A büdös emberek miért érzik felhatalmazva magukat arra, hogy másokkal szagoltassák magukat?
Az orr az, amelyik a leginkább alkalmazkodik. A büdös emberek nem érzik magukat büdösnek, azt gondolják általában, hogy ez még elmegy, nem veszik mások sem észre.
Én a hétvégén mentem kirándulni, sajna egy órát kellett várni a volánra a végállomáson. beült mellém egy valóban irtó büdös hajléktalan, de olyan büdös volt, hogy iszonyat. Próbáltam vele udvariasan közölni, hogy elnézést, de nagyon büdös, menjen már el a buszmegállóból, és jöjjön akkor, amikor a busz érkezik, ne kelljen mindenkinek őt szagolni. Amúgy tök normális ember volt összefüggően beszélt, ettől eltekintve nem volt bunkó. sőt elnézést kért, megmondta, hogy hajléktalan és három hete nem fürdött, de nem megy el, mert fáj a lába, és a kórházba megy, mert várja a doki, majd ott tud fürödni, és elmondja, hogy milyen rossz a hajléktalanság.
Nos, én teljesen együttérző vagyok velük, megértem, sajnálom, de akkor se tegye meg, és szóltam neki párszor, hogy van arrébb pad, üljön le oda addig, amíg be nem áll a busz, ne kelljen a gyülekező népnek is őt szagolnia. Nem ment. És megjegyezte, hogy érdekes módon csak engem zavar, senki más nem szólt soha. Ekkor már úgy berágtam rá, hogy mondtam, hogy menjen arrébb, mert mocskosan, büdösen a buszra se szállhat fel ez az utazási feltétel, és szólni fogok a sofőrnek, hogy ne engedje fel (nyilván nem tettem volna, mert sajnáltam, de ez így durva). Mondom neki, hogy tényleg azt akarja, hogy a tömeg előtt is mondjam, hogy büdös? Aztán valahogy nagy nehezen meggondolta magát, megkérdezte, hogy mikor megy a busz, és mondtam hogy mikor, és hogy még 35 percig kell elviselnem itt a megállóban a szagát, aztán a buszon, és ekkor döntött úgy, hogy arrébb megy. De a buszon nem mellém állt?!
Tehát az az egyik fele, hogy miért gondolják, hogy "joguk van" "másokkal szagoltatni magukat".
A másik fele a kérdésnek, hogy az emberek miért érzik úgy, hogy nincs joguk rájuk szólni, hogy takarodjanak a bűzfelhőjükkel együtt.
A mihez tartás végett: én írtam, hogy elzavartam egyet a volán végállomásról.
Azért nem esek a ló túloldalára, tényleg megértem őket is. A hidegben részben melegedés miatt szállnak buszra. Azt mondani, hogy van nekik idejük, és semmi dolguk, na ez sem feltétlenül így van. Szétunják magukat, kellenek az új ingerek nekik is. Ráadásul meg a hajléktalanellátás össze-vissza van, egyszer itt van kajaosztás, egyszer ott van ruhaosztás, stb. hát mennek össze-vissza. Meg hát tömegben nagyobb biztonságban vannak, több bántalmazás, csesztetés éri őket a nyílt utcán.
A gond az, hogy az emberek nem szólnak, egy ember nem szól, mert vannak, akik bunkón viselkednek, de ha az utasközösség összezárna, akkor tíz másodpercen belül takarodna. Sajnos ez az összezárás, közöny hiányzik, és nem csak a hajléktalanokról beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!