Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért képtelen még mindig sok...

Miért képtelen még mindig sok ember elfogadni a videójátékokat? Mikor fog ez a negatív hozzáállás kihalni az emberekből?

Figyelt kérdés

A mai napig rengetegen képtelenek elfogadni a játszást, mint hobbit. Az elején leszögezem, hogy NEM a függőkre gondolok.

Ha X azt mondja, hogy ő munka után ledől a TV elé és megnéz 3 szappanoperát, akkor az oké, de ha Z azt mondja, hogy ő 3 órán át játszott munka után, akkor jön a lenézés, hogy "ez mennyire gyerekes, mikor nőlsz már fel?" Mikor lesz már végre egy szinten bármilyen fajta másik szórakozással. Mennyivel jobb egy filmet megnézni, vagy sorozatot, egy könyvet olvasni, koncertra menni? Összes ugyanolyan időtöltés de a kakukktojás mégis mindig a videójáték.

Rengeteg emberben él a sztereotípia, miszerint aki játszik, az szülőkkel él élete végéig, soha se volt párkapcsolata, napi 22 órában játszik, heti egyszer zuhanyzik, nem dolgozik, lusta, nincsenek barátai és sose jár ki. Igen, ez a réteg is létezik, de kb. a gamerek 1%-át ha kiteszik. Ezt nem lehet ráhúzni mindenkire. Itt is sokszor látom ezt a lealacsonyítást. "Jaj a Pistike iskola után 2 órán át játszott, mi lesz így belőle...biztos agresszív lesz attól a sok játéktól...". Honnan szeditek ezt a sok hülyeséget? Miért gondoljátok, hogy ti sokkal jobbak vagytok?

2018. okt. 13. 17:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom én ezt ritkán tapasztaltam, persze nem mondom, hogy nem volt ilyen

én játékkal kezdtem, aztán programozással foglalkoztam emiatt, aztán webfejlesztő végzettségek, pár egyéb nyelv, ma meg már játékfejlesztéssel foglalkozok hobbi szinten és mellékesben kb 300 körül kapok

persze sokan nem ilyenek, hanem megállnak a napi X óra játék mellett, amivel szintén nincs gond

egyesek azt hiszik, hogy aki JÁTSZIK azt úgy képzeld el, mint a kis gyerekek játékát, pedig ma ez egy nagyon jó opció tanulásra, készségfejlesztésre, emberi kapcsolatokra is...

mindenki maga dönti el hogyan vélekedik erről

2018. okt. 13. 19:48
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem nem ez a tapasztalatom, munkahelyemen több 30-40+os ember is van aki nagyobb gamer nálam, pedig napi 4-5 órát játszok. :D
2018. okt. 13. 22:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Vicces, én egy csomószor azt kaptam már meg, hogy milyen elvadult, kifordult élőlény vagyok, hogy sosem játszom videójátékkal. Mindig lesz, akinek nem tetszik, amit csinálsz, engedd el a füled mellett, ha beszólnak!
2018. okt. 13. 22:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos ez egy sztereotípia,én is megkapom mindíg.A bugyuta sorozatok nézése bezzeg rendben van.
2020. aug. 3. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!