Szerintem nem létezik önzetlenség, önzetlen jótett. Egyáltalán honnan ered ennek a fogalma és az emberek miért hiszik ezt el? Minden okkal történik, tehát nem létezhet önzetlenül semmi.
10-es:
Köszönöm, ez jól esik, de hidd el nekem, ez átok. Sok mindent emiatt nem tudok értékelni vagy élvezni az életben. Hidd el, nem vagyok boldog ember. Azokról a dolgokról, mikről azt gondoltam, hogy teljesen örömömet lelem benne, amikben igazán önmagamat élhetem ki, teljes eufóriával, évekre rá rájöttem, hogy ezek is csak amolyan lyukpótló eszközök, hogy eltereljem a gondolataimat kellemesebb irányba. Szóval nem könnyű így az élet, irigylem azokat, akik megállnak egy bizonyos szinten, és azzal beérik, és ezáltal elfogadóbbak, és boldogabbak. Nekem meg előjönnek az ilyen kényszeres túlgondolásaim mindennel kapcsolatban, és ezt nem tudom irányítani, letiltani magamban.
"És valóban, ha úgy nézzük, hogy az önzetlen az azt jelenti, hogy mások javát helyezed előtérbe, ebben a formában megállja a helyét. Csak én nem állok meg soha ezen a szinten, hanem megyek mélyebbre, és ott minden más értelmet kap."
Én ezt nem látom igazoltnak, de ha van kedved kifejteni, kedves kérdező, engem érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!