Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vennétek olyan tárgyat, amit...

Vennétek olyan tárgyat, amit nem is igazán használnátok?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa, de elmagyarázom.

Szoktam focizni hobbi szinten, de ahogy telik az idő nem igazán van kivel, így ritkábban szoktam eljutni.

Most viszont nagyon megtetszett egy típusú focicipő, amiben bár nem terveznék játszani, csak dísznek venném meg. Kifutó modell már úgyhogy nem sokáig lesz kapható.

13 ezer forintba kerülne és csak azért venném meg, hogy legyen egy, nézegetni. Játszani sajnálnék benne.

Pénzkidobás volna megvenni vagy megérheti?

Nem keresek százezreket, még fősulira járok, de van annyi pénzem éppen. Csak félek, hogy megbánnám 2 hét múlva, miután megvenném.

2019. ápr. 21. 21:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha van rá pénzed, és szeretnéd, akkor vedd meg!

Nem egy nagy összeg ez hosszabb távon, ennyit bőven megér egy dísz, ami évekig a szobádban lesz. Szóval ne másoktól várj megerősítést, ha szeretnéd, akkor vedd meg!

2019. ápr. 21. 21:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy teljes középkori páncél a szobámban. Nem mondhatnám, hogy gyakran mászkálok benne a városban.:)Akkor miért vettem meg? Csak! Mert tetszik, jó ránézni, és mindig is akartam egyet.
2019. ápr. 21. 22:05
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez k**va nagy volt! :D

Köszi a biztatást.

Végül is tényleg nem egy vagyon, tekintve, hogy ilyenbe játszottak a kedvenc focistáim. Talán még a méret sem számít.

2019. ápr. 21. 22:10
 14/18 anonim ***** válasza:
Én a minden felesleges,akkor kidobás elve vagyok.Minden kuka,amit már nem használok,nem kell.Van jópár agyagfigurám amiket szeretek,de azokat is szanálom sokszor.Minél kevesebb a cuccom,annál jobb,utálom a sok kacatot,meg amit csak nézegetni kell csak.Nagyon régen rájöttem már hogy teljesen mindegy mennyi holmim van,így is úgy is meghalok,utána meg csak lom lesz.
2019. ápr. 21. 22:40
 15/18 anonim ***** válasza:

"utána csak lom lesz"

Tény. De addig is tud plusz érzelmi töltetet adni.

Van egy pici, sípolós, gumiból készült macskafigurám. Az összes holmim közül az a legértékesebb. Ha nagyon rossz kedvem van, szoktam a kezembe venni, mert attól úgy... nem tudom, szeretve érzem magam. Hülyeség, de ettől még ad sok-sok pluszt. És mi ez a figura mások szemében? Kacat. Nekem meg a fél világ. Néha nem akkora bűn kötődni egy tárgyhoz. Az meg már egy tök másik kérdés, mi lesz vele halálom után. Nem is akarok azzal foglalkozni, csak fölöslegesen stresszelne. Helyette nyomorgatom addig, míg élek, mert jobban érzem magam tőle.

Na, most biztos én leszek a mentálisan visszamaradott, mi? :)

2019. ápr. 21. 22:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Férfiként régebben volt egy pár cipőm, esetleg még egy kopottabb itthonra, mára pedig olyan lettem mint egy nő, vagy még rosszabb. Kb. 15 pár cipőm van, ebből napi szinten 2-3 amit használok, a többit ritkábban, vagy szinte csak az adott évszakban veszem fel. Hiába van már ennyi, mindig veszek újabbakat, próbálok ellene küzdeni, napok telnek el így: van egy csomó másik, ki sem tudom használni stb, de a vágy mindig erősebb. Nem szoktam a divat után menni (nincs Vans, sem Vans utánzat cipőm), de egy bakancsot pont azért vettem télen, mert mindenkin hasonló volt, nekem is megtetszett. Az más kérdés, hogy nem ér fel a drágább kategóriába, szinte jobban fázott benne a lábam, mint egy sportcipőben, de legalább tetszik. A tizedik boltban kaptam, a többiben volt mindig valami, ami nem tetszett.

Hiába csak 4-6 ezer forintos cipők (ritkán 1-2 ezer), nálam sokat kibírnak, még akkor is, ha nem váltogatnám sűrűbben, hogy melyiket veszem fel. Fura mód én pont arra "izgulok" ha minél gyorsabban elkoptatok egy cipőt, de az én esetemben inkább csak koszolódnak, kopni alig kopnak. :D

Más tárgyak esetében annyira nem szeretek gyűjtögetni, de a harmadik "mindentkidobok" nagytakarítás után is még rengeteg cucc marad. Iratok, szerszámok, alkatrészek, festékek, olajok, kartondobozok és egy csomó minden mást megveszek/megtartok. Egy csomó blokkot elteszek, ritkán veszem elő később, mégis. Ugyanígy a tankolások nyugtáival, elkezdtem gyűjteni, régebben mindegyikre ráírtam az aktuális kilométert, erről mára leszoktam, mivel az egészet a telefonra írom egy alkalmazásba, sokkal átláthatóbb így. A szobám is inkább raktár, van néhány polc és egy ruhásszekrény, mindegyik teteje teli van nagyobb műszaki cikkek dobozaival, amiben kisebb dobozok vannak, amiben aztán még kisebbek... Ha találnék máshol helyet, vagy feltenném a padlásra porosodni ezeket, az biztos, hogy naponta járnék fel, mert kell belőlük valami, így meg hetekig hozzájuk sem nyúlok. Előnye, hogy nagyon kevés olyan dolog van, aminek ne lenne meg a doboza évek múltán is, olykor pedig többet kibír a doboz, mint ami benne volt. :D Van három hajvágom, ezekből egyet használok gyakrabban, erre majdnem vettem egy negyediket, de szerencsére le tudtam beszélni magam róla. Ezeken kívül van routerem, mérlegem, órám, telefonom, elektromos borotvám és még egy csomó más eltéve az eredeti csomagolásába, kevés használattal, vagy pedig évek használata után, mikor már nem érnek semmit, de még működnek, ezért nem akarom kidobni. Legutóbb eltörtem a legkisebb csavarhúzómat (nem rendeltetésszerű használattal :D), 900 forintért vettem egy egész precíziós csavarhúzó készletet mindenféle mini mérettel, amiből egyet fogok gyakrabban használni, a többi meg majd valamire jó lesz. Évekkel ezelőtt vettem racsnis bitkészletet majd még hozzá mindenféle bitet, a kulcs hamar tönkrement, vettem másikat, amit azóta is gyakran használok dugókulcs fejekkel, viszont a bitek nem kopnak (ha nincsenek használva), esetleg csak eltűnnek.

2019. ápr. 21. 23:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Szoktam venni biszbaszokat :D

Ha csak nézegetni akarod akkor éri meg ha van hová raknod, szemelőtt van és bele illik a környezetbe. A szekrény mélyén ülve hamar elmúlna az újdonság varázsa és pár hét múlva eszedbe sem jutna

Én nőként cipő bzi vagyok. Van 1-2 olyan párom ami iszonyat kényelmetlen és hordhatatlan hosszútávon. Megválni sajnálok tőle, de rendre elfelejtem őket és csak pakoláskor jutnak eszembe h ja ilyenem is van.

2019. ápr. 21. 23:53
 18/18 anonim ***** válasza:
A fűnyíróval vagyok így. Megveszem, aztán általában csak útban van, télen legszívesebben kidobnám. Ráadásul rühellem is, ennek ellenére megtartom. A te helyzeted azért egy fokkal érthetőbb.
2019. ápr. 22. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!