Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért nézik le...

Az emberek miért nézik le azt, aki nem dolgozik, és nincsen végzettsége?

Figyelt kérdés
Olyan sok emberrel dumáltam már interneten, kb mindenki lenéz emiatt. Pedig megtanultam már írni, számolni, aminek a helyes tudása szerintem fontosabb, mint az, hogy legyen egy papírom, ami csak egy belépő a rabszolga sorsba. Én így látom. Elfogadom, ha valaki szeret dolgozni, sőt, irigylem is emiatt. De miért bántanak azért, mert én más vagyok? Ennyire egymásra akarják erőszakolni az életüket, vagy mi? Mondjuk nem is igazán voltam emberekkel szocializálódva úgy, ahogyan kellett volna. Mindig félrementem, ahányszor megláttam társaimat. Valahogy éreztem ezt az ellenszenvet már kiskoromban is. Azóta is azt vallom, hogy az ember csak magára hallgasson, bármi is van, mivel csak magadtól tudsz tanulni, mások max befolyásolni akarnak, illetve próbálgatni a saját tulajdonságaikat a másikon. Egyre jobban utálom az embereket emiatt, nem tartom magam különbnek, de talán azért is látom át a dolgokat, mert volt időm gondolkodni csendben, ahelyett, hogy üres fejjel dumáltam volna. Ti hogy gondoljátok? (Az, hogy érdekel mások véleménye, az nem egyenlő azzal, hogy befolyásolható vagyok!)
2019. ápr. 24. 10:13
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
79%
Ezt úgy bírom, hogy mindenki van munkahelye, aztán csak bejár meg trécsel és nem csinál semmit...nekem is kéne egy ilyen munkahely, aztán nem vergődnék hogy dolgozni kell.
2019. ápr. 24. 20:32
 42/57 anonim ***** válasza:
*egyàltalàn
2019. ápr. 24. 22:15
 43/57 anonim ***** válasza:

Mentesd fel magad azokból a tantárgyakból, amik nem mennek, pl matek (nevelési tanácsadoban kezdeményezhető a felmentés).

Ezután estin, levelezön, vagy esetleg magán tanulóként érettségizz le.Ha ez megvan, utána válassz olyan szakmát, amit egyedül is tudnál csinálni, pl könyvelő.Erre szintén van mód, hogy postán kapd a leckéket és kitanuld egyedül.

Mert gondolj bele, hogy a családod sem fog örökké élni, hogy gondoskodjon rólad.Akkor mi lesz veled?

A pszicho doki, akihez jártál egyértelműen nem jó, magyarán szart sem ér, ha nem tudott kikezelni.Keresni kell jobb szakembert.Téged nyilvánvalóan valami trauma ért.Ennek gyökerét kell kikezelni.

2019. ápr. 25. 06:21
 44/57 anonim ***** válasza:
57%

De a kérdésre válaszolva: azért nézik le és kötnek bele, ha valaki nem dolgozik, mert egyrészt irígyek (csak sosem vallanák be), másrészt a közönséges halandó munkanélkülit bántodás nélkül szekálhatják, míg az élősködő oligarhákkal, munkahelyre trécselni bejáró protekciósokkal ugyanezt már nem merik megtenni.Magyarán, lefelé rúgni könnyebb nekik.Az emberek undorítóan képmutatók, irígyek, álszentek és megalkuvók.

Már rég kilehetett volna alakítani olyan társadalmat, hogy ne kelljen mindenkinek hagyományos értelemben dolgoznia.Ott van pl az alapjövedelem lehetősége.Hogy fellázadtak a munkás birkák még a gondolatára is! Nem az volt az első gondolatuk, hogy akkor ők is többet kapnának, hanem egyből az irígység, hogy akkor más munka nélkül is kapna.Igen, ilyen szinten ostobák és undorítóak.Nézd, az emberek 90 százaléka főként a magyaroké, egy amőba szintjén él, tökéletesen kielégíti a napi robot, a semminél több rabszolgabér, a létfenntartás ösztöne , meg a Barátok közt a nap végén.Milyen empátiát vársz ezektől? Ezek után ne is csodálkozz, hogy a politikusok már a szemünket is kilopták, azoknak nem mernek a munkárol pampogni.

Kár ezzel foglalkoznod.Elcseszett a társadalom és az emberek.De megkeresheted a magad kis külön boldogulását.

