Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az alacsony pasik tényleg...

Az alacsony pasik tényleg butábbak és/vagy agresszívebbek átlagos vagy magas társaikhoz képest?

Figyelt kérdés

Egy nemrég feltett kérdésre adott válaszból idéznék szó szerint:

"Érdekes, hogy Magyarországon is a csekély számú intelligens kisebbség tipikusan magas is. Például ahol én dolgozom, majdnem az összes férfi kollégám magasabb nálam legalább egy kicsivel (180 cm vagyok)."

---

Azt én is megfigyeltem már, hogy komoly multik, pénzügyi cégek vezető pozícióiban (szóval nem ilyen zúg-programozókra meg aktatologatókra gondolok) sose láttam még alacsony pasit. Mindegyik jól öltözött, fekete öltönyt/elegáns inget viselő sármos +180-as ambiciózus fiatalember vagy tekintélyt parancsoló középkorú.

Ugyanakkor utcai építkezéseken, szakmunkás brigádokban rendszeresen látok magas arányban alacsony pasikat (nem feltétlen a köpcös, elhízott, dohányzó, alkesz típusra gondolok, hanem van köztük szerény életvitelű, sovány alkatú, egyszerű kisemberke). Lehetséges, hogy ez azzal magyarázható, hogy a magasabb pasik alapból jobb génekkel rendelkeznek (a magasságon felül is) és így jobb kompetenciákkal is rendelkeznek? Vagy inkább az az oka, hogy a társadalom tudatosan rögzítette az emberek fejében, hogy magas=vonzó/sikeres/tekintélyt parancsoló így a magasabb férfiak alapból több önbizalommal rendelkeznek a pozitív visszajelzések miatt - ami az énképükre és ezzel együtt a karrierjükre nagy hatással van - míg az alacsony pasik egészséges önbizalmát porba rombolják már fiatal korban a sok negatív sérelemmel és lenézéssel ami miatt jóval kisebb lesz az ambíciójuk és énképük? Szerintetek mi az igazság?

Csak őszinte válaszokat várok!

2019. ápr. 27. 17:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
46%

1 főkérdés: nem igaz.

2 alatta: idézel egy felszínes szart a hanyatló elhülyülő gyakoriról, miszerint az ő munkahelyén magasak a kollégák -és? -"a csekély számú intelligens kisebbség tipikusan magas is" - ez az ő saját statisztikája és kit érdekel? miért idézel baromságot?

*

bizonyos állásokat a jobb kinézetű, ép-fogsorú stb emberek könnyebben kapnak meg- nőben is férfiben is - ennek köze nincs az intelligenciához. A látvány és a lényegi tartalom gyakorta megtévesztő.

*

eszembe jutott egy írás, Pilinszky André Frenaud-val ül a párizsi kávéház teraszán, a színes hullámzó párizsi tömegben "Úgy ültünk ott a kávéházi asztal mellett szürkén és jól fésülten, mint két malomellenőr"

[link]

2019. ápr. 27. 18:28
 12/24 anonim ***** válasza:
79%
Nem jól figyelted meg. Nézd meg például, hány alacsony férfi van a kormányban, kezdve hőn szeretett felcsúti vezetőnkkel.
2019. ápr. 27. 18:46
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

"Nézd meg például, hány alacsony férfi van a kormányban, kezdve hőn szeretett felcsúti vezetőnkkel."

Hős vezérünk... <3

2019. ápr. 27. 18:55
 14/24 A kérdező kommentje:

"Nézd meg például, hány alacsony férfi van a kormányban, kezdve hőn szeretett felcsúti vezetőnkkel."

Na ez például pont sz** példa, mert a komplexusukból adódó gátlástalanság és törtetés az ami odáig juttatta őket. És egyet ne felejts el: ők NEM A VERSENYSZEKTORBAN tevékenykednek.

