Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy bírja ki egy életfogytigl...

Hogy bírja ki egy életfogytiglanra ítélt ember, hogy ne legyen öngyilkos?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy 30 évesen tényleges életfogytiglanra ítélnek, azaz feltehetőleg még olyan 30-40 évet a rácsok mögött kell eltöltenem.

30-40 év anélkül, hogy elmehetnék a kedvenc vendéglőmbe, anélkül hogy nézhetném a kedvenc sorozataim, anélkül hogy kimehetnék a természetbe sétálni/túrázni egyet, anélkül hogy elutazhatnék más országokba, hogy sétálhassak a városba, hogy mehessen bulizni a barátaimmal, hogy láthassam a gyerekeim felnőni, láthassam hogy az öcsémből és a barátaimból mi lesz, anélkül hogy megcsókolhatnék egy lányt, anélkül hogy együtt lehetnék vele stb.

Milyen élet ez egyáltalán?

Borzalmas, és most még a börtönön belüli csicskáztatást, verést és szexuális erőszakot nem is vettem számításba.

Szerintem egy halálos ítélet, akár akasztás, akár puskalövés, akár méreginjekció ezerszer humánusabb ennél.

Én ilyen helyzetben biztosan inkább öngyilkos lennék, minthogy 30-40 évig vegetáljak és azt érezzem, hogy mennyi mindenből maradtam ki.

Hogy tudja ezt kibírni bárki ember öngyilkosság nélkül?

2019. ápr. 21. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
nincs lehetősége rá
2019. ápr. 21. 17:52
 2/12 A kérdező kommentje:

De ez nem szemétség valahol?

Még annyi szabadsága sincs az embernek, hogy a saját életéről dönthessen? Megkérném a többi életfogytost hogy gyorsan törjék ki a nyakam!

2019. ápr. 21. 17:58
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Nincs azoknak ott olyan rossz dolguk. Most a gyilkosokat meg bunozoket am minek sajnalod?? Megerdemlik. Sokkal rosszabb korulmenyeket erdemelnenek.
2019. ápr. 21. 18:01
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Am nem tud öngyilkos lenni, erra azért odafigyelnek hogy ne tudjon az lenni. A tobbi rab se fogja megolni hisz az plusz egy gyilkossag, azert is bunti jar. Max jol elverik de az ilyenek megerdemlik en azt mondom.
2019. ápr. 21. 18:03
 5/12 A kérdező kommentje:

Az értelmetlen és céltalan szenvedést sajnálom.

Megöltek x embert? Akkor öljék meg őket is, és pont! Nekik is szenvedés az a 30-40 év vegetálás, az államnak meg egy halom kidobott pénz.

Tényleg megéri ez a sok szenvedés és ez a sok-sok pénz, hogy elmondhassuk, hogy mi jobbak vagyunk, mert nem ölünk meg senkit, hanem csak hagyjuk őket 30-40 évig vegetálni?

2019. ápr. 21. 18:05
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Aki életfogytot kap az nem egy zöldséges boltot rabolt ki mert éhezett, hanem embert ölt, nemierőszakolt, hasonló. Tőlem aztán 1000 évig is rohadhatnak a rácsok mögött. Bár személy szerint én halálbüntetés párti vagyok, de nem azért hogy az ő "szenvedésüket" rövidítsem, hanem hogy csökkentsem az államot terhelő felesleges kiadást.
2019. ápr. 21. 18:09
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Az túl kegyes büntetés lenne, hadd szenvedjenek megérdemlik. Ezért nem kell embereket ölni meg bünözni. Bàr itt még túl jól tartjàk öket ennél keményebben kellenne. Pl valaki beperelte az àllamot mert hideg a kàvé a börtönben vagy valami ilyesmit hallottam. A kva anyjat en kàvét se adnék ezeknek csak kenyeret, vizet. És tévét se, konditermet se, gépet se. Csak munkat de azt sokat.
2019. ápr. 21. 18:11
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

Valóban csücsül!

Nem kell dolgoznia,hogy egyen.

Nem kell otthont teremtenie.

Melegben alszik télen.

Színes tévét néznek.

Mindennap megkapja a kaját.

Tisztálkodik vízdíj nélkül.

Ha házas van nekik szexidő.

Igen az elzárás a büntetés,de tényleg jobb lenne a halálbüntetés a gyilkosoknak!Régen kimutatták a hosszú büntetés alatt szétesik a személyiségük!

A börtönkúltura miatt nem tud máshoz alkalmazkodni.

A genetika pontosan megmondja a tettest,nem is értem miért kell eltartani!

2019. ápr. 21. 18:17
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
Én úgy oldanám meg a problémát, hogy az összes életfogytost kőfejtőkbe küldeném, hogy kitermeljék a tartásuk költségeit.
2019. ápr. 21. 19:18
 10/12 anonim ***** válasza:
78%
Sóbányába velük!!
2019. ápr. 21. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!