De legelöszöris rá kéne jönni, mi váltotta ki benned ezeket a hányos rosszulléteket kiskorodban.És azt kezelni, megszüntetni az okot.

Ja és bevallom, utálok dolgozni, rühellem a kényszer közösségeket, nem sok értelmét látom annak, hogy a felnőttek életét is próbálják bölcsödés viszonyok közé szorítani.Bár én sajnos az anyagiak miatt rá vagyok kényszerülve a rabszolga életre (bár nem sok hasznom van belőle, szóval igyekszem minimálbérnek megfelelően keveset dolgozni)de keresem a lehetőségét, hogy ettöl a tehertöl is szabaduljak.A fillérekből tengődő munkanélküliek még mindíg jóval kevesebbe kerülnek a társadalomnak, mint a milliárdokat sikkasztó politikusok.

2019. ápr. 25. 06:50
 45/57 anonim ***** válasza:
56%

Ja és még valami: a párjuk által eltartottakat, a háztartásbelieket ugyanugy kikezdik, pedig a háztartásvezetés szintén nem kis meló(elég lenne egy nőnek annyi is).Vajon miért morognak azokra is, ha nem irígységből? Nézd meg, még a kerekesszékest is dolgoztatnák, állítolag az is tud...Csak nehogy véletlen otthon üljön nyugalomban.Ennyi a cél.

Ebből az undorító hozzáállásbol születtek a régmúltban az éhségtornyok.Most meg "szép" hazánkban a közmunka, aminek értelme csak annyi van, hogy mialatt a közmunkás csicskamunkát végez, addig az állandós lógatja a lábát.Általában haszontalan feladatot kappnak, aminek a célja az, hogy ne szabadon töltsék az idejüket és az irigyek is kielégüljenek, hogy lám, ezek is munkára lettek fogva.A bér viszont megalázóan kevés.Közmunkás alamizsnáért nemhogy dolgozni, felkelni sem érdemes.Hál istennek kezd kikopni a gyakorlatból ez is,általában előbb-utobb minden megszűnik, ami értelmetlen és igazságtalan.

Most növekszik egy új generácio, akikből már nem fognak tudni birkát, igavonó állatot csinálni fillérekért.A fejleményekre nagyon kíváncsi vagyok!

2019. ápr. 25. 07:11
 46/57 A kérdező kommentje:
45# Hát igen, ebben igazad van, sajnos. Voltam magántanuló másfél évig. A tanárok végig szidtak engem, hogy miért nem járok be napi szinten, volt, amelyik a folyosón megrángatott, mondván, hogy mit keresek ott. Sok olyan eset volt még így is, hogy megsirattak. Be akartam fejezni, de a tanárok összefogtak ellenem, és az igazgató sem engedte meg, hogy szakmám legyen. Mindez úgy volt, hogy rábólintottak ,,kedvesen" arra, hogy hetente, 2 hetente járjak be. Aztán hogy mi történt, hirtelen irigyek lettek? Nem is tudom...
2019. ápr. 25. 07:13
 47/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudod elvégezni valami nyomós ok miatt (pl egészségügyi ok) miatt az iskolát nappalin, vagy bejárással, akkor igenis jogod van a magán oktatáshoz, még ha ehhez a kedves pedagógusok lusták is! Nos, oktatási hivatalban vagy nevelési tanácsadóban tudnának ez ügyben bövebb tájékoztatást adni.(oktatási hivatal a városházán, illetve a polg.mesteri hivatalban szokott működni).

Szüleid mennyire jártasak hivatalos és egyéb ügyintézésben? Mennyire tudnak neked bármiben is segíteni?

Tanáraid viselkedése minösíthetetlen és ugy vélem, szabályellenes is volt.Jogi úton kellett volna folytatni.Bár még talán nem késő.De akár kereshetsz másik intézményt is, vannak azért normális iskolák.Tudok olyanról, aki magántanuloként járta végig az utolso évet mert pánikbeteg volt.Nem bántották.

2019. ápr. 25. 08:18
 48/57 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy nemigen van iskolai lehetőség...
2019. ápr. 25. 08:39
 49/57 anonim ***** válasza:
Én kitanítalak mindenre
2019. ápr. 25. 09:32
 50/57 anonim ***** válasza:
0%
Otthonról végezhető munka is sok van, de te ÉLŐSKÖDNI akarsz.
2019. ápr. 25. 12:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!