Szerintetek sznob dolog az angol nyelvet használni közösségi oldalakon?
Szereted a macskákat, 17 vagy és elolvastál már 3 könyvet:
Instagram: Poet from Hungary. Cats (mellete egy macska emoji) 17 yrs.
Facebook: Kiteszel egy képet magadról + hozzá abszolút nem illő alap nyelvtudással érthető idézet.
Pl.: If you know you are going to fail, then fail gloriously.
Most komolyan miért kell?
Be akarod bizonyítani, hogy beszélsz annyira angolul amennyire az elvárt egy átlagos középiskolástól?
Vagy úgy gondolod, hogy te annyira népszerű vagy, hogy nemzetközi viszonylatokban is muszáj helytállnod.
Nyugodtan mondjátok meg, ha hülye vagyok, de esküszöm nem értem miért kell molesztálni szerencsétlen angol nyelvet.
Nekem mondjuk sok olyan barátom van, akikkel angolul beszélek. Miért fáj ez bárkinek is? Vagy szerinted egy magyar embernek csak magyar barátai lehetnek? Ha 10ből 9 barátom nem ért magyarul, csak angolul, akkor természetesen az angolt fogom előnyben részesíteni.
Igen, hülye vagy, mert leragadtál annál, hogy valaki angolul beszél, de megérteni, hogy miért is van ez így már túl nehéz lenne a számodra.
Az egész baromság. És ehhez semmi köze ahhoz, hogy van-e külföldi ismerősöd vagy sem.. Nekem is van, elég sok országból. Angolul beszélgetünk (a messengeren) esetleg néha komment, de ennyi. Az ilyen
"Ne add fel, ha a golyóstolladból kifogyott a tinta, majd az élet vásárol neked egy másikat a sarki Tescoból" féle idézetes képektől amúgy is frászt kapok. Minek egy képhez idézet? Mi köze van egymáshoz a kettőnek?
Instagram.. még komolyan mindig használják azt a baromságot?
Attól függ, kiket érint, amit megosztok. Sok külföldi ismerősöm van, szoktam írni angol és magyar nyelven is, esetleg mindkettőn egyszerre.
Nyelvtanár vagyok, tudom, hogy sokan menőzésből választják az angol kiírást, mert az "jobban hangzik", de őszintén szólva nem bánom. Az angol világnyelv, nagyon hasznos megtanulni, és ebből a szempontból tök mindegy, hogy miért használják, a lényeg, hogy gyakorolják. Ha csak annak a pár szónak néz utána, ami az idézetben van, már akkor is tanult valamit. Szóval nyelvtudással vagánykodni megbocsátható :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!