Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért nézik le...

Az emberek miért nézik le azt, aki nem dolgozik, és nincsen végzettsége?

Figyelt kérdés
Olyan sok emberrel dumáltam már interneten, kb mindenki lenéz emiatt. Pedig megtanultam már írni, számolni, aminek a helyes tudása szerintem fontosabb, mint az, hogy legyen egy papírom, ami csak egy belépő a rabszolga sorsba. Én így látom. Elfogadom, ha valaki szeret dolgozni, sőt, irigylem is emiatt. De miért bántanak azért, mert én más vagyok? Ennyire egymásra akarják erőszakolni az életüket, vagy mi? Mondjuk nem is igazán voltam emberekkel szocializálódva úgy, ahogyan kellett volna. Mindig félrementem, ahányszor megláttam társaimat. Valahogy éreztem ezt az ellenszenvet már kiskoromban is. Azóta is azt vallom, hogy az ember csak magára hallgasson, bármi is van, mivel csak magadtól tudsz tanulni, mások max befolyásolni akarnak, illetve próbálgatni a saját tulajdonságaikat a másikon. Egyre jobban utálom az embereket emiatt, nem tartom magam különbnek, de talán azért is látom át a dolgokat, mert volt időm gondolkodni csendben, ahelyett, hogy üres fejjel dumáltam volna. Ti hogy gondoljátok? (Az, hogy érdekel mások véleménye, az nem egyenlő azzal, hogy befolyásolható vagyok!)
2019. ápr. 24. 10:13
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim válasza:
19%
Mintha csak én írtam volna. Teljesen egyetértek.
2019. ápr. 24. 10:15
 2/57 anonim ***** válasza:
85%

És tuladjonképpen miböl élsz meg, miböl fizeted a lakásodat, kajádat meg az egyebeket?

Ugyanis a hozzád hasonló "nem akarok rabszolga lenni" tipusú emberek általában valakiken élösködnek, és ez az, ami igencsak elítélendö.

Másokat kihasználni sokkal lenézni valóbb, mint dolgozni vagy tanulni és végzettséget szerezni.

2019. ápr. 24. 10:19
 3/57 anonim ***** válasza:
58%
Mert sokan azt hiszik hogy a munkáról szól az élet. Mindennapjaikat ott töltik szinte reggeltől délutánig-estig. És így telik el az életük ,munkával. Egy üres élet ami csak a munkáról szól. Nekem se tetszik.
2019. ápr. 24. 10:21
 4/57 A kérdező kommentje:
2-es, nincsen lakásom, 17 éves lány vagyok. Amit megeszek, azt pedig az állam támogatja. Hiába támadsz, mentális beteg vagyok, nem tudok és nem is akarok dolgozni. Hogy miért nem tudok, az rám tartozik és a családomra.
2019. ápr. 24. 10:23
 5/57 anonim ***** válasza:
65%
Ettöl függetlenül élösködö vagy!
2019. ápr. 24. 10:25
 6/57 anonim ***** válasza:
97%
Nekem sincs végzettségem,úgyanúgy fiatal vagyok,és hamarosan megyek dolgozni. Sőt mentálisan egészséges sem vagyok,voltam már kórházban is,szóval ez egy kifogás arra,hogy valaki ne dolgozzon.
2019. ápr. 24. 10:26
 7/57 anonim ***** válasza:
65%

A kormány meg a dolgozó embereken élősködik. Rengeteg adó, alacsony fizetések, a boltokban piszok drágaság.

Sok helyen kihasználják az embereket , megbecsülés semmi, kötelező túlórák (ezen az oldalon is olvastam ilyenekről).

Mi ez ha nem rabszolgaság?

2019. ápr. 24. 10:26
 8/57 anonim ***** válasza:
45%

Mert kèrdező akkor miből èlsz meg?

Mit tudsz felmutatni?

Mièrt èlsz?

Pènz nèlkül hogyan tudsz megèlni?

Egy fèrfihez a munka hozzàtartozik evolúciò szinten,amùgy nem mindenki rabszolga elmondanàm,csak ehhez megfelelő szakma kell,pl senior fejlesztőkènt nem mondanàm magam rabszolgànak,megfizetnek lèpkedhetek előre utàna menedzserkènt mèg több juttatàs,cèges kocsi,telefon,benzinkàrtya,prèmiumok,megbecsülès,kb. le is szopnak,megkeresett pènzből èlmènyeket tudsz gyűjteni,befektethetsz.

Nyilvàn ehhez megfelelő szakma meg fejlődès kell,egy szalagmelòs az rabszolga igen,de ha odateszi magàt mèrnökkè kèpzi àt magàt akkor nem lesz rabszolga.

2019. ápr. 24. 10:29
 9/57 anonim ***** válasza:
91%

Nagy ötlet.

Élmény lehet egy olyan társadalomban élni, ahol senki nem dolgozik, mert ez így kicsit visszás, hogy dolgozni nem akarsz, de azért legyen áram, fütés, víz és étel. Azokat ki állítsa elő?

Mi van, ha ők se akarnának dolgozni? Akkor éhenhalnál vagy mennél kapálni és bogyót gyűjteni?

Igen, azért nézzük le őket, mert semmit nem adnak a társadalomnak, csak elvesznek tőlük.

2019. ápr. 24. 10:29
 10/57 A kérdező kommentje:
10-es. Inkább éhen halok, mint hogy dolgozzak. Egyébként érdekes, hogy senki nem tudja mi bajom van, és úgy próbálnak velem veszekedni.
2019. ápr. 24. 10:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!