Az emberek miért nézik le azt, aki nem dolgozik, és nincsen végzettsége?
Nem kicsi fiú. Neked az igazság fáj amit nem tudsz elviselni.
Van egy régi régi mondás: aki nem dolgozik ne is egyék. A társadalomra nézve egy munkanélküli egészséges (mármint van keze és lába, lát és hall, és mozogni is tud) ember kolonc. Ha ezt nem látod be, a hiba nálad és nem ötszáz másik embernél van. Sajnálom. Az élet kemény.
Feltettél egy kérdést, amit aztán nem magyaráztál meg, így csak üres provokáció lett belőle, az emberek rosszul reagáltak, te pedig elkezdtél hisztizni.
Egyik lépés sem volt szükséges, de törjük meg az ördögi kört (legközelebb azért ne csodálkozz, ha provokálsz valakit és nekedugranak):
Ahogy már előző válaszokban is írták proaktívan, keress egy, olyan hivatást, amitől nem vagy rosszul. Tipikusan ilyen lehet egy kreatív, egyénileg is megvalósítható projekt, a sütés-főzés közben sem hiszem, hogy zavarnának a konyhában mások, de egyedül szoftvert is lehet fejleszteni, sőt készíthetsz tananyagot, interneten megosztható információt/tudást.
Fényképezetsz, varrhatsz vagy festhetsz is, senki hozzád sem fog szólni.
A legtöbb ember itt azért hőzöngött (legalábbis átvitt értelemben), mert felelős vagy azért, hogy életet kaptál, a kifogásaiddal pedig csak pazarlod az időd.
Mivel van kezed amivel kiírtad a kérdést és eszközeid, amelyekkel megtehetted már jobban állsz mint az emberiség egy jelentős része. Én a helyedben megnézném a videót és átgondolnám, hogy milyen helyzetben vagyok valójában. Csak azért mert nehéz az életed, nem jelenti azt, hogy nem kell kihasználnod.
Itt te vagy az egyedüli akaratgyenge ember.
De ha ennyire nem tetszik a társadalom, hogy ennyire kis különc akarsz lenni, lelked rajta. Teremtsd meg a saját megélhetésed, farmod, oázisod, akármid. De ne az én adómból.
Mondjuk lehet bennem empátia nem sok van (rengeteg van, de csak afelé, aki megérdemli), de neked meg a józan eszed ment világgá. Kár beléd a szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!