Szerintetek mi történne, ha IQ-szinthez kötnék a gyerekvállalást?
Hanyas IQ-val kellene rendelkeznie minimum egy embernek ahhoz, hogy rá lehessen bízni egy vagy akár több gyereket? Illetve milyen tényezőknek kellene az IQ mellett befolyásolnia a gyerekvállalást (pl. nem lehetnek súlyos mentális problémái az adott egyénnek, stb.)? Illetve hogyan lehetne ezt kivitelezni, akik nem érnének el elég pontot, azokat ivartalaníttatnák, még ha ezzel meg is fosztanák őket az egyik legalapvetőbb emberi jogtól? Egyáltalán egy demokratikus országban meg lehetne ezt tenni?
Ha pl. tényleg be akarnának vezetni egy ilyen törvényt, ti elleneznétek vagy támogatnátok?
Ellenezném. Ha mégis megszavaznák, akkor elhagynám az országot.
42F (tanár)
A nevelőszülőknek is vizsgát kell tenniük, meg egy csomó vizsgálaton kell átesniük.
Szerintem ez nem ártana gyerekvállalás előtt sem.
Teljesen sőt IQ,EQ,vègzettsèg,anyagi kilàtàsok.
Konkrètan elèrnèm,hogy csòrò ember ne szüljön meg ne csinàljon gyereket.
Az IQ még a jó álláshoz, jó keresethez se feltétel, mostanában kezdnek rájönni, hogy az EQ(érzelmi intelligencia) is fontosabb a társadalmi/munkahelyi boldogulásban mint az IQ. (Kis példa: egy haverom 90-es IQ-val éli azt az életet amit én szeretnék közben meg nekem 130-as és egy csődtömeg vagyok(lehetőségek szempontjából is jobb helyzetből indultam))
Szerintem bőven elég amit a jelenlegi kormány csinál, hogy megpróbálja szűkíteni az alanyi jogon járó támogatásokat és inkább adókedvezményt/kedvezményes hiteleket ad, hogy azok tudjanak gyereket nevelni akik képesek tisztességesen eltartani őket és ne a megélhetési gyerekcsinálók szaporodjanak.
Mindenképp elleneznék egy ilyen törvényt. De szerintem még a kívánt hatást se érné el, ettől nem lennének se okosabb se lelkileg kiegyensúlyozottabb gyerekeink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!