Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Főként egyetemistákhoz szólna...

Főként egyetemistákhoz szólna a kérdésem, ti hogyan rendszerezitek az időtöket?

Figyelt kérdés
Illetve én mindig is az a típus voltam, aki a leghatékonyabban akkor tudott tanulni, ha kézzel leírtam mindent. Egyetem sok a pdf alapú jegyzet és nagyon szűkös az idő. Milyen gyorsan lehet átszokni papíros tanulásra? Sokkal gyorsabb kinyomtatni, mint leírni ezer dolgot. Lényegtelennek tűnő dolog, de én nagyon megszoktam egyfajta tanulási módszert. Ami nem éppen kedved az időspóroláshoz, mert rohadt sok idő írogatni... Nektek is volt ezzel nehézségetek?
2019. ápr. 14. 15:10
 1/6 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Jó/rossz hír: A kézírásos jegyzetelés maradandóbb tudást eredményez.

A gimiben is jegyzeteltem, a BME mérnök-fizikuson sem volt jellemző a ppt, a pdf sem annyira. A jó tanulás mindenképpen időt igényel. A tanulási sebességedtől függőt. Meg kell érteni és el kell sajátítani az összefüggéseket.

2019. ápr. 14. 15:19
 2/6 anonymousreview60 ***** válasza:
Miért akarsz időt spórolni? Jegyzetelsz óràn, kinyomtatod a PDF-et. Tanulsz a jegyzetedből, esetleg utólag kiegészíted.
2019. ápr. 14. 15:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy a pdf fájlokat tanulom nehezen kinyomtatva.
2019. ápr. 14. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogyan :D Én is ilyen vagyok, csak magamban bízom és mindig biztosra akarok menni. Ez azt jelenti, hogy bejárok az összes órára (bár mondjuk nálunk szinte mind kötelező is), magam jegyzetelek (gyorsan kell, szóval az órai jegyzetem az egy nagy katyvasz, nyilakkal, karikázgatva, áthúzogatva, csillagozva stb.), olvasom a kiadott irodalmat(ezekben csak bejelölgetem, aláhúzom a fontos részeket) és hozzáveszem a kiadott anyagokat, esetleg mások jegyzeteit is. Én azt szeretem, ha minden érthető, átláthat és logikus (számomra), ezért ezekből szoktam magamnak csinálni egy darab jegyzetet. Pechemre én is a kézzel jegyzetelő típus vagyok, szóval ez nem kevés idő, fárasztó és sokszor érzi úgy az ember, hogy egy igazi idióta, mivel gépelve sokkal gyorsabb lenne (vagy csak szimplán egyszerre több forrásból tanulva), de én még mindig azt érzem, hogy ez a módszer számomra hatékonyabb. Sokkal jobban szeretek "aktívan" tanulni (a szimpla olvasgatós módszert hamar megunom és nehezebben koncentrálok) és azt vettem észre, hogyha tényleg magamnak írom a jegyzetet, magam keresgélek a forrásokban, gondolkozom rajta, hogy hogyan érdemes felépíteni, hogyan logikus, mik az összefüggések és tényleg "dolgozom" rajta, mondogatom magamban stb., akkor jobban megmarad és már írás közben is megjegyzek csomó dolgot.
2019. ápr. 14. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Én most januárban fejeztem be az egyetemet, a hallgatók nagy részénél azt láttam, hogy csak kinyomtatják az anyagot, aztán vagy átmennek vizsgán vagy nem.

Én nekem az első félévem nagyon nehéz volt, előtte sosem tanultam úgy, hogy leírom azt, amit meg akarok jegyezni, csak elolvastam könyvből/mások jegyzetéből és ez tök jól működött középiskolában, akkor mindenből 5-ös voltam a legkevesebb erőfeszítéssel.

Viszont egyetemen ez már nem működött. Volt olyan tárgy, amiből magántanárhoz jártam, aztán tanulásmódszertani tréningen is részt vettem (amit az egyetem szervezett) és végül elkezdtem leírni azt, amit megakartam jegyezni. Igazából nagyon hamar sikerült átállnom rá, aztán onnantól kezdve lassabban, de biztosan haladtam.

Amit mások átnéztek mondjuk 2 óra alatt az nekem 4 óra volt, mert rengeteget írtam, több tucat füzetet írtam tele az ottani 3 évem során és az ismerőseim, akik csak kinyomtatott anyagot néztek át sokkal nagyobb arányban buktak zh-kat/vizsgákat, mint én.

Szóval összességében szerintem megérte az átállás nekem, mert időben végeztem és ezek az ismerőseim még mindig az egyetem padjait koptatják.

2019. ápr. 14. 15:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem elég nagy nehézségem volt vele mindig. Van, hogy a tanárok annyira gyorsan vetítik a diákat,hogy nem lehet leírni róla az anyagot. Ilyenkor jó ötlet már előre kinyomtatni a ppt-ket és úgy beérkezni. Én otthon néztem át és jegyzeteltem ki a diákat, akkor van rá időm.
2019. ápr. 14. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!