Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi tévő legyek? Sokan nem...

Mi tévő legyek? Sokan nem értenek velem egyet

Figyelt kérdés
Adott a szitu ,hogy 24 éves srác vagyok. Keményen megdolgoztam a pénzemért. Nemsokára megyek haza külföldről és szeretnék egy pár hónapot pihenni. Van 3,5 millió félretett pénzem ezen felül,hogy a lakhatási dolgokat kifizetem arra a pár hónapra. Szeretnék venni egy autót ami számomra régóta egy álom. Ez 2,5 millió. Maradna még így is 1 millió félretett pénzem de sokak szerint baromság ennyi pénzt költeni egy autóra. Kicsit elszomorít ,hogy leakarnak beszélni az álmomról. Anyáméktól is megkapom ,hogy ez egy nagyon rossz pénzügyi döntés lenne és foglalkozzak a jövőmmel. Olyan szinten már kinőttem a tündér mesékből ,hogy tudjam hitel nélkül nem lesz saját házam. Szóval én jól elvagyok albérletben is. Családot sem tervezek. Akkor mégis hova gyűjtsem a pénzt? Utána is maradna még pénzem illetve ha vége a nyárnak megyek dolgozni. Szerintetek nem butaság megvenni álmaim autóját , ha egyszer megtehetem? Főleg ,hogy ennyiért remek példányok vannak viszonylag kevés km-el és nagyon szép állapotban. Tudom vannak a világon ezerszer nagyobb dolgok de mégis aggaszt, hogy ennyien ellenem beszélnek.
2019. máj. 19. 15:01
1 2
 11/13 FoxtrotLidérc ***** válasza:
86%
Gyerekek! Ha erre gyűjtött, ez az álma, akkor vegye meg. Pont. Nem élhetünk CSAK A JÖVŐNEK, bakker (azzal együtt mondom, hogy nekem egy kertes ház volt az álmom, nemsokára beköltözünk)! Plusz. A kérdező megy vissza külföldre dolgozni, ahol elhihetitek: vissza fogja tudni termelni ugyanezt a lóvét. Ha már a harmadik kocsit venné, akkor lehetne mondani, hogy tök fölösleges.
2020. ápr. 29. 20:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Az auto ugyan olyan dolog, ami veszit az ertekebol, viszont az ingatlanarak ugy elszaladtak, hogy teljesen remenytelenne valtak a budapesti arak. Volt ido, mikor a kocsi araert lehetett lakast venni. Akkor oriasi konnyelmusegnek tartottam volna.

Viszont fiatal vagy, tenyleg ez a vagyad, van penzed benzinre is, mert nem mindegy, ugye.

Es ha mar tudod, hogy te dolgoztal kulfoldon, nemcsak almodozol rola, akkor a jovoben is folytathatod. Mindig lesz szukseg kepzett munkaerore.

Igy egy olyan ember mondja neked, hogy tegyed, aki utoljara mondana.

Ja, es romlik a penz. Most ulni rajta vetek.

2020. máj. 25. 15:52
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ebbe senkinek nem lehet beleszólása, a te pénzed te dolgoztál meg érte és a te álmod. A szüleid valószínüleg aggódnak de ők gondolom akkor is aggódtak mikor külföldre mentél dolgozni. Tanácsot természetesen adhatnak hisz biztos hogy a te érdekedet nézik, de mivel felnőtt ember vagy azt meghalgatod és eldöntöd hogy megfogadod vagy nem.

Fiatal vagy még, ráérsz a lakásvásárlással foglalkozni majd ha megállapodtál, lehet külföldre mész vissza dolgozni, akkor a hitelre vett lakás csak itt fog állni és a későbbiekben helyhez kötött a hazai letelepedésed.

2020. máj. 26. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!