Várószoba: Nincs miért élnem, a világ kiüresedett. Mit tegyek?
Mióta érzed ezt és minek hatására?
Szerintem pszichoterápia lenne jó, mert ezeket lelki oldalon sokminden okozhatja.
Hasonló cipőben járok. És nekem a pszichológia segített. Első két pszichológus csak magáról beszélt és fogalma nem volt arról, hogy mit mondok. A harmadik sem volt normális, de legalább elindított egy irányba, ahol magamtól tudok már előre lépni.
Aztán a negyedik már tudott segíteni érdemben.
Sajnos nem gyógyultam ki a depresszióból, és kevés időt töltök természetben és a jövőm elég kilátástalan és a lehetőségeim korlátozottak. De keresek új hobbikat. Próbálok új szokásokat kialakítani és régieket elhagyni. Küzdök.
Ha tehetem mozgok. Az segít a legtöbbet.
Az én nézetemben:
Első lépés, a felismerés.
Második a segítség kérés.
Harmadik a segítség elfogadása.
Negyedik, amikor már nyíltan tudsz beszélni erről.
Ötödik, amikor már magadtól is keresed a megoldásokat.
Mozogni mennyit mozogsz? Egy csoportos, vagy egy személyi edzős erőnléti edzést tudok ajánlani. A mozgástól a keringés és az étvágy is javul.
Ami nekem nem segít és ront a helyzetemen: a passzivitás és a hibás döntések. Tipikus ilyenek a filmezés, sorozatok, otthon ülés.
Ami még segít nekem: másokról való gondoskodás, jótékonykodás. Persze ehhez most még nincs olyan jó idő, és mindig találok kifogásokat. De napi 5 jócselekedet (nénit átkísérni az utcán, másnak visszavinni a bevásárló kosarat, hajléktalannak ételt adni, kollégának segíteni, amikor elakadt, átadni a helyemet a buszon) már érezhetően segít rajtam.
Ez az ember nagyon mélyen depressziós volt. Az ő példája is segít abban, hogy kicsit máshogy lássam a helyzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!