A nagybátyám külföldön élt 10 évet és most hazajött egy hónapra. Folyamatosan azt mondogatja hogy a Magyarok nem tudnak viselkedni és kultúrálatlanok. Most ez tényleg így van, vagy csak ő lett sznob? 23f
Nagyon unjuk a családban, de muszáj elszállásolnunk, mert apám úgy érzi tartozik neki, mert segített felépíteni a házunkat. Mondjuk apám sokat dolgozott neki is, szerintem ezzel le van törlesztve, de sebaj. nem ez a baj. Az a helyzet, hogy 10 éve kint él, villamos mérnök és kikerült japánba és ott is maradt, mert megismerkedett egy kínai nővel. Namost haza szokott jönni 2 évente, de most hosszabb időre hazajött, mert hiányzik neki a nagymama meg ilyenek. Viszont állandoan hangoztatja, minden visszajövetelekor egyre jobban, hogy mennyire rosszak a magyarok, így merg úgy, meg tolakszanak, nem lehet kérdezni mert erőszakosak, pedig én ezt nem tapasztalom. Én kint voltam náluk japánban egyszer és fulladni lehetett az embertömegtől. Mégis ő panaszkodik hogy vele bunkóak és agresszívek, mikor ott gyak megfulladtunk a vonaton. Most szerintetek csak sznob, vagy tényleg mi magyarok vagyunk "kultúrálatlanok". Nagy kultúra a csiga evés jaoánéknél mondhatom... -.-
Bocsássátok meg az indulataimat, de én egy hazafi ember vagyok és most NAGYON felidegesített, mert nemrég voltunk az Auchanban és megint elkezdte.
23f
Tök mindegy, hogy tetszik-e neked, de sajnos igen sok honfitársunkra igaz amit mond.
Sajnos külföldön sem tudnak -egyesek- viselkedni, ezért eleve sok helyen le is néznek ha megtudják, hogy magyar valaki.
Ettől persze még lehetsz hazafi, csak nincsen a két fogalom között összefüggés.
"de én egy hazafi ember vagyok"
...és milyen választékosan fejezed ki magadat.
:)
Kaptál egy kis kitekintést a világba, hát használd. Balkáni szinten vagyunk és sokan gondolják azt az országunkról, amit a tesód mondott. Nem véletlenül. Nekem is több ismerősöm van külföldön és akárhogy témába jött, mindtől ugyanazt hallom egyre többször: Hogy süllyed a színvonalunk.
Az meg, ahogy írsz, igazából egy tökéletes példa arra, hogy miről is beszélt a tesód: Lenézően írsz egy másik kultúráról és át sem gondolod, hogy miért. Lehet, hogy Japánban zsúfoltabb volt minden, de itthon konkrétan már akkor sem lehet sokszor elférni a járdán, ha 2 ember jön szembe, mert nekik el kell foglalniuk az egészet.
A több ezer éves kultúrának meg semmi köze az egészhez. De nyugodtan büszkélkedhetsz vele, az emberek jelenlegi viselkedésén nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!