A 180 centis kommentelő is gondolom a versenyszektorban dolgozik és ott fontos igazán a külső, a vállalati imidzs. Egy Orbán féle komplexusos kevésbé kiemelkedő képességű alak kb. meghalna egy multicégekre jellemző munkahelyi közegben (ha egyáltalán fel is vennék). Ja és a politika-magasság korrelációhoz még egy megfigyelés: minél nyugatabbra, minél jólétibb országba mész, annál magasabbak a vezetők. Valószínűleg köze lehet ennek ahhoz, hogy egy felvilágosultabb, intelligensebb társadalmat nem tud megvezetni egy komplexusos populista vagy diktátor és a nyugati emberek jobban tudják kontrollálni a Napoleon-komplexusos embereket.

Csak hogy érzékeltessem: Kim Jong Un és Putin-170 cm, Orbán-174 cm, Macron-177 cm, Justin Trudeau (Kanada miniszterelnöke)-188 cm

2019. ápr. 27. 19:22
 15/24 anonim ***** válasza:
51%

Nalunk a vezer az eppen csak kicsivel magasabb mint en aki 164cm vagyok 😁

Az igazgatonok meg mind magasabbak nala

Sot nem egy alacsony pasi van nalunk vezeto beosztasban ...

2019. ápr. 27. 19:34
 16/24 anonim ***** válasza:
50%

12-es vagyok.

Kérdező, ha már komplett elméleted van, és ehhez ragaszkodsz, akkor minek kérdezed meg a véleményünket. Igen, tényleg van egy ilyen kulturális beidegződés, hogy a magas emberekhez előnyösebb tulajdonságokat rendelünk, de azért ezek elég könnyen felülírhatók, és nem kőbe vésett dolgok. Egyébként a versenyszférában a többiekhez viszonyítva nem az alacsony férfiak vannak hátrányos helyzetben. Jóval nagyobb előnnyel indulnak még így is, mint például a nők, a színes bőrűek vagy a homoszexuálisok.

Szóval nőként annyira azért nem tudom sajnálni az alacsony pasikat. Sokkal hamarabb felveszik őket a jól fizető állásba, mint engem.

2019. ápr. 27. 19:50
 17/24 A kérdező kommentje:

"Szóval nőként annyira azért nem tudom sajnálni az alacsony pasikat. Sokkal hamarabb felveszik őket a jól fizető állásba, mint engem."

Persze, azért vannak minden adminisztratív, könyvelési, HR-es és ügyfél szolgálatos pozícióban szinte csak nők. Meg aztán a "titkárnő hatás" is felülírja a dolgot.

Szerinted azonos kompetenciákkal, azonos pozícióra kit vennének fel inkább?

Őt?

[link]

Vagy őt?

[link]

(természetesen költői kérdés volt)

2019. ápr. 27. 20:08
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
és a vékonypénisz hol marad?:D
2019. ápr. 27. 20:16
 19/24 anonim ***** válasza:
59%

"Szóval nőként annyira azért nem tudom sajnálni az alacsony pasikat. Sokkal hamarabb felveszik őket a jól fizető állásba, mint engem."

Mert jobban dolgoznak és nem mérgezik meg a munkahelyi környezetet. Ha egy munkahelyen a nők száma meghaladja a keméyn egyet ott már lindul a rosszindulat, a pletyka, az áskálódás, meg az intrika. Az erre fordítandó energiát egy férfi vagy herevakarásra, vagy munkára fordítja és a herevakarásos verzió is kedvezőbb a nők kavarásánál.

Ami meg a melegek alkalmazását illeti, ha állásinterjún kiderül valakiről, hogy az, az már régen rossz, mert a kutya nem kíváncsi rá, tehát az illető vagy affektál, vagy kérkedik a másságával. Minden egyéb esetben nem derül ki csak felvétele után hetekkel-hónapokkal.

2019. ápr. 28. 00:14
 20/24 anonim ***** válasza:
53%

és a vékonypénz hol marad?

19-essel egyetértek. És abba lehet hagyni a sok álpolitikával fűszerezett felszínes, buta ítélkezést. Mert, ha a magas Gy.F. ki akarta játszani a globáltőkének az országot, az nem a magasságából jött, hanem velejéig romlottságából.

2019. ápr. 28. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!