Fura, ha valaki turiban vásárol, úgy, hogy nem szorul rá?
Ha tudod egy fiatal lányról, hogy jó anyagi helyzetben él, nyugodtan költhetne ruhára, mégis csak használtan vásárol (turi, online), 3-600Ft-nál többet nem szívesen ad ki egy szoknyára vagy pulóverre.
Fodrászhoz is olcsó helyre jár, nem festi a haját, nincs se műkörme, se műszempillája.
Kozmetikumokat is olcsó márkákat vesz, vagy sajátmárkásat, vagy szintén adok-veszek oldalon bolti áron alul (újakat, persze).
Et valóban lenézendő, és ugyanolyan elítélendő, lényegében kivagyiság, "fordított" sznobizmus?
Azért Maybelline-nek sincs 8 ezres pillázója, az sem olyan drága. 😉
Én nagyon szeretek turiban vásárolni, először is, mert nem csak ugyanazok a cuccok vannak mindenhol, másrészt nekem tovább bírja.
Lehet, hogy én fogtam ki ilyen szerencsétleneket, de H&M-ben, New Yorker-ben vett pulcsik, kardigánok random kilyukadnak, ami a legfurcsább, hogy nem is a varrás mentén, hanem a háta közepén, vagy a mell alatti résznél, az ujjánál... Úgy néz ki, mintha megrágta volna valami állat.
Aki azt írta, hogy használtnak, vásottnak tűnik a ruha:
Én debreceni vagyok, itt van sok turi, és ismerem is őket. Van, amelyikbe bemenni sem szeretek, mert olyan kinyúlt, bolyhos minden, hogy 10 forintot nem adnék érte.
De van, ahol olyan minőségi dolgok vannak, hogy senki nem mondaná meg, turis.
ezeken a jobb helyeken egy női felső úgy 1200-1700 ft között van. Míg ha bemész egy plázában egy fast fashion boltba, 6-8 ezer egy hasonló.
A legtöbb helyen van ilyen is, olyan is, egyszerűen nem kell kiemelni a többi közül, amin már ránézésre látod, hogy viseltes.
Amúgy az 1000 feletti is már drágának számít, ahová én járok, ott hétfőn 1000 ft minden darab, és naponta csökken 100 ft-tal. Ezért hétfőn lehet a legjobbakat kifogni, de pénteken, 600 ft-ért is lehet kincseket találni.
Farmert minden színben és méretben ki lehet fogni, szerintem teltebb alkattal is érdemes próbálkozni, mert én meg pont azt érzem, hogy csupa nagyobb méret van, és a kicsiket hamar elviszik. :)
A kínaiban is 5-6 ezer egy farmer, ennyiből veszel 8at egy turiban. Csak rá kell szánni az időt, mert nem biztos, hogy első alkalommal sikerrel jársz.
De akik szeretnek járni, azok ezt élvezik, és általában hetente-kéthetente mennek. És nem célirányosan, mert turiba úgy nem lehet menni, hogy most ezt vagy azt keresek... majd amit találok, annak örülök! :D
Egyik kolléganőm egy új felsőben jött, tetszett, megdicsértem. Mondta, hogy kínai, meg hogy mennyi volt. Nem mondtam, de én annyiért 5öt veszek, és azt is megdicsérik. :D
A lényeg, hogy pár napra rá egy másik kolléganőm is ugyanolyan felsőben jött. Nem ugyanott vették, de a kínaikban nagyjából ugyanaz van. És azóta előfordult, hogy egyszerre volt rajtuk.
Na ez turis dolgokkal nem túl jellemző.
Igaz olyan kolléganőm is van, aki szintén turiból öltözködik, és ez meg is látszik rajta, régimódi, sokszor nem a saját mérete, és mégis azt hiszi, divatos. Na, ő valószínüleg ugyanezeket a jelzőket kapná meg akkor is, ha boltból öltözködne, mert a stílust nem lehet tanulni. az vagy van, vagy nincs. Nem tudi-függő. :)
Sok rokonomnál, ismerősömnél több pénzt keresek, azonban kevesebbet költök náluk a mindennapokban, általában csak arra, ami szükséges, és azokból is tudom, hogy mit hol éri meg megvenni olcsón. Így sok pénzt félre tudok tenni nyaralásra, új bútorokra, ruhákra, váratlan kiadásokra, stb. Beosztom, hogy egy évben miből mennyit vehetek, azonban egyáltalán nem szűkölködöm, mindenem megvan, hiába spórolok.
Manapság furcsának számít elég sok ember számára, ha az ember nem hónapról hónapra él, igen, és könnyű ezért kizárólag a kormányt szidni, miközben egy csomó pénzt költenek feleslegesen cigire, alkoholra, nem otthon főznek ebédet, értelmetlen dolgokat vásárolnak be, stb...
