Miért képtelen elfogadni valaki, hogy nem értenek vele egyet?
Szerintem nem kéne már ezt a barátságot erőltetni, és nem kell ráfogni mentális betegségre. Egyszerűen visszaél a jóindulatoddal, és azzal, hogy azt érzi te ragaszkodsz hozzá. Mert ragaszkodsz, azért próbálod még magadnak megmagyarázni, hogy talán beteg.
Volt egy pasim, aki lelkileg készített ki. Sokáig megmagyaráztam magamnak a dogokat, egyszer azzal, hogy biztos depressziós, biztos kemények voltak vele a szülei, kevés szeretetet kapott stb. Míg nem végül be kellett látnom, hogy egyszerűen csak egoista és önző.
De hogy egy hozzád közelebbi példát is felhozzak:
A bátyámnak van egy ilyen haverja, akinél már sokszor észrevettem, hogy a beszélgetésük nem egyenrangú. A srác mindig kioktatja vagy lehurrogja. A tesóm tűri, sőt talán észre sem veszi, mert ő kedveli a haverját. Valószínűleg a haver is kedveli őt, csak azt veszem észre hogy hülyének nézi. Neki magasabb az iskolája, és a bátyámnak nem lehet igaza semmiben, és ne mondhat olyant, ami ne szorulna kijavításra. Csak kérdem én: Aki ilyen nagyokos, miért nem barátkozik akkor olyannal akivel egyenrangúan lehet vitába szállni? Ja? Biztos azért, mert fél attól, hogy abban a helyzetben ő maradna alul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!