Néhány ember hogyan tud annyira betegesen hazudozni, hogy megússzon bármit is?
Persze...
Vannak ilyen beteges manipulátorok
Nos, én tudok példát írni.
Jártam egyszer egy csajjal. Jól nézett ki, bőbeszédű volt, extrovertált stb. Egy idő után feltűnt, hogy ha a volt kapcsolatairól beszélt, mindig úgy adta elő a dolgokat, hogy a volt pasijai még mindig őt imádják, hozzá hasonló lányokkal jöttek össze a szakításuk után... Persze minden szakítás a pasik hibája volt.
Aztán szakítottunk, a csaj összevissza hazudozott az élet más területein is (letagadott a családja előtt pl.) Azután elkezdte terjeszteni rólam ugyanazokat a hazugságokat, amiket a korábbi exeiről nekem mondott. Mikor összejöttem a jelenlegi barátnőmmel, a hazug csaj széltében-hosszában elkezdte terjeszteni, hogy én voltaképpen még mindig őt szeretem, a "hasonmásával" jöttem össze (erről annyit, hogy az ex kreol, extrovertált, hangos, hazug, az új barátnőm kedves, világos bőrű, visszafogott és még csak nem is hazudozik :) )
Ha rajtakapják a hazugságon, potyogtat néhány könnyet, hogy ő nem úgy értette, vagy egyszerűen letagadja a dolgot. És mivel népszerű, hajlamosak megbocsátani neki.
Ó simán. Volt egy osztálytársam, mindenkitől lopott de mindig kihazudta magát, nem sikerült rábizonyítani. A szüleinek is évekig hazudott, különórára kért pénzt amit elbulizott meg ilyenek.
Aki ilyen és közelről ismerem, az anyám, minden alkalommal kihazudta magát amikor a gyerekorvos vagy a tanárok be akarták mártani a gyámügynél. Mások előtt mintaszülő volt, én a ruha alatt kék meg zöld. A gyerekorvos gyanakodott de bizonyíték híján nem tudott mit tenni. Bár neki egyfajta hobbi is a hazudozás, sokszor azt is ferdíti amit nem lenne szükséges de kiszínezve jobban hangzik. Többször tudtam már meg érdekes dolgokat úgy hogy random emberek (anyám ismerősei) rákérdeztek, én nem nem is tudtam a hazugságról. Pl. ilyeneket hogy nekem az egyetem ad lakást. Szerinte a faluban lenézték volna ha azt mondta volna hogy albiban lakom. Utána még én voltam a hülye aki nem érti hogy ilyesmiket "muszáj" hazudni, különben kinézik a faluban. Hát nekem mindegy, hazudjon de engem hagyjon ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!