Az a véleményem.. hogy valaki végre megtanulta értékelni azt, amit a természet adott számára festékek nélkül.. és nem a vagyoni és materiális alapon ítéli meg a dolgokat...
Nekem is van néhány használt ruha darabom, a bakancsom is az amiben edzek.. Talán illene már azt a gondolkodást sok más területre is átültetni, hogy ami régi vagy használt.. nem biztos hogy kidobni való.. és sokkal értékesebb mint a haszontalan giccs..
F/23
hát ha minden létező alkalommal leszólja a mindenki mást, hogy bezzeg ő milyen tudatos és mennyire keveset költ, és minden izé, akkor igen, azt hívják úgy, hogy magamutogató kis hlye (fordított sznob, olyan szépen írtad) majd reméljük hamarosan megtanulja, hogy nem kell azzal felvágni, hogy ugyanúgy csinál dolgokat, mint az emberiség többi része.
de ha csak úgy elvan magában a cuccaival, akkor nem bánt senkit, most mit mondjak? nem izgat, hogy ki hol és mennyiért vásárol, mindenki turkáljon a saját pénztárcájában.
6#-os jót írt.
Sokak azért is irigyek, mert pl az illetőnek egyedibb/szebb a megjelenése (az meg bónusz amikor szíven szúrja őket milyen olcsón).
Turizni ugyan nem turizok, de rengeteg saját munkámat hordom + olcsón kinai online-tól rendelek s a legegyszerűbb ruhákat is egyedibben, látványosabb kombókban hordom.
+ami sokat rátesz a megjelenésre:
Az alkat (edzek), nem lóg semmim, mint más korombelieknek, homokóra alkatom van.
S a pénzben való költekezést nem a ruhákra nyomom, hanem étrendre, hobbijaimra(grafika, szobrászat, 3d modellezés/nyomtatás, fotózás...stb, ami hamarosan saját kis üzletté növi ki magát)
Erre is féltékenyek/irigyek tudnak lenni, hogy teljesen más életet él az ember, mint ők. (főleg a mókuskerékbe belefásult személyek.)
Ha meg motiválni, bíztatni akarja őket az ember, sok esetben "ne ugass a dolgomba" - kedvesen s jó indulattal is szólít meg az ember egy ilyet, sajnos sok esetben nem csak maga a személy van tele negatívval, de a szájából is az folyik sajnos... 😡
Pár kedvesség után pedig úgy voltam: Hagyom, had fulladjon a saját mocsarába. Akármilyen csúnyán is hangzik ez 😶
Ezek a dolgok is rátesznek a "lenézésükre". Leginkább önmagukkal nem elégedettek s életükkel.
Ismerek olyan nőt, aki kézhez kap havi 380ezret s telefonos tartozása van csak+ albérlet/rezsi...2gyerek.
Olyan sokat költekezik levegőbe magára (gőzöm nincs hova, de durva), hogy tizedikétől kopp üres a hűtőjük...
(onnan tudom, hogy amikor szóltak segítsek papírt intézni a fia megkínált volna kávéval s nyitotta a hűtőt tejszínért...s elpanaszolta mi van)
Volt hogy befizetett fürdőzésre egy helyre, agyon fotózgatta magát s a 2 gyereket...amint megvolt ezzel, mentek is haza... Rakta fel fb-ra (40+os nőről van szó😔)
Neki a ruha, ékszer, műkörmök s a látszat jelenti a mindent, holott egy gyáras alja munkában dolgozik.
(200ezret lánya küldi külföldről...😆 az is idióta, a kisfia aki meg itthon van a "mama" kezei közt az örül ha eszik a suliban...)
Sok olyan esetet láttam még, ami elszomorító, s sajnos sok esetben az ilyenek "lenézőek".
kinevelném a párszáz forintos ruhák szerelméből..mégpedig azért mert ki nem állhatom mikor valakim megkér, hogy menjünk el turiba és oké élvezem is, megvárom, aztán kinyögi, hogy huu de tetszik de 1200 már sok érte..pedig van rá neki..ezt nem szeretem, vegye meg, ne sanyargassa magát, így is még a legjobban járt..vagy én veszem meg vagy többet nem megyek vele
a smink háttérbe szorítása nálam alap..de csak annyira alap, hogy felnézek rá aki mellőzi
kozmetikumból viszont nem kenhet magára olyant ami nem természetes..és erre nekem egy kínai címke nem épp garancia..szóval termék kiválaszt, összetevők megnéz, kosárba betesz, kocsihoz kifárad én meg fizetem..hogy ne fájjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!