Hogyan legyek éjjeli bagolyból reggeli pacsirta?
Pedig hasznos lenne az a mozgás, jobban aludnál tőle. És az elsőnek igaza van, lassanként kell átállítani magad.
A sportot meg kis lépésekben kezdd. Első nap csak sétálj egyet, második nap kocogj és sétálj, utána csak lassú kocogás rövid ideig. Mindig csak annyit, amennyit bírsz, enyhén megerőltetve magad. (Az sem jó, ha túl könnyű, túl keveset csinálsz. Teher alatt nő a pálma.)
Szóval a naptárba ne azt írd, hogy "elkezdeni sportolni", hanem hogy "holnap x időben y ideig kocogni". Kis célokat tűzz ki.
Hasznos lenne a mozgás, de próbáltam már, semmi nem volt belőle, fel adtam 1 hét után. Utáltam, gyűlöltem. Utálom hogy néznek az emberek amikor kocogok, utálom hogy néznek amikor sétálok. Szobabiciklit kipróbáltam, 5 napig jó volt, aztán unalmas lett és abbahagytam. Az a baj, hogy én csak sodródom az árral, nálam minden csoda 3 napig tart, utána lapos lesz és mást akarok csinálni. Sosem tudtam semmi mellett kitartani, leghosszabb meló amit űztem is csak 12 nap volt, nem tudtam többet dolgozni, mert unalmas volt, rossz volt, nyűg volt. Mindig mást akarok csinálni, olyan mint rendszer nálam nincs, tehát a sport nálam kizárt, hiszen ahhoz rendszer kell, amit én nem tudok csinálni.
Az a baj, hogy a legkorábban amikor lefekszem, az is kb éjfél körül van, az előtt ugyanúgy forgolódom. Viszont akkor nyilván délben kelek fel, ami még mindig nem normális. Ébresztős kelést pedig nem akarok, mert addig akarom kiélvezni hogy nem kell hallanom a hangját ameddig csak lehet.
Nem hagyhatod magad ellustulni. Hacsak nem az a célod, hogy annyira meghízz, hogy az ágyból is csak segítséggel tudj felkelni. Motiváljon ennek az elkerülése. A mozgáshiánynak ez lesz a következménye, mert a leírtak alapján endomorf alkatod van.
Mozogj akkor otthon, tornázz, ne szobabiciklizz, mert az monoton.
Tölts le egy alkalmazást (pl. 30 napos kihívás), abban minden nap új gyakorlatokat kell csinálni, nem fogod megunni.
Kitartás és akarat nélkül nem fog menni. Akarnod kell változni.
Majd írj privátot, ha segítség kell.
De tényleg akarnod kell a változást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!