Létezik olyan hogy gonosz de mélyen legbelül mégis jóindulatú ember?
Van egy gyerekkori barátom. Átlagos testalkatú jóképű férfi.
Viszont eléggé különös viselkedése van. Lobbanékony és gyorsan betud pöccenni dolgokra, és néha még élvezi is ha konfliktus helyzetbe kerül. Viszont ha segíteni kell másokon abban a pillanatban rohan. 2-3 közeli jó haverja ha van. Alapból nem társaságkedvelő ember. Viszont ha beszélgetni van kedvem vele szinten leesek a székről olyan értelmesen fogalmaz meg gondolkodik. De ránézésre azt mondaná az ember , hogy az a tipikus rossz arc jellem de szexi változatba. Kolléganőm is elvan tőle ájulva , hogy létezik ilyen átmenet személyiségbe.
Senki nem "tiszta" gonosz vagy jó. Alapvető tévedés azt hinni, hogy akiket kedvelünk, azok mindenre alkalmasak, akiket meg nem, azok semmire. Amikor valaki megpróbálja "megjavítani" az emberiséget, gyakran kiderül, hogy egy csomó értéket is kidob vele :D
Nekem nem tűnik meglepőnek egy ilyen embe, nekem úgy tűnik, hogy a legtöbb ember hasonló. Hagyja (az én nézetem szerint túlságosan is) az érzelmei által vezérelni magát súlyos döntésekben is, és inog a szélsőséges önzés és rosszindulat (akár pillanatnyi ellenszenv alapján is), és az önfeláldozó jószándék (ha személyes kapcsolatokról van szó) között. Én inkább azt mondanám,hogy ez az általános, és a hidegfejű/mindenkivel igazságos ember a ritka.
Szerintem létezik olyan, ezeknél a "gonoszság" inkább védekezés, vagy valaminek a túlkompenzálása (persze attól még a környezete számára ártalmas).
Mondjuk amit a haverodról írsz, az inkább csak hirtelen haragúságnak tűnik, nem gonoszságnak - így a leírásod alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!