Miért irritál az másokat, ha az ember tudja magáról, hogy szép, okos, gazdag vagy sikeres?
Tegyük fel, hogy mondjuk én magamat eszesnek és szépnek tartom. Sőt, lehetek akár a magyar átlaghoz képest gazdag is. Ha ezeket elismerem, és büszke vagyok az értékeimre, miért néznek ki egyszerre?
Emlékszem, egyszer kisiskolásként egy tükörben megigazítottam a hajam, és azt mondtam: "de jó fényes lett a hajam!". Erre a két akkori barátnőm (kb. 9-10 évesek voltunk) kiközösített, és egész nap nem beszélt velem. Mi a baj ezzel, ha az embernek épp akkor tényleg fényes a haja?
Vagy pl vettem egy vadonatúj autót, drága, csodaszép, szinte bárki szívesen elfogadná. Mégis a fújjolást kaptam a rokonoktól: "nekem ez a sz..r nem kéne".
Nőként kb. 10-ből 7-8-as vagyok, amiért sokat teszek is. Mégis csak a negatív kritikákat kapom. Magyarán semmilyen pozitív visszacsatolást nem kapok, pedig a többieket elnézve nyugodtan kaphatnék. Pozitív visszacsatolást már kénytelen vagyok annyiból kiszűrni, mikor 1-2 nő ismerősöm félti tőlem a pasiját (volt, hogy kiderült), pedig majd 10 éves párkapcsolattal eszem ágában sincs senki pasiját lenyúlni.
Csinosabb, tanultabb és gazdagabb vagyok az átlag ismerőseimnél. Ezt így persze sehol nem hangoztatom, de úgy érzem, mégis az ismerősök csak lenéznek, semmire nem lehetek büszke, nem vehetek egy drága szép ruhát, nem mehetek szépészeti kezelésre (nem plasztikára gondolok, csak pl bőrhibákat eltávolítani), mert egyszerre az osztást kapom. Ha tanulok, megkapom, hogy minek tanulni, így is túlképzett vagyok. Nulla elismerés van az emberekben.
Miért vesznek az emberek egyből mindent dicsekvésnek, Magyarországon miért nem lehet büszkén szépnek, sikeresnek, gazdagnak, tanultnak, akárminek lenni?
Az emberek kicsinyesek. Ez nem Magyarország-specifikus.
Ha túl akarsz élni, jobb valamilyen szinten beilleszkedni.
Amúgy meg tegyél rájuk.
De ezt van még időd saját bőrödön megtanulni.
Irigyek és máshogy nem tudják kifejezni magukat, csak úgy, hogy "lenéznek". Böki az orrukat, hogy ők nem ilyenek.
És ugye ha X irigy Y-ra, akkor Y valamit jól csinál.
Szerintem a tanultság egyébként nem felületesség. Felületesség az, ha valaki naponta kiteszi a közösségi oldalakra, mit eszik, milyen autót vezet, hol nyaral. Az, hogy pszichológiát tanultam és a mai napig rendszeresen olvasok, pl pont nem felületesség. Az, hogy érdekel az emberek lelkivilága (már-már lelki szemetesnek is használnak ez miatt), szintén nem az.
Undorító egy klisé egyébként az, hogy aki előnyös külsejű és/vagy gazdag, az már csak felszínes és/vagy buta lehet. Fogadni mernék, hogy ezerszer jobban becsülöm az életem és az az adta lehetőségeket, mint néhány csúnya vagy szegény ismerősöm.
Egyszerű a megoldás a problémádra.
Ne a csórók közé menjél villogni.
Próbálj kőgazdagok közé menni, akik naponta többet keresnek mint te fogsz egész életedben, és meg fogod látni, hogy nem irigyelni fognak, hanem semmibe sem vesznek, ha nincsen neked is legalább egy 15 méteres yachtod, vagy nem tudsz minden második hétvégente elmenni velük Milánóba vagy N.Y.-ban bevásárolgatni.
Náluk nem játszik a hamis Gucci táskád és legalább egy 15 milliós Rolex legyen rajtad hétköznap is, de otthon is legyen még egy tucat, mert megszólnak ha mindig csak azt látják csak rajtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!