A Harry Potterben miért nem használt a minisztérium baglyokat?
Szerintem erre nincs logikus magyarázat, a Harry Potterben több logikátlanság is van. (Pl. Ifj. Barty Kupor ahelyett, hogy Roxmortsban hoppanált volna Harryvel a temetőbe, egy éven keresztül készítette elő a terepet.)
Persze lehet, hogy a baglyoknak is van valami mágiája, és nem lehet követni stb.
(Ui. Minden hiba ellenére nagyon szeretem a HPt)
Ezen én is gondolkodtam. De erre találtam egy magyarázatot: Azt sehol nem írták le, hogy a Denem-kúria, ahol Tudjukki Kuporgott (höhö, érted) a temető követlen közelében lett volna. Lehet, hogy az ifjabb Kupor még nem járt ott. A hoppanálás feltételei pedig a célmeghatározás, a céltudatosság és a célirányosság. Ha pedig Roxmortsból vitte volna zsupszkulccsal, az kicsit feltűnő lett volna. :P
Egyébként igen, a Sötét Nagyúr is meglepően kedves, hogy mindig vár év végéig. Fontos számára az ifjú Harry taníttatása! :)
A dehoppanálás és a hoppanálás ugyanaz, nézőpont kérdése, hogy éppen mi történik.
Szerintem egyszerűbb lett volna, ha Voldemort kiruccan Kuporral a temetőhöz (ami amúgy nem messze volt a régi kúriájuktól, mert említi a könyv), megmutatja, hogy itt a temető és aztán Mordonként az év legelső roxmortsi kirándulásán egyszerűen megfogta volna Harry karját és elvitte volna oda. Lehet, hogy azonnal feltűnt volna mindenkinek, hogy Harryt elrabolták, de akkor már mindegy, hiszen már árkon-bokron túl lettek volna. Vagy ha már itt tartunk: Kupor ott volt Ronéktól pár méterre az erdőben vagy ott volt a meccsen tőlük egy karnyújtásnyira, ott akármikor elrabolhatta volna Harry-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!