein, ha már neked nem maradt több?

2019. máj. 26. 13:39
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kérlek válaszolj!

Minden támadás nélkül. Szerinted miért fogytál ki az ellenérvekből? Talán, mert már csak az ellenérzésed maradt meg.

Illetve gondolj arra, hogy lakótársadnak vajon hogyan esik a véleményed. Valószínűleg úgy érzi, őt magát sem tartod egyenragúnak a többi emberrel, és ez bántja. Próbálj meg belehelyezkedni az ő cipőjébe.

Illetve nagyon sok jó érvet hoztak itt fel a kommentelők, válaszolj nekik. Ha nem bocsátkozol értelmes vitába, esélyed se lesz felkészülni a lakótársaddal való következő beszélgetésre. (Még csak annyit tennék hozzá, hogy nem szégyen, ha megváltozna a véleményed. Tényleg nem ártanak neked a melegek.)

2019. máj. 26. 14:57
 27/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket,a (többnyire) építő jellegű kritikákat.

Utolsó,megpróbálok összeszedetten reagálni a kérdésem alatt felhozott dolgokra egyszerre.

Én értem hogy a melegek,és meleg pártiak foggal körömmel harcolnak azért hogy a melegeknek is "járjon" mindaz ami a hetero embereknek.De mióta világ a világ ez nincs így.Ennek nyilván oka van.Nyilván oka van amiért úgy alakult ki a család formája ahogy.Nyilván oka van hogy csak két különböző nemű tud párosodni,az ő nemi szerveik illenek össze (most az anális/orális dolgokat hagyjuk).Nem tartom a melegeket,vagy épp a lakótársamat alacsonyabb rendűnek,olyannak tartom őket akik segítségre szorulnak.Egy ponton elment az életük egy olyan irányba ahonnan érdemes lenne visszafordulni.Egyszerűen nem hiszem el hogy egy nő képtelen vonzalmat/szerelmet érezni egy férfi iránt,és inkább egy másik nőt választ (vagy fordítva).A két nem kiegészíti egymást,egy tökéletes egységet alkotnak.Két férfi meg két nő nem működik,mert eleve ugyanolyanok.

Még egyszer mondom,nem akarok senkit megbántani,de nem lehet azért megerőszakolni a természet rendjét,mert néhányan ragaszkodnak valamilyen eltérő viselkedésformához.

Az érveim azért fogytak el,mert nem vagyok pszichológus/orvos/családsegítő/gyerekgondozó/stb. aki jobban rálátna a témára.

Akik meg engem szapulnak: ugyan most nincs párkapcsolatom,de már volt.A lakótársamnak udvaroltam kicsit az elején,de tisztáztuk,hogy mivel ő kapcsolatban van (akkor még nem tudtam hogy egy lánnyal),és mivel együtt vagyunk egy lakóközösség,nem bonyolítjuk a dolgokat.Az utóbbi részét azóta is tiszteletben tartom,elfogadom.

2019. máj. 26. 15:27
 28/34 anonim ***** válasza:
38%
Én a helyedben azt reagálnám, hogy "én még mindig gy gondolom, nekem ez az elvem / vallásom". Észérvekkel nem tudod meggyőzni, ha eddig sem tudtam, ő áll jobban :).
2019. máj. 26. 19:10
 29/34 anonim ***** válasza:
70%

Megkísérelem felhozni, hogy az ember szexualitása nem olyan mint a csimpánzé. Hogy csak szaporodás a funkciója, és csak párzási időszakban, azonkívül meg egymásra se néznek, még utálják is egymást. A mi szexualitásunknak van szerelmi, érzelmi, és értelmi funkciója. Tehát te most aggodalmadat fejezted ki, hogy mi értelme szeretkezni ha nincs belőle gyerek. Például megélni a szerelmet? Egyébként akkor az óvszergyárak is lehúzhatják a rolót, hogy mi heterok is igazságosan járjunk el.

A természetellenességnek némileg ellentmond, hogy a homo és biszexualitás nem ma kezdődött, annyi idős mint a szex és nem csak emberi dolog.

Senki nem szapul, de azt a világot képviseled, ami azt mondja , hogy hibásak, nem normálisak, nem vállalhatják amit éreznek. Mert az nem felel meg a hagyományosnak vagy természetesnek tartott mintának. Nyilvánvaló, hogy nem tetszik nekik ez a nézet. Nem szeretnek megfeleni annak az elvárásnak, hogy ne legyenek önmaguk, és ha szeretnek valakit azt fojtsák el, mert szégyen. Te nem ezt mondod, nem ezt képviseli ez a felfogás, de ettől még okozza. Azt érezteti velük, hogy betegek, nem normálisak, bűnösök.

Egy ponton elment az életük, és érdemes lenne visszafordulniuk: szeretnek valakit, de felejtsék el.

Még egyszer mondom, most róluk van szó, durván kétszáz éve még mindekiről szó volt. Egyébként miért kellene úgy élniük, hogy az másoknak tetsszen? Miért ne úgy ahogy boldogok? Ez egy ilyen világ, megfelelni az úgynevezett követelményeknek, amelyek tökéletesen értelmetlenek és hallatlanok

Kevés lélekben lángol a szerelem, mégis nekünk kell árnyékba bújnunk, nehogy meglássák.

2019. máj. 26. 19:13
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez összefügg a "nemzeti haszonelvűséggel", vagyis azzal a haszonleséssel, hogy ha nincs utód, akkor nem ér ugyanannyit "nemzeti szempontból" 2 férfi vagy 2 nő akik együtt élnek... Persze arról hogy 2 azonos nemű is nevelhessen, akár örökbe-fogadhasson gyereket arról ez a banda hallani sem akar. Pedig sok nő szereti a f__szt, lenne is gyereke dosztig, de inkább megöli... Jó esetben elviszi az inkubátorig.. De elnézést, ki mondja azt meg hogy akinek nincs gyereke az nemzeti szinten kevesebbet ér ??? A politikussok ?
2019. máj. 26. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!