Hogy bírja ki egy életfogytiglanra ítélt ember, hogy ne legyen öngyilkos?
Tegyük fel, hogy 30 évesen tényleges életfogytiglanra ítélnek, azaz feltehetőleg még olyan 30-40 évet a rácsok mögött kell eltöltenem.
30-40 év anélkül, hogy elmehetnék a kedvenc vendéglőmbe, anélkül hogy nézhetném a kedvenc sorozataim, anélkül hogy kimehetnék a természetbe sétálni/túrázni egyet, anélkül hogy elutazhatnék más országokba, hogy sétálhassak a városba, hogy mehessen bulizni a barátaimmal, hogy láthassam a gyerekeim felnőni, láthassam hogy az öcsémből és a barátaimból mi lesz, anélkül hogy megcsókolhatnék egy lányt, anélkül hogy együtt lehetnék vele stb.
Milyen élet ez egyáltalán?
Borzalmas, és most még a börtönön belüli csicskáztatást, verést és szexuális erőszakot nem is vettem számításba.
Szerintem egy halálos ítélet, akár akasztás, akár puskalövés, akár méreginjekció ezerszer humánusabb ennél.
Én ilyen helyzetben biztosan inkább öngyilkos lennék, minthogy 30-40 évig vegetáljak és azt érezzem, hogy mennyi mindenből maradtam ki.
Hogy tudja ezt kibírni bárki ember öngyilkosság nélkül?
De ez nem szemétség valahol?
Még annyi szabadsága sincs az embernek, hogy a saját életéről dönthessen? Megkérném a többi életfogytost hogy gyorsan törjék ki a nyakam!
Az értelmetlen és céltalan szenvedést sajnálom.
Megöltek x embert? Akkor öljék meg őket is, és pont! Nekik is szenvedés az a 30-40 év vegetálás, az államnak meg egy halom kidobott pénz.
Tényleg megéri ez a sok szenvedés és ez a sok-sok pénz, hogy elmondhassuk, hogy mi jobbak vagyunk, mert nem ölünk meg senkit, hanem csak hagyjuk őket 30-40 évig vegetálni?
Valóban csücsül!
Nem kell dolgoznia,hogy egyen.
Nem kell otthont teremtenie.
Melegben alszik télen.
Színes tévét néznek.
Mindennap megkapja a kaját.
Tisztálkodik vízdíj nélkül.
Ha házas van nekik szexidő.
Igen az elzárás a büntetés,de tényleg jobb lenne a halálbüntetés a gyilkosoknak!Régen kimutatták a hosszú büntetés alatt szétesik a személyiségük!
A börtönkúltura miatt nem tud máshoz alkalmazkodni.
A genetika pontosan megmondja a tettest,nem is értem miért kell eltartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!