Valóban sznob lennék?
Figyelt kérdés
Egy erősebb gimibe járok, többségben vannak az osztályban lányok, és a legtöbben szeretünk olvasni. Pénteken egymás után volt 2 lyukas órám, mondtam hogy az Anna Kareninát kezdtem el olvasni. Kérdezte az osztálytársam, egy lány, mit olvasok, mondtam is. Erre elkezdte forgatni a szemét, meg ilyen nagy birka szemekkel nézett. Majd megszólalt, hogy “Hát de az nem régi?”, mire elmondtam, hogy én ezeket szeretem, mert igényesebbnek tartom mint a mai tucatkönyvek íróit, beleértve egy magyar könyvsorozatot is. Mondtam még neki, hogy szeretek a romantika és a realizmus korából olvasni, mire irodalom órán odaértünk, már olvastam a legtöbb Byron művet, az Üvöltő szeleket, a Jane Eyre-t, Ivan Iljics halálát, Poe-t, illetve Hoffmann-tól is, de nem az órák miatt, hanem saját magam szórakoztatására. Erre azt mondta hogy sznob vagyok. Valóban az lennék? Ezen elgondolkodtam2018. szept. 16. 09:08
1/3 anonim válasza:
Nem.
Bár elő lehet ezt adni úgy is, hogy sznobnak tűnjön az ember. Van ilyen ismerősöm, amikor megtudta, hogy magyar szakra járok, elkezdte bizonygatni, hogy ő miket olvas és hogy biztos többet mint én... Presztízs kérdést csinált belőle... És tényleg popsibuksinak tűnt tőle.
De attól, hogy szeretsz olvasni jó könyveket, nem leszel sznob.
2/3 anonim válasza:
És mit vársz itt a gyakorin erre,tapsot ?
3/3 anonim válasza:
Hasonlítsd össze a gondolkodásod az osztálytársaidéval.
Te elmélkedsz, gondolkodsz a dolgokról, tanulsz a régi kor nagy embereitől, Ők meg valószínűleg mint a többi gyerek: Megosztogatják a facebookon a szopófantom mémeket.
Melyik a jobb, szerinted? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!