Éjjeli baglyokat miért tekintik sokán lustának és hasznavehetetlennek?
Egy olyan emberre, aki este 10-kor fekszik és reggel 7 körül kel, azt mondják, hogy "hú, de rendes", aki viszont hajnal 4-től délelőtt 10-ig alszik, az az emberek nagy részének szemében "lusta".
Kérdem én: Aki 6 órát alszik, az hogy lehet lustább annál, aki 9-et? Pedig ez általánosan elterjedt tévhit.
És sehogy sem tudom megmagyarázni rokonoknak, hogy én éjszaka is ugyanúgy tudok dolgozni, ilyeneket kapok: "ugyan már, olyan fáradtan csak tuti bámulsz magad elé, nem munka az", "nem is dolgozol, tuti csak filmeket nézel ott a gépen, mást már úgy se lehet", "sötétben nem fog az agy, a fény kell a gondolkodáshoz" stb....
1-es: "Mert a munka általában korán kezdődik."
De én most otthonról dolgozom, számítógépen, így megtehetem. És kényelmesebb is olyankor dolgozni, amikor nem zavar senki. Ha úgy adódik, hogy menni kell reggel, akkor természetesen lefekszem korábban.
A gáz, hogy, ha kivételesen nagyon korán kell menni valahova, pl. hajnal 4-től egész napos disznóvágás:).
Ilyenkor előfordul, hogy használhatatlanul fáradt vagyok, max. 2 órát, ha tudok előtte aludni.
Ebből azért adódtak már konfliktusok: el kellett volna ugrani autóval valamiért, nekem volt kocsim/jogsim, de én közöltem, hogy sajnos vezetésre alkalmatlan állapotban vagyok jelenleg...
Azért kedves kérdező, mert 100 éve az állattartás és a mezőgazdasági munka miatt még a pacsirtáknak állt a világ, és megmaradtak az évszázados berögzött hülyeségek.
Egyébként az éjjeli baglyok sok helyen kifejezetten előnyben vannak. Például a sürgősségin hajnali négykor nem biztos, hogy pacsirta orvossal jár jól az ember.
Pppfffftt-
Nemértem miért lenne lusta az az ember, aki hajnali négytől, reggel 10-ig alszik, csak KIALUDJA magát.
Én is ezzel így vagyok, hajnali 1-2 kor fekszem, és kb 9ig alszom.
Ma pedig éjfélkor aludtam el, és 11 kor keltem fel xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!