Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történne, ha ezentúl z...

Mi történne, ha ezentúl z emberek elkezdenének csak nyílt lapokkal, őszintén játszani?

Figyelt kérdés

Példák:

- Egy közösséghez, társasághoz akarok tartozni. Meghívások, jópofizások, "benyalás" helyett közölném a kívánságomat. Sikerülhet?

- Megtetszik egy lány/fiú. Meghívások, jópofizások, játszadozások, "benyalás" helyett közölném, hogy szexuálisan vonzódok hozzá és legszívesebben most leteperném. De utána szívesen megismerném. Épp azért, mert tetszik. Sikerülhet?

- Van egy jól fizető állás. Tegyük fel, nekem csak ez a fontos. Megmondanám, elvégzem tisztességesen ezt munkát ezért a pénzért, de ne várjanak tőlem töltelék dolgokat, mint pl. csoportosmunka és egyebek. Sikerülhet?

- Nem szimpatikus egy ember viselkedése. Alapból nem szimpatikus a személy. Megmondanám neki, hogy "Biztos kívülről és belülről is egy értékes ember vagy, de NEKEM sajnos nem vagy szimpatikus ezért meg azért. De nem utállak, gyűlöllek, stb." Sikerülhet az, hogy a másik fél nem haragszik vagy sértődik meg ezért?

Tehát: mi lenne, ha már tényleg végleg, mindenki kivételesen megmondaná egymásnak a tutit és az emberek elkerülnék ezt a macska-egér játékot? Szerintetek?

2018. máj. 28. 22:43
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Nekem nem úgy tűnik, hogy ez ebben a világban működhet.
2018. máj. 29. 00:10
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
Működhetne. Semmi baj nem lenne belőle. De előbb az embernek meg kellene értenie a saját étzéseit, majd ezeket pontosan továbbítani a másik fél felé, akinek ezt értelmeznie kellene, majd az erre adott reakcióiból keletkezett érzéseit szintén nagy pontossággal meghatározni és továbbítani. Ezek valamelyike legtöbbször nem valósul meg. Nem tudunk elég pontosan fogalmazni, nem feltételezzük a másik emberről, hogy megérti, stb. És ez még csak az az alaphelyzet, amikor nincs is rá okunk, hogy más képet mutassunk magunkról. Mert azért mégiscsak van olyan, még nem tudatosan is. Nehéz ügy ez.
2018. máj. 29. 00:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom, a világ megváltoztatását magadon kezdd el, és ma fogj hozzá tesztelni az elméleted élesben! (Mint látod, én őszintén és nyílt lapokkal játszom már most.)
2018. máj. 29. 05:55
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Talán egy jobb világ kezdődne.
2018. máj. 29. 07:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

- Megtetszik egy lány/fiú. Meghívások, jópofizások, játszadozások, "benyalás" helyett közölném, hogy szexuálisan vonzódok hozzá és legszívesebben most leteperném. De utána szívesen megismerném. Épp azért, mert tetszik. Sikerülhet?

Erre azt szokták mondani, hogy túl gyors a tempó. Mondom ezt én, akinek ha egy neki tetsző lány felajánlkozna, szívesen ágyba vinné, akár első alkalommal is :D Egy buliban amúgy simán működőképes lehet ez az egész.

A többi esetben szerintem nagyon korrekt hozzáállás ez. Én támogatlak ebben :-)

2018. máj. 29. 11:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat! :)

A második egy nagyon értelmes választ adott. Pontosan erre is gondoltam a kérdésem kiírása közben.

Ha ez sikerülne és tényleg minden ember eltudná ezt sajátítani, akkor szerintem sokkal kevesebb konfliktus is keletkezne. Mondjuk ez nyílvánvaló. Ebből adódóan az emberi kapcsolatok is sokkal jobban működnének. Szerintem ezt iskolában is el kellene már kezdeni tanítani. Nem minden gyerek érkezik olyan családból, ahol lehetősége van szülei által (beszélgetések, stb.) jobban megismerni önmagát, az érzéseit, MÁSOK érzéseit, stb. - Tehát érzelmileg felkészülni az életre, az emberi kapcsolatokra.

Az emberek többsége ösztönösen nő fel. Érzéseiket csak felszínesen ismerik, irányítani sok esetben nem tudják. Ezeket mind-mind meg kellene ismerni, tanulni, hogy az ember később tudatosan tudjon élni szerintem.

Egyfajta "pszichológiai" óra. Biztos sokan hurrognának ezért, de szerintem ez egy alap dolognak kellene, hogy legyen. Ha már a testünk működését megtanuljuk, akkor az érzelmeket miért nem? Pedig az az alapja mindennek. A viselkedésünknek, a cselekedetünknek.

Én megmondom őszintén nem minden esetben merek nyílt lapokkal játszani. Azért, mert nem mindenki van erre felkészülve. Mint azt már a 2# említette is. Ha helyesen is járnék el, akkor sok esetben fura tekintetet kapnék. Ezt pedig nekem kellene valahogyan feldolgoznom... ;) Ezen még dolgoznom kell.

Bár tény, a viselkedésemmel már automatikusan kilőném annak a lehetőségét, hogy felszínes kapcsolataim és nem a személyemhez illő kapcsolataim legyenek. :)

Nehéz elkezdenia való életben ezt a fajta játékmódot választani, pedig számomra ez tűnne természetesnek és a leglogikusabbnak.

2018. máj. 29. 15:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Lódító hódító (The Invention of Lying) c. filmet. Az pont erről szól!
2018. máj. 29. 23:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne rossz!
2018. máj. 30. 11:41
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Kitörne a harmadik világháború
2018. jún. 8. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit te írsz az egy sima leuralás. Gondolj csak bele: te mindent elmondasz minden szituban, míg a többiek eljátszák a szokott szerepüket. Mennyi esélyed lenne? Az emberi kapcsolatok azért vannak így kitalálva, hogy mindenkinek legyen valamennyi tere és ne lehessen csak úgy belecsapni valamibe. Emiatt azt gondolom, hogy a legfontosabb a jó szerepjátszás, azaz az adott szituban történő megfelelés. Ehhez baromira kell ismerned saját magadat és a másikat is. Akkor tudsz jól szerepelni egy adott szituban (elérni a célodat), ha pontosan tudod mi az és azt is, hogy a többiek mit gondolnak erről. Ennek elsajátítása nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Ha sikerül, akkor klassz életed lesz és mások is ezt fogják gondolni.
2018. jún. 19. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!