Ismerősöm olvasott egy pszichológiai olvasmányba olyat, h senki se akar neked jót, se a párod, se anyád, tesód, barátok, igaz ez?
A kérdésbe nemtudtam normálisan leírni tehát:
Egyik ismerősömmel beszélgettem, mondta hogy olvasta egy könyvbe vagy valahol, hogy igazából kimondatlanul de senki se akar jót neked, mondta is hogy ő 1x a családja miatt bukott csomó pénzt mert lebeszélték a dologról pedig bejött volna, mit gondoltok? Szerintem full igaz.. testvérem iszonyat irigy ha barmi sikerül/veszek valamit, anyám hát.. benne is van féltékenység sokszor érzem azért, szerintem van ebbe a kis szövegbe valami, mit gondoltok?
Lehet rossz családba születni, ahol valóban utál még a saját anyád is, de azért ritka. Aztán lehet paranoiásnak lenni, amikor azt hiszed mindenki ellened van, csak éppen a valóság nem ez. A barátaidat viszont te válogatod meg, ha ők sem akarnak neked jót, akkor nagyon rossz emberekkel veszed körül magad.
Az az indoklás, amit a példádban írtál, egyáltalán nem állja meg a helyét, mert, akit le lehet beszélni, az nem is akarja annyira, illetve hogy lett volna-e pénze az adott dologból, csak akkor derült volna ki ha megcsinálja.
Hát de szeretetből lehet féltés/aggódás miatt mondani hogy nem akarod h megvegye/ megtegye stb pl anyam egyszer tiltott egy fiutol mert szerinte nem hozzam illő volt, és annal inkabb elszoktem meg hazudoztam .. azzal tett rosszat h jot akart
Nem vagyok paranoiás szerintem nem így kéne értelmezni ahogy írtam, hanem maskepp atgondolni nyilván nem így kell felfogni h utal a vilag
Jó de az a fiam pénze arra fekteti be amibe akarja , nem még lebeszelem róla mert 0uzleti erzekkel en jobban tudom, igen a vegen kiderult h jol jart volba mert igy atpasszolta ismerosenek a lehetoseget
Szerintem Anthony de Mello Ébredj tudatára c. könyvét olvasta. Nagyon durva és nagyon igaz könyv. Kb. kétszer dobtam el az elején, hogy micsoda hazugság, aztán mégis végigolvastam.
Na csak értitek a lényeget ott a pont hogy beleviszik a saját érzelmüket, nézik hpgy nekik mi a jó, nem fogadják el sokszor h te szereted de ők viszont nem stb ezt így kell felfogni és látjátok maris igaz.
Lehet h az a konyv volt en is el akarom olvasni!!:) vegre valami az igazsagrol
Erős a kijelentés. Persze, van olyan család, ahol a szülők mondjuk a saját érzelmeik miatt tesznek rosszat a gyerekkel. De pl. ha egy 12 éves gyerek kitalálja, hogy ő heroinozni akar és a szülők nem engedik, akkor a szülők nem tettek semmi rosszat. Sőt...
A baj az, hogy sok ember még azzal sincs tisztában, hogy saját maga mit akar és saját magának mi tenne jót.
A könyvre rákerestem és találtam pár idézetet. Nekem úgy tűnik, hogy a szerzőnek vannak teljesen jó gondolatai, csak elmegy a szenzációhajhász írásba... Kár, nagyon kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!