Fétisnek számít, ha valaki vonzónak tartja az olyan embereket, akiknek sűrű hangulatingadozásaik vannak?
Ennél a kérdésnél az egyik válaszoló kifejtette, hogy egyesek kifejezetten vonzónak tartják a borderline személyiségzavaros embereket (akiknek fő jellemzőjük az impulzivitás és a sűrű hangulatingadozások), mert szerintük "izgalmas" egy labilis személlyel együtt élni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Én látok valóságalapot ebben az elméletben, viszont szerintem egy olyan embernek is gond lehet a fejében, aki pozitív tulajdonságnak könyvel el egy ilyen súlyos személyiségzavart.
A borderline-os emberek szörnyetegek, még akkor is, ha ők maguk nem tehetnek róla, mert a folyamatos hisztijükkel tönkreteszik saját magukat és a környezetüket is. Lehetnek jó emberek, de attól még simán hozzádvágnak valamit, ha épp olyan kedvük van. Képes ezt épeszű ember vonzónak, izgalmasnak tartani?
Ti mit gondoltok erről?
A fétis teljesen mást jelent (testrész vagy tágy hoz valakit izgalomba).
A pervezióra gondoltál szerintem, ebben az esetben a válasz igen.
Ha nem tudnád, a borderline egy nagy spektrumon mozgó betegség. Kb. olyan őket leszörnyetegezni, mintha azt mondanád, hogy az összes autista értelmi fogyatékos vagy az összes süket ember beszédképtelen.
Már leírták a linkelt kérdésben, hogy milyen típusú emberek vonzódnak borderlineos jellemvonásokhoz. Tudod azért nagy butaság a kérdésed, mert a borderline egy betegség és a betegségen túl ott van egy általában érzékeny, sok nehézséget átélt ember a saját hobbijaival, érdeklődési körével, humorával, tehetségével, hivatásával, emlékeivel stb. Minden borderlineos teljesen más, így másféle ember fog hozzá vonzódni. Ezt kellene látni, nem a bélyegeket, amit a társadalom ragaszt a mentális betegségekre.
Azt javaslom, hogy ne gyakorin kérdezősködj vagy internetes bulvárt olvass, hanem szakkönyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!