Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fétisnek számít, ha valaki...

Fétisnek számít, ha valaki vonzónak tartja az olyan embereket, akiknek sűrű hangulatingadozásaik vannak?

Figyelt kérdés

Ennél a kérdésnél az egyik válaszoló kifejtette, hogy egyesek kifejezetten vonzónak tartják a borderline személyiségzavaros embereket (akiknek fő jellemzőjük az impulzivitás és a sűrű hangulatingadozások), mert szerintük "izgalmas" egy labilis személlyel együtt élni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Én látok valóságalapot ebben az elméletben, viszont szerintem egy olyan embernek is gond lehet a fejében, aki pozitív tulajdonságnak könyvel el egy ilyen súlyos személyiségzavart.

A borderline-os emberek szörnyetegek, még akkor is, ha ők maguk nem tehetnek róla, mert a folyamatos hisztijükkel tönkreteszik saját magukat és a környezetüket is. Lehetnek jó emberek, de attól még simán hozzádvágnak valamit, ha épp olyan kedvük van. Képes ezt épeszű ember vonzónak, izgalmasnak tartani?

Ti mit gondoltok erről?

2019. márc. 11. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Téged miért foglalkoztat ez a téma? :)
2019. márc. 11. 12:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Olvastam a fent linkelt kérdést, és belogondoltam a dologba.
2019. márc. 11. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Kösz szépen, most megyek és szörnyetegként levadászok pár hozzád hasonló tökéletes embert...
2019. márc. 11. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A fétis teljesen mást jelent (testrész vagy tágy hoz valakit izgalomba).

A pervezióra gondoltál szerintem, ebben az esetben a válasz igen.

Ha nem tudnád, a borderline egy nagy spektrumon mozgó betegség. Kb. olyan őket leszörnyetegezni, mintha azt mondanád, hogy az összes autista értelmi fogyatékos vagy az összes süket ember beszédképtelen.

Már leírták a linkelt kérdésben, hogy milyen típusú emberek vonzódnak borderlineos jellemvonásokhoz. Tudod azért nagy butaság a kérdésed, mert a borderline egy betegség és a betegségen túl ott van egy általában érzékeny, sok nehézséget átélt ember a saját hobbijaival, érdeklődési körével, humorával, tehetségével, hivatásával, emlékeivel stb. Minden borderlineos teljesen más, így másféle ember fog hozzá vonzódni. Ezt kellene látni, nem a bélyegeket, amit a társadalom ragaszt a mentális betegségekre.

Azt javaslom, hogy ne gyakorin kérdezősködj vagy internetes bulvárt olvass, hanem szakkönyveket.

2019. márc. 13. 15:52
 5/8 anonim ***** válasza:
28%
Ez nem fétis, hanem mánia.
2019. márc. 13. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy fétis! Az ilyesmiktől az embernek az a benyomása támad, úgy külső szemlélőként, hogy az illető szenvedélyes, izgalmas, sok ember vágyik erre teljesen normális. Sőt, a legtöbb borderline személyre ez abszolút igaz is! Viszont nem hiszem, hogy akik ebben akkora izgalmat látnak, azok éltek már együtt vagy kapcsolatban hosszabb távon (éveken át!!!) borderline személlyel.... khm...
2019. márc. 14. 12:06
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
#6 vagyok. Ha esetleg élt már ilyen személlyel évekig szerelmi kapcsolatban, és az után is ugyanolyan kapcsolatra vágyik, az már lehet fétis :PPP
2019. márc. 14. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem aki direkt o hozzajuk vonzodik, annak imponal a beteg ember labilitasa es esetleges kontroll alatt tartasa. Ugyanis nagyon vissza lehet elni egy borderline vagy hasonlo betegseggel kuzdo embernel ezzel az egesszel. Aki direkt ilyen embert keres, az sajnos sajat maga is mentalisan beteg ember lehet.
2019. márc. 23. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!