Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs eutanázia? Miért ítélik el ezt az emberek?

Figyelt kérdés
Ha valaki nem szeret élni akkor az minek szenvedjen?? Oké lehet mondani oldja meg magának de az nagyon fájdalmas és lehet nem is sikerül.

2018. aug. 12. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
8%
A keresztény értékrend mond valamit?
2018. aug. 12. 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
77%

Az eutanázia sem arról szól, hogy bejelented, hogy nincs kedved többet élni, és akkor mehetsz. Ez nem az élet szeretetéről szól, hanem ha valaki beteg, és nincs esély a felépülésére, önállóan nem képes az életfunkciókat fenntartani, akkor ne szenvedjen még hónapokig-évekig gépekre kötve öntudatlan állapotban, hanem engedjék méltóságban meghalni.

Te pedig arról beszélsz, hogy valaki be van durcizva a világra és inkább feladja mint hogy tenne valamit a helyzete ellen.

2018. aug. 12. 17:55
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, én nem ítélném el, legalábbis gyógyíthatatlan betegek esetében, akik mar csak a kínlódás van hátra. Viszont olyan indokkal, nem ,hogy valaki "nem szeret élni".
2018. aug. 12. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Ja es az eutanaziát is inkabb úgy tartanam elfogadhatónak, ha nem az orvos "hajtja végre", hanem maga a beteg. Tehát csak segítséget kapna a gyors, fájdalommentes öngyilkossághoz.
2018. aug. 12. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
A legtöbb esetben a beteg nincs öntudatánál, nem beszámítható, így felelős döntést sem tud hozni a saját sorsáról.
2018. aug. 13. 09:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Időpont aug. 12. 17:53

Az mond valamit, hogy vannak ateisták is?

2018. aug. 21. 22:00
 7/10 anonim ***** válasza:
"eutanaziát is inkabb úgy tartanam elfogadhatónak, ha nem az orvos "hajtja végre", hanem maga a beteg" Ezzel mélységesen egyetértek. Embertelen lenne azt az orvosokra hárítani.
2018. aug. 22. 23:26
 8/10 Vuk-91 ***** válasza:
Szerintem azok akik szenvedni látják a személyt, jobban szeretnék ha a személy természetes halállal halna meg. De nem tudom, az eutanázia pont az a téma, amiben nem vagyok túl jártas.
2020. nov. 2. 12:25
 9/10 anonim ***** válasza:
"Szerintem azok akik szenvedni látják a személyt, jobban szeretnék ha a személy természetes halállal halna meg" Vagy sem. És ezt el is képezheted, ha láttál már beteget aki hetekig-hónapokig gyógyszer mellett is üvölt kínjában.
2020. nov. 2. 23:28
 10/10 Vuk-91 ***** válasza:
Arra akartam kilukadni, hogy az emberek nagy része a természetes halálban hisz, egyenesen lesz**ják ha valaki kínjában üvölt és az orvosok is azt mondják, hogy rendbe sose fog jönni. Mondhatni "Inkább szenvedjen élve, mint elveszítjük holtan". Én is elítélem ezt a gondolkodásmódot, csak mondom, hogy ez van.
2020. nov. 3. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!