Mi tévő legyek? Sokan nem értenek velem egyet
Én ugyan vennék saját házat akár hitelre is, de én abból a megfontolásból, hogy a hitel egyszer lejár, utána enyém a ház. De te vedd meg az autót, amire vágysz! Egyszer élünk, ha te attól leszel boldog, hogy megveszed a kocsit, akkor vedd meg! Felnőtt ember vagy, te kerestedm eg rá a pénzt, a te jogod eldönteni, mire költöd. Ha a kaszinóban akarnád egyben feltenni az egészet a pirosra, abba se szólhatna bele senki. Amúgy lehet, hogy simán irigykednek a spórolt pénzedre.
Milyen kocsit szemeltél ki?
Egyetértek veled, igazából te életed-te döntésed.
Másrészről ott van az, hogy fogsz utána is dolgozni, tehát még ha elsőre nekem is butaságnak tűnt az ötlet, jobban belegondolva nem az. Ez az álmod, akkor valósítsd meg! Ettől szép a világ, hogy mindenki másra vágyik. :D
24 éves kereső emberként már ne anyád akarja megmondani, hogy mit csinálhatsz. Baromság is az egész, mert a kocsi befektetés saját magadba, több lehetőséged lesz általa vásárlóhelyet, munkahelyet megközelíteni, ismerőst/rokont fuvarozni ha kell stb. (És nem kényzserülsz rá, hogy mástól kérd szívességként ugyanezt, már ha hajlandó épp valahova elvinni.) Miért ne építgethetnéd amúgy is a saját életedet? Annak örülne, ha majd 30 évesen is azt várnád, hogy ő mondja meg, mit csinálj és egy villanykörtét ne tudj magadtól becsavarni? Az ilyen szülőket le kell állítani.
A lakhatás kommenttel abszolút egyetértek, most akkor ne vegyél semmit úgy 15-20 évig, amíg lesz egy házra? Előző rendszerben élt szülők abszolút nincsenek amúgy képben a lakásárakkal, ezzel a “csak dolgozz szorgalmasan és gyűjtögess” hozzáállással simán megöregedhetsz, mire összejön a pénz. Aki családot tervez, arra ez még fokozottan érvényes, nem lehet ma addig várni, mert már a menopauzánál fogsz tartani, mire meglesz. Nem, te nyugodtan vedd meg, amitől boldog és sikeres leszel, és ha minden jól megy, akkor AZ segíthet kiugrani, hogy annyit kaszálj, amiből majd lakás is lesz. De pillanatnyilag a javaslatuk így irreális.
Én soha nem vennék új autót. Egyrészt mert kell hozzá néhány év, hogy kiderüljenek bizonyos kis hibák, amik miatt sokszor vannak gyári visszahívások, ingyen javítások. A másik, hogy az új autóknak szaga van a friss, új műanyagos ülésektől. Ami 1-2 év utánra elpárolog.
De ha ezek valakit nem izgatnak, akkor nyugodtan vegyen újat.
Foglqlkozz önismerettel. Az ráadásul ingyenes.
Még hogy álmaid autója, meg kinőttél a mesékből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!