A nők miért nézik le jobban az embereket, mint a férfiak?
Már többször tapasztaltam ezt, de múltkor rövid időn belül érintett a dolog.
Nem volt nálam 100-as és nem tudtam bevásárlókocsit venni.
20-asokból tudtam összeszedni 100 Ft. Amúgy ápolt huszonéves férfi vagyok, divatosan is voltam felöltözve. Odamentem a kocsikhoz és kérdeztem, odaadják-e, mert nincs százasom, de apróban odaadom az árát, mutattam is a pénzt. Erre egyik nő lenézően mondta, hogy vissza tudja vinni, másik nő meg, hogy ő biztosan nem adja oda. Odamentem egy férfihez, ő meg simán odaadta a kocsit és még a pénzt se fogadta el.
Kíváncsiságból vásárlás után eljátszottam a szitut, hogy tényleg csak én fogtam ki rossz embereket-e. Egy nő nem adta oda a kocsit, majd odamentem egy férfihez, aki szintén úgy adta oda, hogy a pénzt nem kérte cserébe.
Azért, mert két nő azonos időben és azonos szituációban így viselkedett, egy férfi pedig segített, nem lehet kijelenteni hogy "a nők lenézik az embereket".
Mindenki más ember, más egyéniség, szituációkra másképp reagál.
Én még ilyet nem tapasztaltam, mindig kaptam ilyen esetben kocsit meg én is adtam. Valami a stílusoddal lehetett, pökhendien kérdeztél, vagy túl nyájasan es azt hitték ki akarsz velük kezdeni, vagy ilyesmi.
Vagy túl sok a kéregető arrafelé, és reflexből mondják hogy nem, amíg fel sem fogják hogy mit akarsz, mert a nőket jobban szokták nyaggatni.
Hasonlót tapasztalok én is, hogy a nők valahogyan bunkóbbak. Az oka? Talán a:
1, szokásos sztereotípia kialakítása, hogy egyből ítélkezni kell, "szabad" a másik felett, és ez a nőknél hatványozódott;
2, Talán a frusztrációikat vezetik le a másikon (sikertelen házasságok, kapcsolatok, stb.);
3, Talán így büntetik a férfiakat, mert ők eddig elnyomás alatt voltak...
Elvileg a nők érzelmesebbek, a férfiak racionálisabbak. A női érzelmesség az kezd a 0-val egyenlő lenni, míg a férfi racionalitás 8a kérdező példáján megmutatkozik: azaz nem kekeckedik a pínz végett a másik fél, mert tudja, hogy a, nem b×k át; b, úgyis fel tudja használni azt.
Utolsó! Én is tapasztalok hasonlót amit az előző válaszoló felvázolt, de amíg nem tudom, hogy az illető segítséget kér (útbaigazítás, pénzváltás stb), addig nem reagálok bunkón. Ha fel akar szedni, akkor én azt is tudom KEDVESEN hárítani. Ha nem ért a szóból, akkor nyilván előjön a bunkó énem. De amíg nem muszáj, addig minek bántsak másokat? Lehet a nyomorult eltévedt vagy zsepi kell neki vagy bármi, miért kellene lenézően viselkednem amíg azt sem tudom mit akar?
Én is volt hogy eltévedtem vagy pénzváltás kellett, nekem is mindig segítettek kedvesen. Nekem sem esne jól ha valaki ilyenkor bunkón elhajtana, ezért amíg a másik fél is olyan, addig én is igyekszem NORMÁLISAN és kedvesen viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!