Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az alacsony pasik tényleg...

Az alacsony pasik tényleg butábbak és/vagy agresszívebbek átlagos vagy magas társaikhoz képest?

Figyelt kérdés

Egy nemrég feltett kérdésre adott válaszból idéznék szó szerint:

"Érdekes, hogy Magyarországon is a csekély számú intelligens kisebbség tipikusan magas is. Például ahol én dolgozom, majdnem az összes férfi kollégám magasabb nálam legalább egy kicsivel (180 cm vagyok)."

---

Azt én is megfigyeltem már, hogy komoly multik, pénzügyi cégek vezető pozícióiban (szóval nem ilyen zúg-programozókra meg aktatologatókra gondolok) sose láttam még alacsony pasit. Mindegyik jól öltözött, fekete öltönyt/elegáns inget viselő sármos +180-as ambiciózus fiatalember vagy tekintélyt parancsoló középkorú.

Ugyanakkor utcai építkezéseken, szakmunkás brigádokban rendszeresen látok magas arányban alacsony pasikat (nem feltétlen a köpcös, elhízott, dohányzó, alkesz típusra gondolok, hanem van köztük szerény életvitelű, sovány alkatú, egyszerű kisemberke). Lehetséges, hogy ez azzal magyarázható, hogy a magasabb pasik alapból jobb génekkel rendelkeznek (a magasságon felül is) és így jobb kompetenciákkal is rendelkeznek? Vagy inkább az az oka, hogy a társadalom tudatosan rögzítette az emberek fejében, hogy magas=vonzó/sikeres/tekintélyt parancsoló így a magasabb férfiak alapból több önbizalommal rendelkeznek a pozitív visszajelzések miatt - ami az énképükre és ezzel együtt a karrierjükre nagy hatással van - míg az alacsony pasik egészséges önbizalmát porba rombolják már fiatal korban a sok negatív sérelemmel és lenézéssel ami miatt jóval kisebb lesz az ambíciójuk és énképük? Szerintetek mi az igazság?

Csak őszinte válaszokat várok!

2019. ápr. 27. 17:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
71%

167 centis férfi vagyok. Nem vagyok vezető beosztásban, átlag munkás vagyok, de igencsak tájékozottnak tartom magam az élet minden területén. Sokat olvasok, érdekel a csillagászat, a bolygókutatás, szeretek választékosan és (ha valaki vevő rá) régi "arisztokrata" stílusban beszélni. 5 nyelven beszélek, bár ebből egyik a magyar, de akkor is. Fejben tudok százalékot számolni - ezt csak azért írom le, mert az én statisztikáim szerint ez az emberek 90%-ának gondot okoz.

Van egy ismerősöm, majdnem 2 méter magas, edzés nélkül is hihetetlen jó testalkattal rendelkezik, és még talán helyesnek is mondható. Mindemellett alkoholista, drogos, pánikbeteg, valamint olyan ostoba, hogy a szókincse kimerül annyiban, hogy "f**zomg*ciááááá".

Egy kollégám is van, aki magát főnöknek gondolja, közben csak egy nyalis, aki azért van ott, ahol, mert hagyja, hogy a vezér csicskáztassa. Ő is 190 centi magas, ráadásul még szemüveges is, csak hogy tovább növeljem a sztereotípiákról alkotott képed. Egyszer kértem tőle kereseti igazolást, és nem sikerült két helyre ugyanazt a számot beírni, amit fizetésként kapok bruttóban. Az már csak hab a tortán, hogy a két szám közül egyik sem volt helyes. :')

Fölösleges beskatulyázni valakit addig, amíg egy szót nem váltottál vele.

2019. ápr. 28. 09:10
 22/24 anonim ***** válasza:
61%

"Szerinted azonos kompetenciákkal, azonos pozícióra kit vennének fel inkább?"

Te hol élsz? Valószínűleg a férfit. Egyébként vezető beosztásról , meg jól fizető állásról beszéltél a kérdésben. Az adminisztrátor meg a HR-es hol az?

2019. ápr. 28. 15:29
 23/24 anonim ***** válasza:

#10 a magasság és az intelligencia közötti korrelációs teóriás baromság... illetve magas nőként, mint elfogult, te ezt látod a saját szubjektív szűrődön keresztül, pontosan ugyanúgy, ahogy az alacsony pasik is az elglfogultság miatt felnagyítva, torzítva látják hátrányosnak a helyzetüket.

Ilyen összefüggés nem létezik.

Te szimplán csak alsóbbrendűeknek tartod őket.

"magasabbak előnyben vannak; a magasság gyakran ad egy általános nyugodt önbizalmat és sikeres attitűdöt."

Ezzel egyetértek. Egyrészt, a magassághoz ösztönösen, tudat alatt olyan tulajdonságokat társítanak, mint intelligencia, sikeresség, önbizalom, másrészt kevesebb atrocitás, hátrányos diszkrimináció éri őket, mint az alacsonyabbakat, így egyfajta önbeteljesítő jóslattá válik.

Megfigyeltem,,hogy az alacsonyabbak egy része vagy visszahúzódóbb, bizonytalanabb vagy éppen túlkompenzálnak. De ez általánosítás, egy a core leadership nagy része alacsonyabb nálam és egy rakat alacsony, 170 körüli mérnök teljesen normális, egészséges mentalitással.

2019. ápr. 29. 19:35
 24/24 anonim ***** válasza:
53%
Egy nagyobb multinál dolgozom és sajnos azt tapasztalom, hogy a mélyebb növésű férfiaknál több a rosszindulat
2021. aug. 5. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!