Miért képtelen még mindig sok ember elfogadni a videójátékokat? Mikor fog ez a negatív hozzáállás kihalni az emberekből?
A mai napig rengetegen képtelenek elfogadni a játszást, mint hobbit. Az elején leszögezem, hogy NEM a függőkre gondolok.
Ha X azt mondja, hogy ő munka után ledől a TV elé és megnéz 3 szappanoperát, akkor az oké, de ha Z azt mondja, hogy ő 3 órán át játszott munka után, akkor jön a lenézés, hogy "ez mennyire gyerekes, mikor nőlsz már fel?" Mikor lesz már végre egy szinten bármilyen fajta másik szórakozással. Mennyivel jobb egy filmet megnézni, vagy sorozatot, egy könyvet olvasni, koncertra menni? Összes ugyanolyan időtöltés de a kakukktojás mégis mindig a videójáték.
Rengeteg emberben él a sztereotípia, miszerint aki játszik, az szülőkkel él élete végéig, soha se volt párkapcsolata, napi 22 órában játszik, heti egyszer zuhanyzik, nem dolgozik, lusta, nincsenek barátai és sose jár ki. Igen, ez a réteg is létezik, de kb. a gamerek 1%-át ha kiteszik. Ezt nem lehet ráhúzni mindenkire. Itt is sokszor látom ezt a lealacsonyítást. "Jaj a Pistike iskola után 2 órán át játszott, mi lesz így belőle...biztos agresszív lesz attól a sok játéktól...". Honnan szeditek ezt a sok hülyeséget? Miért gondoljátok, hogy ti sokkal jobbak vagytok?
Generációváltás kell ehhez, tehát szerintem még egy generáció, de lehet kettő is kell.
A jövőben szerintem az iskolarendszer is le lesz cserélve VR oktatásra/tanulásra, és a mai oktatási rendszer végre eltűnik a süllyesztőben, mint régen a boszorkányégetés.
Aki így gondolkodik az nagyon el van maradva.
46 vagyok F és elfogadom. Mármint azt, hogy valakit ez leköt és hobbija, mert nekem egyáltalán nem jön be, de nem is én vagyok a célcsoport.
Azonban szánakozva nézem a sok gyereket, akik bent sápadnak a szobában még nyáron, kertvárosban is.
Teljesen megértem a problémát.
Ha sakkozom vagy kártyázom a barátaimmal, az teljesen oké, de ha gépen/konzolon játsszunk, az mindjárt puszta időpocsékolás.
Másik kedvencem a "erőszakos leszel az agresszív játékoktól!"
namármost, 19 éves vagyok, az első két játékom PS4-re a Deadpool és a GTA V. Pont olyan jámbor vagyok, mint eddig,sőt, még nyugtat is a játék.
Ezzel ellentétben a Flappy Bird egyszerű, mint a faék, maroknyi elemből áll az egész, egy csepp vér nincs benne, mégis a falhoz csapkodná mindenki, önmagával egyetemben :D
mert hogy a példáddal éljek, azokat nem nézik le, akik szappanoperákat néznek minden délután?
te rosszul látod a probléma forrását...minden szórakozási lehetőségnek megvan a maga elítélő tábora(sőt mindennek...valaki a kétkezi, fizikai munkát találja lealacsonyító, lenézendőnek). az, hogy valaki az ilyen kritikákat nem tudja feldolgozni, sokkal jobban hibás ebben a dologban.
valaki beskatulyáz abba az "1%"-ba? tudod magadról, hogy te nem tartozol a sztereotip gamerek közé, és elengeded a füled mellett az egészet, probléma megoldva...
Mint írtam, GTA-zok. Azon kívül, hogy a gyalogosokkal festem a fehér kocsimat, még nem lesznek hasonló vágyaim a valóságban :)
De ami fontosabb, megfigyeltem, hogy nagyon sokat javult a reflexem (nem könnyű gyors sportkocsikkal menekülni a rendőrök elől a dugóban), és több dologra tudok fókuszálni.
Az agresszivitásról csak annyit, hogy sajnos az emberi faj alapból nem egy kifejezetten békés népség. Ha a videojátékok lennének a felelősek az agresszióért, akkor nem is lettek volna háborúk a játékok megjelenéséig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!