Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért ilyen...

Magyarországon miért ilyen sok a rasszista ember?

Figyelt kérdés
Más országokban pl amerikában négerek kínaiak arabok stb embereket elfogadjak itt magyarorszagon viszont egyáltalán nem pl a ciganyok eleg regota elnek magyarorszagon megsem fogadjak el oket jo megertem valamilyen szinten de kozottuk sem ugyanolyan mind vannak normalisak is
2019. márc. 8. 11:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Más országokban sem fogadják el jobban mint nálunk. A háttérben ott is mindenki gyűlöli a kisebbségeket, nem ok nélkül.

Nem mellesleg nézd meg Budapestet. Minden sarkon török gyros, kínai boltok, arab, szíriai meg mindenféle éttermek. Belvárosban magyar szót nem hallasz. Egyetemek is tele vannak külföldi arab, iráni diákokkal. Mégsem hallom, hogy bárhol élve vetnék őket máglyára.

Ez hol rasszizmus?

2019. márc. 8. 17:12
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A cigányok "elfogadása" megint más téma.

Egyrészt elég régóta itt vannak, mégsem tudtak még minimális szinten sem kulturálódni, beépülni a társadalomba. Másrészt sosem értettem, miért a többségnek kellene elfogadnia a kisebbség hülyeségeit.

Na meg érdekes módon, még soha nem hallottam, hogy bárki erőszakosan lépett volna fel cigány ember ellen csak azért mert cigány. Ezzel szemben a cigányok közül 10-ből 9 megfélemlítően, erőszakosan viselkedik a magyarokkal szemben. Na meg érdekes módon elég sokat hallom a "büdös magyarok" "mocskos magyarok" kifejezéseket. Akkor mi is a rasszista?

2019. márc. 8. 17:18
 13/16 anonim válasza:
100%

Amerikában Trump hatalomralépése elég jelentős rasszista hullámot okozott. Lásd Charlottesville, Alt-right, stb.

A cigányokat meg azért nem fogadjuk el, mert jó 70% bűnöző, illetve 400 éve képtelenek feljebb lépni az élősködői státuszukból, és integrálódni.

Tessék, ezért.

2019. márc. 26. 20:18
 14/16 Vuk-91 ***** válasza:

A helyzet bonyolult. Egyrészt, a magyarországi cigányság elég sokat tett azért, hogy negatív képe legyen a magyaroknak róluk, de ugye akinek a cigányokkal rossz élménye volt, annak gyakran jelent problémát az afrikai ember is, főleg, hogy Amerikában szinte beolvadtak a társadalomba (az más kérdés hogy amerikában is még problémát jelent a rasszizmus némely rétegeken, múltkor pl.: azért volt egy országos balhé, mert a rendőrök indokolatlanul megöltek valakit, azon tévhitben hogy sántikál valamiben. Bár az illetőnek volt bűnügyi múltja, ez az esemény már messze a rehabilitáció ideje után történt, amikor már meg volt erősítve, hogy az illetőben meg lehet bízni.) és néha magyarországon is látni néhányat (kíváncsi vagyok, hogy a magyar cigányságról nekik mi a véleménye, de gondolom, hosszabb ideig ők se bírnák őket).

Másrészt, a rasszista felfogás jellemző a cigányságra is. Ez nem azt jelenti, hogy a magyaroknak nem kéne leszokni a hátrányos megkülönböztetésről bőrszín alapján, de amíg a konfliktus mind a két oldalról lángol, addig sajnos nem visz sok sikerre a magyarságot megcélzó bármilyen józanító intézkedés.

Harmadrészt... Magyarországon nagy befolyása volt a náci németországnak, majd később a Szovjetúniónak is, az előbbi különösen fontos, ugyanis ők szolgáltatták a faji tisztaság tévképzetét, aminek mi is áldozatul estünk volna, ha beválik a szőke, kékszemű fehér árja nép koncepció (nem értem, miért ezek voltak hitlernek a "mesterfajról" az elképzelései, nem jobb lett volna, ha a külső helyett inkább az okosságra, erőre, és intelligenciára gyúrt volna? NA mindegy). A lényeg az, hogy a mesterfaj-illúziónak manapság is vannak rajongói, és mindezt még kifogásokkal akarják igazolni, elfelejtve, hogy a mesterfaji jelzőre semmilyen értelemben, még Hitler szemében se lettek volna esélyesek. Nem beszélve arról, hogy magyarország a török invázió óta az egyik leggyengébb nép, ami tovább süllyeszti a magyar mesterfaj koncepcióját, már ha lehet lejjebb süllyedni azon a szinten, amit már a "mesterfaj" kifejezésnél elért.

2021. máj. 18. 11:54
 15/16 anonim válasza:
Néhány embert rasszistává tesznek a tetteikkel, és ugye ez generációról generációra tovább adódódik később. Én is cigány vagyok, egyetemista. Rengetegszer érzem magamon az elitélő tekinteteket, a buszon sokszor nem ülnek mellém, nagyon félek attól hogy mikor fog egy tanár utálni és megbuktatni azért mert cigány vagyok. Pedig én nem választottam, hogy ilyen bőr színem legyen. Én sosem loptam, szándékosan sosem bántottam senkit. Nem tervezek Magyarországon maradni.
2023. júl. 31. 17:50
 16/16 Vuk-91 ***** válasza:
#15: Az a baj, hogy ez normalizálódik. Senkit nem érdekel a probléma gyökere, sem az észérvek, itt csak érzelmek (nagyon negatív érzelmek) diktálnak mindent, és ez létrehozott egy ördögi kört, amiből a kiút az lenne, ha a társadalom végre fogná magát, és fejlődne egyet, nem visszás megoldásokat meg népírtásokat sürgetni. Márpedig a népírtás az amit sokan sürgetnek. Ami azért legyünk őszinték, BETEGES! Ne is akard tudni, hányszor hallottam körülöttem élőktől, mennyire támogatnák a kisebbségek kiírtását. Nem egy szép gondolat, főleg két világháború után, hogy a magyar ölni akar, és addig nem áll le a lobbizással, míg végül meg nem kapja az ingyen gyilkosságot. Láttam itt olyan válaszolót, aki meggyőződéssel mondja, hogy ő csak a cigányságot hallotta rasszista dumákat ordítani. Ez az én tapasztalataim ellentéte, mert én nem hallok mást, csak "büdös" meg "Retkes" meg egyebek, szinte kizárólag a cigányság felé.
2023. aug. 8. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!