Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintem nem létezik önzetlen...

Szerintem nem létezik önzetlenség, önzetlen jótett. Egyáltalán honnan ered ennek a fogalma és az emberek miért hiszik ezt el? Minden okkal történik, tehát nem létezhet önzetlenül semmi.

Figyelt kérdés
Ma azon gondolkodtam, hogy az emberek miért találták ki az önzetlenség fogalmát. Hisz az univerzum egyik alaptörvénye, legalább is a tudomány mai állása szerint az az, hogy minden okkal történik. Tehát te bármit teszel, az nem lehet önzetlen, hisz okkal teszed. Ha másért nem is, a te lelki békédért teszed, mert az neked okoz örömet, jó érzést, szóval így vagy úgy, de visszaüt az amit teszel, még ha az nem is károkozás. Ilyen szempontból két féle önzőség létezik. A rosszindulatú, és a jóindulatú önzőség. Ti mit gondoltok erről?

2019. márc. 4. 22:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10-es:

Köszönöm, ez jól esik, de hidd el nekem, ez átok. Sok mindent emiatt nem tudok értékelni vagy élvezni az életben. Hidd el, nem vagyok boldog ember. Azokról a dolgokról, mikről azt gondoltam, hogy teljesen örömömet lelem benne, amikben igazán önmagamat élhetem ki, teljes eufóriával, évekre rá rájöttem, hogy ezek is csak amolyan lyukpótló eszközök, hogy eltereljem a gondolataimat kellemesebb irányba. Szóval nem könnyű így az élet, irigylem azokat, akik megállnak egy bizonyos szinten, és azzal beérik, és ezáltal elfogadóbbak, és boldogabbak. Nekem meg előjönnek az ilyen kényszeres túlgondolásaim mindennel kapcsolatban, és ezt nem tudom irányítani, letiltani magamban.

2019. márc. 5. 22:39
 12/14 anonim ***** válasza:

"És valóban, ha úgy nézzük, hogy az önzetlen az azt jelenti, hogy mások javát helyezed előtérbe, ebben a formában megállja a helyét. Csak én nem állok meg soha ezen a szinten, hanem megyek mélyebbre, és ott minden más értelmet kap."

Én ezt nem látom igazoltnak, de ha van kedved kifejteni, kedves kérdező, engem érdekelne.

2019. márc. 7. 01:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Az önzetlen jótett szerintem a boldogság mellékhatása. Azaz, ha valaki boldog és jól érzi magát, akkor belül olyan érzések születnek, hogy ossza meg a boldogságát valamilyen úton-módon.
2019. máj. 30. 23:09
 14/14 Tseppkoe válasza:
Számomra nem tiszta, hogy szerinted milyen is az a bizonyos "rosszindulatú" önzetlenség, ªamit a felvezetődben említesz...
2021. febr. 9. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!