Miért nem akar segíteni senki a hajléktalanokon?
A mi környékünkön két hajléktalan él(t). Az egyik egy bolt előtt, sátorban, a másik egy elhagyott rom házban.
Az egyik súlyos mentális kihívásokkal küzd. Amikor segíteni akartak neki, közölte, hogy ő onnan el nem mozdul. Majdnem megverte a hölgyet, aki vett neki lakókocsit.
A másiknak meg van lakása. Neki jobban tetszik a csöves élet... (Elképzelni nem tudom)
Tél óta egyiküket sem láttam.
Anno volt egy hasonló kérdés, akkor rengeteg olyan válasz jött, hogy a nők miatt jutottak oda a hajléktalanok, a feleségük a gonosz, kisemmizte őket, stb. Ez sajnos elég népszerű elmélet az idióták között, akik néha az aluljáróban látnak hajléktalant és meseszerűen elképzelik, hogy jaaaj szegény férfit kisemmizte ártatlanul a gonosz asszonya.
Hát én dolgoztam egy ideig hajléktalanszállón (olyanon, ami speciális volt, tehát ott már olyanok laktak, akiknek volt valamilyen munkájuk, segítettek visszailleszkedni). Volt pár normális, akiket borzalmasan sajnáltam, azoknak senkije nem volt. De a többség nagyon gáz volt. Mindig kiderült a nagy panaszkodásnál, hogy hát igen "kicsit" agresszívak voltak, jó hát befigyelt a szerencsejáték néha, oké oké párszor véresre verte az asszonyt-gyereket, de hát nem engedték meginni egy sört (persze), és a többi.
A nő kollegát/önkénteseknek többször alpárian beszóltak, semmibe nézték őket. És a végére kiderül, hogy agresszív alkesz barmokról beszélünk, akik csak azért tűnnek jámbornak, mert már szarrá itták magukat és nincsen semmihez erejük.
Persze mint írtam vannak, akik egyáltalán nem ilyenek és szarul bánt el velük az élet.
Én sajnos a mai napig adok pénzt ételt nekik, és szinte mindig kapok beszólást (csak ennyi? múltkor is adott most miért nem ad? pénzt adjon!!! )
Kivétel: van egy nyugdíjas korú néni a kelenföldi buszvégállomásnál, az aluljáróban szokott kéregetni, neki mindig adok, vele többször beszélgettem is. Egyszer cigivel kínáltam, mondta, hogy nem dohányzik, nem iszik.
A mondás is úgy szól hogy "segíts magadon Isten is megsegít".
A zöme sajnos alkoholista és nem is skar változtatni az életén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!